Sinds 1992

Glaszetter prijzen

Overweegt u om het glas in uw huis te laten vervangen of is er sprake van glasschade?

Bij De Glas-Gigant treft u een duidelijk overzicht van de glaszetter prijzen aan en aanvullende informatie over de mogelijkheden die beschikbaar zijn, zodat u straks een heerlijk warm huis heeft.

dubbelglas-plaatsen

Wat kost een glaszetter?

De gemiddelde prijzen voor een glaszetter zijn tussen de € 35,- en € 45 per uur, exclusief glas. Het meest geplaatste glas het HR++ glas in Nederland, kost gemiddeld € 130 per m².

Als het glas zetten een hele werkdag in beslag neemt, wordt voor het plaatsen van glas op de eerste of tweede verdieping, dan moet u rekening houden met extra manuren tussen de €270,- tot €340,- , voor het plaatsen van glas.

Voor het huren van een steiger wordt gemiddeld tussen de € 45,- tot € 55,- per dag in rekening gebracht.

In onderstaand kostenoverzicht kunt u de gemiddelde kosten per type woning zien en wat u op uw energierekening kunt besparen met HR++ glas.

Soort woning Aantal m² raam Richt prijzen Besparing per jaar gemiddeld
Appartement 15 m² € 1.700 – € 2.100 € 200
Tussenwoning 20 m² € 2.400 – € 2.700 € 250
Hoekwoning 30 m² € 3.400 – € 3.900 € 300
2-onder-1-kap 35 m² € 4.300 – € 4.800 € 400
Vrijstaande woning 50 m² € 6.400 – € 6.900 € 500

De glaszetter prijzen zijn mede afhankelijk van welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

 • Maar één of enkele ramen vervangen: Heeft u glasschade en u wilt deze ruit laten vervangen? Voor één raam van gemiddelde afmeting betaalt u tussen de € 200 of € 250 voor nieuw glas.
 • HR++ glas voor uw hele appartement: Als u in een appartement woont waarvan al het glaswerk verouderd is en u heeft de wens om isolatieglas te laten plaatsen? Dan is de totaalprijs van de vervanging rond de  € 2.000.
 • HR+++ glas voor een energie neutrale woning: Woont u in een vrijstaand huis of een 2 onder 1 kap woning en u wilt uw woning energie neutraal maken dan adviseren wij u het best isolerende glas HR+++ nodig. De totaal prijs voor dit driedubbele glas in de gehele woning is gemiddeld € 7.000.

Hoe zijn glaszetter prijzen opgebouwd?

Wij willen u graag laten zien hoe onze glaswerk prijzen zijn opgebouwd. De vierkante meterprijs van HR++ glas bedraagt € 130. Deze kostprijs is als volgt opgebouwd:

 • € 70: materiaalkosten glaswerk.
 • € 40: het uurloon van de glaszetter
 • € 20: bijkomende kosten (voorrijkosten etc.)

Het uurloon van onze glaszetter bedraagt minder dan de helft van de totale vierkante meter prijs. Dat is voor het inhuren van een professionele glaszetter relatief weinig geld.

Afhankelijk van de opdracht kan het ook zijn dat er een loon per vierkante meter wordt berekend in plaats van een uurloon. Vraagt u bij ons een glasofferte aan voor uw opdracht en u ziet exact wat wij berekenen.

Uw beglazing moet uiteraard perfect geplaatst en afgewerkt worden om de optimale isolatiewaarde van de nieuw geplaatste ruit te behalen.

Een jaarlijkse besparing rond de € 200 op uw energierekening is met de vervanging van enkel glas voor HR++ glas zeker haalbaar. Zo verdient u uw investering in de loop der jaren terug.

glaszetter-prijzen

Wat beïnvloedt de prijs van uw glas?

De prijs voor nieuwe beglazing wordt bepaald door uw wensen. Denkt u hierbij aan het soort glas, de snelheid van de glas vervanging en uw keuze voor eventueel extra opties.

Optie 1: Wel of geen haast?

Bij glasschade wilt u uiteraard dat het glas zo snel mogelijk wordt vervangen als er bijvoorbeeld een bal door het raam is gegaan. Wij bieden zoals veel glas specialisten een snelle glasservice.

U kunt zich voorstellen dat hier een meerprijs voor wordt berekend.

Gaat het om het vervangen van glas omdat u een hogere isolatiewaarde wilt bereiken, neemt u dan de tijd om op zoek te gaan naar die glas specialist die u qua voorwaarden en prijs het meest aanspreekt.

Glas soort Prijs per m2, excl. arbeidskosten
Dubbel glas € 65
HR € 70
HR+ € 75
HR++ € 80
HR+++ € 120
glaszetter-prijzen

Optie 2: De juiste glassoort

Er zijn verschillende soorten glas, het glas van uw keuze bepaalt de prijs van uw nieuwe ramen. Hoe dikker het glas des te beter de isolerende werking is. Er wordt door de meeste glaszetters gewerkt met HR++ glas.

Dit glas heeft een extra isolerende coating. Bovendien zijn de 2 dubbel glasplaten van HR++ glas gescheiden door argongas. Argongas isoleert veel beter dan gewone droge lucht.

De aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding heeft er voor gezorgd dat HR++ glas de meest gebruikte glassoort in Nederland is.

Hieronder de m²-prijzen per glassoort, inclusief het uurloon van een glaszetter:

Soort glas Vierkante meter glaszetter prijzen + uurloon
Standaard dubbel glas € 115,- per m²
HR glas € 120,- per m²
HR+ glas € 125,- per m²
HR++ glas € 130,- per m²
HR+++ glas € 180,- per m²

Optie 3: Wel of geen kozijnen?

Nieuwe ramen? De meeste mensen die hun ramen laten vervangen laten gelijktijdig hun kozijnen vervangen. De meeste oude kozijnen zijn namelijk niet geschikt voor modern isolatieglas omdat dit dikker en zwaarder is.

De Glas-Gigant biedt u de mogelijkheid om uw nieuwe isolatieglas inclusief nieuwe kozijnen te plaatsen. U moet denken aan een prijs vanaf € 335 euro voor een raam met kozijnen met een afmeting van 60×60 centimeter.

Optie 4: Extra mogelijkheden

Als u uw ramen gaat vervangen bieden wij u de mogelijkheid eventueel extra investeringen te doen waarmee u niet alleen de isiolatie waarde verhoogd maar ook de waarde van uw huis.

 • Kunststof kozijnen: € 210 (raam 60 x 60 centimeter)
  Geen zin meer in onderhoud aan houten kozijnen maak dan een keuze voor isolatieglas in combinatie met kunststof kozijnen die in elke kleur leverbaar zijn.
 • Voorzetramen: € 150 per m²
  Is het niet mogelijk om HR++ glas te plaatsen in de bestaande kozijnen omdat u in een monumentaal pand woont, kunt u een keuze maken voor voorzetramen. Deze glasplaten worden in een frame aan de binnenkant van uw raam gemonteerd. U profiteert van de isolerende werking van het glas zonder werkzaamheden aan uw bestaande kozijnen.
 • Uw huis volledig isoleren
  Met het laten plaatsen van isolerend glas zet u een goede stap om uw energierekening te verlagen. Toch adviseren wij u te checken welk energielabel uw huis momenteel heeft. Als de isolatiewaarde laag is dan zijn er nog verschillende stappen te ondernemen om uw huis nog beter te isoleren. Denk u hierbij ook aan het isoleren van uw dak, uw vloer of de kosten van spouwmuurisolatie.
glas laten vervangen

Bespaar op isolatieglas

Onderstaand treft u een aantal maatregelen aan waarmee u mogelijk kunt besparen op de aanschaf van uw isolatieglas.

 1. Er wordt door de overheid subsidie verstrekt voor het energiezuiniger maken van woningen. Neem contact op met uw gemeente om te checken of dit in uw gemeente ook aan de orde is.
 2. Als uw enkele ramen aan vervanging toe zijn dan is dit bij uw buren ook vaak aan de orde. Als u de glaszetter aan meerdere klanten kunt helpen in dezelfde directe omgeving, dan kunt u rekenen op korting.
 3. Verzeker u er van dat de door u gekozen glaszetter aangesloten is bij de branche organisatie en in het bezit is van het AF keurmerk. U treft dit doorgaans aan in de uitgebrachte offerte. Ook is het uiteraard belangrijk dat u garantie krijgt over de uitgevoerde werkzaamheden.

Vragen & antwoorden

Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!