Glaszetter
Sinds 1992

Glasschade prijzen

Als er één of meerdere ramen gebroken zijn wilt u dit snel laten vervangen door een glaszetter. Op deze pagina vertellen wij u alles over onze glasschade prijzen en overige informatie betreffende glasherstel.

Een kapotte ruit kan voorkomen bij stormschade, een ongeluk of spelende kinderen met een bal die door het raam vliegt.

dubbelglas-plaatsen

Glasherstel kosten

U heeft glasschade en bent op zoek naar hulp voor het plaatsen van nieuw glas. De prijzen bij glasschade verschillen per soort glas.

Misschien heeft u nu enkel glas en overweegt u, nu u schade heeft, een keuze te maken voor een andere glassoort.

Er bestaan verschillende soorten glas en de glasschade prijzen variëren per glassoort.

Onderzoek onderstaand de verschillende glassoorten en welke het best bij uw wensen en behoeften past.

GlassoortVierkante meterprijs (incl btw en montage)
Dubbel glas€ 105,-
Enkel glas€ 135,-
HR€ 115,-
HR+€ 120,-
HR ++€ 125,-
HR +++€ 165,-
Draadglas€ 100,-
Gehard glas€ 115,-
Plexiglas€ 120,-
Gelaagd glas€ 145,-
Brandwerend glas€ 440,-

Stappenplan glasschade

Heeft u glasschade dan heeft u niet alleen te maken met scherven maar ook met tocht en potentieel inbraakrisico. U wilt uw glas laten repareren of vervangen. Wat te doen?

  1. Breng de situatie in kaart door een foto te maken voor uw verzekering.
  2. Ruim de glasscherven op om letsel bij kinderen of huisdieren te voorkomen.
  3. Zoek uit of u verzekert bent tegen glasschade, bent u verzekerd dan kunnen ze u eventueel doorverwijzen naar een aangesloten glaszetter. Soms valt het onder de opstal verzekering en soms is er een glasverzekering. Heeft een kind uw raam per ongeluk vernield dan dekt de AVP verzekering van de ouders de schade.
  4. Nieuwe glassoort bepalen, Wilt u hetzelfde glas als u had of wilt u ander soort glas laten plaatsen dat beter isoleert. Denkt u hierover na voordat u de glaszetter benaderd.
  5. Als u al uw wensen op een rij hebt staan kunt u verschillende glasspecialisten benaderen om een glasofferte op te vragen.
dubbelglas

Praktijkvoorbeelden bij glasschade

U heeft nu inzicht in de verschillende glassoorten met hun vierkante meterprijs (bij vervanging per glassoort) ingeval van schade.

Nu zullen wij u enkele voorbeelden geven uit de praktijk waar wij het meest mee geconfronteerd worden:

  • Er zijn in Nederland nog veel woningen waar enkel glas voorkomt. Vandaar dat wij bij de vervanging van 1 raam (bij schade) het vaakst het enkele glas door dubbel glas vervangen. De oppervlakte van 1 raam is circa 2,5 m2. U moet rekening houden met een prijs van circa € 270, – voor vervanging met dubbel glas inclusief plaatsing.
  • U kunt ook een keuze maken voor gelaagd glas bij 1 raam in plaats van standaard dubbel glas. De hiermee samenhangende kosten zijn voor dit raam gemiddeld € 320, – inclusief plaatsing.
  • Ook vervangen wij vaak enkel glas van een voordeur. Vaak om veiligheidsredenen maar wanneer u het enkele glas in uw voordeur laat vervangen door dubbel glas, bespaart u ook op energiekosten. De kosten voor het vervangen van een ruit in uw voordeur bedraagt gemiddeld 130,-
goedkoop-glas-plaatsen

Glasschade prijzen afhankelijk van?

U heeft glasschade en voor de vervanging van uw kapotte ruit(en) heeft u verschillende keuzemogelijkheden:

Optie 1: Maak een keuze uit de meest voorkomende glassoorten.

In de prijstabel heeft u kunnen zien dat iedere glassoort eigen prijzen heeft. HR++ glas (dubbel glas met argon gas in de spouwruimte) is bijvoorbeeld circa 20% duurder dan enkel glas. U bespaart op uw energiekosten dus u verdient uw investering terug en uw huis wordt meer waard.

Optie 2: De dikte van het glas naar keuze.

Het dunste en dus goedkoopste glas heeft een dikte van 4 mm. Des te dikker het glas is waar u een keuze voor maakt, des te duurder. Overleg met onze glaszetter. Gaat het om glas in een schuur waar geen waardevolle spullen in staan en het zuiver om lichtinval gaat dan kan enkel glas prima zijn om hier te laten plaatsen.

Optie 3: Kozijnen vervangen?

Stel dat u bij glasschade een keuze maakt voor HR++ glas. Dan kan het zijn dat uw kozijnen ook vervangen moeten worden omdat dit glas niet in uw kozijnen past. Vaak worden ook de kozijnen vervangen, onderstaand treft u een richtprijs aan voor de kosten om kozijnen te laten vervangen.

Materiaal kozijnGemiddelde kosten voor 2,5 m²Pluspunten
Kunststof€ 750 – € 1.100Weinig tot geen onderhoud, levensduur gemiddeld 50 jaar
Hout€ 1.900 – € 2.900Hoge isolatiewaarde, prachtig aanzien.
Aluminium€ 2.400 – € 3.100Moderne uitstraling, geen onderhoud.

Optie 4: Extra opties

U kunt een keuze maken voor het laten plaatsen van ventilatieroosters. Als u veel ramen heeft die niet open kunnen dan is het verstandig om hiervoor te kiezen.

Een goede ventilatie is nodig om de lucht in uw woning sneller op te laten warmen. Vanaf € 20,-  kunt u al een klein ventilatierooster laten plaatsen en vanaf € 60,- een grote.

Glas laten polijsten

Bespaartips op glasherstel

Kozijnen onderhouden: Als het gebroken glas wordt vervangen vraag uw glaszetter gelijk naar de staat van uw kozijnen te kijken.

Als er sprake is van houtrot laat dan gelijk met het glasherstel uw kozijnen vervangen. Anders bestaat de mogelijkheid dat de kozijnen een jaar later vervangen moeten worden.

Door gelijktijdig de ramen en de kozijnen te laten vervangen bespaart u flink op uw investering.

Kies voor dubbele beglazing: Uw ruit is stuk en u twijfelt over de te kiezen glassoort bij vervanging. Wij adviseren u een keuze te maken voor HR (Hoog Rendement) ++ glas.

Dit isoleert vele malen beter en u bespaart op uw energiekosten. Als al het glas in uw woning bestaat uit HR++ glas bespaart u op jaarbasis circa € 400,- op uw energierekening.

Uw huis is warmer, wordt meer waard en u verdient uw investering met de jaren terug.

Subsidie mogelijkheden: In de meeste gemeenten in Nederland wordt duurzaam (ver)bouwen gestimuleerd.

Als u uw enkele glas laat vervangen door HR++ glas dan komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie. Informeer bij uw gemeente en houdt rekening met vragen als: soort glas, totale glas oppervlakte en de dikte van het glas.

Vragen & antwoorden

Hoeveel kost het om een raam te vervangen?

Het laten vervangen van een standaard raam kost zo tussen de 75 tot 150 euro. Maar het is afhankelijk van de dikte, de exacte afmeting en de glassoort. Op deze pagina treft u de m2 prijzen per soort glas aan.

Hoeveel kost een glaszetter?

Voor het inhuren van een glaszetter moet u rekening houden met een uurtarief rond de 40 en 45 euro. Sommige glaszetters berekenen de kosten per m2 glas. Leest u hier wat onze glaszetterprijzen zijn.

Hoe duur is enkel glas vervangen?

De kosten voor enkel glas plaatsen verschillen per glaszetter. U kunt ervan uit gaan dat een glaszetter gemiddeld 50 euro per m2 rekent voor het zetten van enkel glas. Leest u hier alles over onze enkel glas prijzen.

Hoeveel kost dubbel (HR++) glas?

U moet rekenen op een prijs van 125 euro per m2 HR++ glas. Leest u hier alles over onze dubbelglas prijzen.

Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!