Sinds 1992

Thermopane glas & prijzen

Thermopane glas, ook wel bekend als dubbel glas of isolatieglas, is een innovatieve glasoplossing die speciaal is ontworpen om het comfort en de energie-efficiëntie van woningen te verbeteren. Het bestaat uit twee glaslagen met een isolerende ruimte ertussen, meestal gevuld met droge lucht of edelgas, en biedt tal van voordelen voor particuliere huiseigenaren.

Wanneer u gaat investeren in thermophane glas, wilt u natuurlijk vooraf weten wat u kunt verwachten qua kostenplaatje. De gemiddelde thermophane glas prijzen zijn afhankelijk van het type thermophane glas dat u kiest, eventuele extra toepassingen en de isolatiewaarde. Daarnaast beïnvloedt ook uw raamoppervlak en het uurtarief van de glaszetter de uiteindelijke prijs. Om u alvast een indicatie te geven vindt u een overzicht van de gemiddelde thermophane glas prijzen verder op deze pagina. Ook leest u meer over de voordelen van thermophane glas en over de subsidie voor isolerende thermophane beglazing. 

Wat is thermopane glas?

Thermopane is een synoniem voor dubbel glas. Omdat een Duits bedrijf met de naam Thermopane in de jaren 50 als eerst dubbel glas produceerde, werd dit glas thermopane genoemd.

In de jaren vijftig zat het eerste type thermophane glas simpel in elkaar. Niets anders dan 2 glasplaten tegen elkaar met een laag lucht ertussen. Door de ontwikkeling werd dit isolatieglas steeds complexer en werd de term thermopane steeds minder gebruikt. Soms wordt het woord thermophane glas nog gebruikt om dubbel glas (oude stijl) aan te geven). Regulier dubbel glas, ook wel thermophane glas dat uit twee glasplaten met lucht ertussen bestaat, wordt de laatste jaren nog maar weinig verkocht. Dit reguliere dubbel glas biedt namelijk geen optimale isolatie. De meest geplaatste soort dubbel glas is het isolatieglas HR++ glas, vanwege de hoge isolatiewaarde.

Tussen de glasplaten bevindt zich bij HR++ thermophane glas edelgas in plaats van lucht en een extra coating op het glas die ervoor zorgt dat de buitentemperatuur zich scheidt van de binnentemperatuur. Hierdoor blijft de warmte in huis goed binnen in winter en bespaart u op uw energierekening. In de zomermaanden houdt u het met HR glas juist lekker koel in huis. Er zijn een 3-tal glasdiktes voor thermopane glas, ofwel dubbel glas.

Prijzen voor HR++ Glas
Dikte HR++ glas Gemiddelde kostprijs
HR++ 4-5 mm Ongeveer €40,- per vierkante meter
HR++ 5-5 mm Ongeveer €49,- per vierkante meter
HR++ 6-5 mm Ongeveer €61,- per vierkante meter

Waarom thermopane glas?

Warmte en Comfort: Thermopane glas helpt warmteverlies in de winter te verminderen en houdt de hitte buiten tijdens de zomermaanden. Dit resulteert in een aangenamere binnentemperatuur gedurende het hele jaar, waardoor je energiekosten worden verlaagd en je huis comfortabeler wordt.

Geluidsisolatie: Dubbel glas dempt het geluid van buiten, waardoor je kunt genieten van een vredigere en stillere leefomgeving. Het is ideaal voor woningen in drukke stadsgebieden of aan drukke straten.

Besparing op Energiekosten: Dankzij de verbeterde isolatie hoef je minder te verwarmen of te koelen, wat resulteert in lagere energierekeningen en minder belasting voor het milieu.

Condensatiecontrole: Thermopane glas minimaliseert condensvorming op de ruiten, wat helpt bij het behouden van een helder zicht naar buiten en voorkomt mogelijke schade aan kozijnen en muren.

Veiligheid: Het sterkere en stevigere ontwerp van Thermopane glas verhoogt de veiligheid van je huis, omdat het moeilijker is om in te breken.

Verbeterd energielabel en verhoogde woningwaarde: Tot slot kan het installeren van isolerend Thermophane glas zoals HR++ of HR+++ glas bijdragen aan het verbeteren van het energielabel van uw huis. U moet als verkoper het energielabel van hun woning vermelden bij de verkoop. Thermophane glas kan helpen om de energie-efficiëntie van uw huis te verhogen, wat kan leiden tot een beter energielabel. Een beter energielabel kan op zijn beurt de aantrekkelijkheid van een woning vergroten voor potentiële kopers, omdat het laat zien dat het huis minder energie verbruikt en dus goedkoper te onderhouden is. Dit kan leiden tot een hogere verkoopprijs die u kunt vragen en een snellere verkoop van uw huis!

Besparen op energiekosten

De isolatiewaarde van glas wordt aangegeven met de U-waarde Met thermopane glas bespaart u al op uw energiekosten maar hoe beter de kwaliteit glas, hoe meer warmte er in huis wordt vastgehouden.

In onderstaande tabel kunt u lezen hoe thermopane glas isoleert. Om u inzicht te geven in de isolatiewaarde van alle verschillende soorten dubbelglas treft u ook de U-waarde van de soorten HR glas aan. Des te lager de U-waarde des te beter uw woning wordt geïsoleerd.

GlassoortPrijs (excl. prijs arbeid)U-waardeMet 20m2 bespaart u:
Dubbel glas (thermopane glas)€ 52 per vierkante meter2,7€ 140 per jaar
HR€ 59 per vierkante meter1,7 – 2,0€ 180 per jaar
HR+€ 60 per vierkante meter1,3 – 1,6€ 220 per jaar
HR++€ 65 per vierkante meter1,2€ 260 per jaar
HR+++€ 110 per vierkante meter0,5 – 0,9€ 280 per jaar
2024
Glas Calculator

Glas Calculator

Wat kost thermopane glas per m² voor uw woning?

De kosten van thermopane glas kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ramen, het type glas en de complexiteit van de installatie. De prijs wordt vaak uitgedrukt per vierkante meter (m2). Hier zijn enkele factoren die de prijs van thermopane glas per m2 beïnvloeden:

  • Glasdikte: Dikkere glaspanelen kunnen duurder zijn, maar bieden mogelijk betere isolatie.
  • Gasvulling: Sommige thermopane glazen zijn gevuld met argon of krypton gas, wat de isolerende eigenschappen verbetert.
  • Kozijnmateriaal: Het materiaal van het raamkozijn kan ook de prijs beïnvloeden. Houten kozijnen kunnen bijvoorbeeld duurder zijn dan kunststof.
  • Installatiekosten: De kosten van de installatie van thermopane glas kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van het project.

Het is belangrijk om offertes te vergelijken en met professionals te praten om een nauwkeurige schatting te krijgen voor thermopane glas per m2 voor jouw specifieke behoeften. Gemiddeld ligt de prijs voor thermopane glas per m2 rond de €40 euro inclusief het plaatsen van dit glas. Bent u op zoek naar de exacte prijsinformatie, kunt u altijd op onze pagina thermopane glas prijzen kijken.

Er zijn een 3-tal glasdiktes voor thermopane glas, ofwel dubbel glas.

Thermopane

Besparen op een glaszetter?

Het is begrijpelijk dat u wilt genieten van een prettiger wooncomfort en een lagere energierekening met isolerend Thermophane glas. En dat u tegelijkertijd wilt besparen op een glaszetter. Bij Glas-Gigant vinden we dat u recht heeft op een betrouwbare en gecertificeerde glaszetter zonder hiervoor te veel te hoeven betalen. Daarom hebben wij een netwerk van betaalbare gecertificeerde glaszetters samengesteld, waarmee u tot wel 40% kunt besparen op de kosten van de installatie.

Met Glas-Gigant kunt u profiteren van hoogwaardige diensten tegen een redelijke prijs. Kies Glas-Gigant voor de installatie van uw thermophane glas en ontdek hoe u niet alleen kosten bespaart, maar ook de waarde en comfort van uw huis verhoogt!

Gemiddelde prijs voor thermopane glas

Onderstaand een tabel waar gerekend wordt met een gemiddelde dikte van 4-5 mm HR++ glas.

Woningtype Gemiddelde raamoppervlakte in m² Gemiddelde totaalprijs thermopane glas incl. btw en montage Gemiddelde energiebesparing per jaar
Appartement 20 m² € 1.700 – € 2.100 € 250 per jaar
Tussenwoning 25 m² € 2.400 – € 2.500 € 350 per jaar
Hoekwoning 35 m² € 3.400 – € 3.800 € 450 per jaar
2 onder 1 kap 40 m² € 4.500 – € 4.900 € 500 per jaar
Vrijstaande woning 55 m² € 6.700 – € 7.100 € 650 per jaar

Het is raadzaam om een offerte aan te vragen, zodat u een nauwkeurige prijsopgave kunt ontvangen op basis van de specifieke behoeften van uw huis.

In het kort, thermopane glas is een slimme investering voor particuliere huiseigenaren, die niet alleen zorgen voor comfort en geluidsisolatie, maar ook bijdragen aan een lagere energierekening en een milieuvriendelijker huis. Bent u benieuwd naar de extra kosten van een glaszetter of de kosten van het glas vervangen? Wij hebben verschillende glaszetters door heel Nederland.

Ontvang subsidie voor Thermophane glas zoals HR++ en HR+++ glas met de ISDE-regeling

Hoewel er voor regulier thermophane glas(dubbel glas) geen subsidie beschikbaar is, kunt u wel profiteren van subsidie voor isolerend thermophane glas, zoals HR++ glas en HR+++ glas.

Als u overweegt om uw huis te voorzien van dit energiebesparende thermophane glas zoals HR++ glas en HR+++ glas, dan kunt u besparen op de aanschafkosten voor uw nieuwe isolatieglas. Dit kan via de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Deze subsidie biedt woningeigenaren een aantrekkelijke financiële tegemoetkoming bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen, waaronder de installatie van isolerend thermophane glas (dubbel glas) zoals HR++ en triple glas.

Met de ISDE-regeling kunt u tot wel € 23 per vierkante meter subsidie ontvangen voor HR++ isolerend glas en tot € 65,50 per vierkante meter voor triple glas. Het exacte subsidiebedrag is afhankelijk van de isolatiewaarden van het isolerende thermophane glas.

Extra voordeel: als u ervoor kiest om twee of meer isolatiemaatregelen uit te voeren, verdubbelen de subsidiebedragen. Zo wordt de subsidie verhoogd als u glasisolatie combineert met investeringen in een warmtepomp, zonneboiler of andere isolatiemaatregelen. Zoals vloerisolatie of dakisolatie.

Er zijn echter enkele voorwaarden waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie voor isolerend thermophane glas.

Zo moet het totaal aantal vierkante meters te vervangen glas minimaal 8 m² bedragen en mag u subsidie aanvragen voor maximaal 45 m². Daarnaast moet het glas voldoen aan specifieke U-waarden en moet het gaan om de vervanging van bestaand glas voor HR++ of HR+++ thermophane glas. Bovendien moet de woning waarvoor u subsidie aanvraagt op uw eigen naam staan.

Het aanvragen van de subsidie is eenvoudig, maar let op: u kunt slechts één keer subsidie aanvragen voor glasisolatie. Bundel daarom al uw duurzame glasmaatregelen binnen een periode van 24 maanden voor een maximale subsidie.

Met de ISDE-regeling is het nog nooit zo voordelig geweest om uw huis te voorzien van energiezuinig thermophane glas, en tegelijkertijd te besparen op energiekosten en bij te dragen aan een duurzamere toekomst!

Bent u benieuwd naar de extra kosten van een glaszetter of de kosten van het glas vervangen voor isolerend thermophane glas? Wij hebben verschillende glaszetters die actief zijn door heel Nederland.

Hebben wij ook glaszetters in uw regio?

Onze glasservice is beschikbaar door heel Nederland! De populairste steden met glaszetters vindt u hieronder:

Glaszetter Den Haag
Glaszetter Amsterdam
Glaszetter Rotterdam
Glaszetter Almere
Glaszetter Amersfoort
Glaszetter Breda
Glaszetter Deventer
Glaszetter Eindhoven
Glaszetter Groningen
Glaszetter Haarlem
Glaszetter Nijmegen
Glaszetter Utrecht
Glaszetter Tilburg
Glaszetter Apeldoorn
Glaszetter Arnhem
Glaszetter Zwolle
Glaszetter Leiden
Glaszetter den Bosch
Wat is het verschil tussen thermophane glas en gewoon enkel glas?

Thermophane glas, ook bekend als dubbel glas of isolatieglas, bestaat uit twee glaspanelen met een isolerende lucht- of gaslaag ertussen, terwijl gewoon enkel glas slechts uit één enkel glaspaneel bestaat. De isolerende eigenschappen van HR thermophane glas zorgen voor betere energie-efficiëntie en thermische isolatie in vergelijking met enkel glas, waardoor warmteverlies wordt verminderd en u flink bespaart op energiekosten.

Is thermophane glas geschikt voor alle soorten kozijnen?

Ja, thermophane glas is over het algemeen geschikt voor de meeste soorten kozijnen, inclusief traditionele houten kozijnen, kunststof kozijnen en aluminium kozijnen. Het kan ook worden gebruikt voor zowel standaard rechte ramen als voor meer complexe vormen en maten, zoals voor schuiframen en dakramen.
Let op: de HR+++ glas variant van Thermophane glas past vaak niet in uw bestaande kozijnen vanwege de dikte. Wilt u dit driedubbele isolatieglas installeren, dan moeten uw kozijnen meestal worden vervangen.

Hoe lang gaat thermophane glas mee in vergelijking met traditioneel enkel glas?

Thermophane glas heeft over het algemeen een langere levensduur dan traditioneel enkel glas. Omdat enkel glas meer vatbaar is voor breuken biedt Thermophane glas dankzij de extra laag een verbeterde duurzaamheid en bescherming. Met regelmatig onderhoud kan Thermophane glas tientallen jaren meegaan, waardoor het ook een verstandige investering is op lange termijn.

Het goedkoopste thermopane glas? Vraag offertes aan

Wanneer u dubbel glas wilt laten plaatsen laat dit dan door de glaszetters van de Glas-Gigant doen. Dan heeft u ruim de keuze uit verschillende glassoorten voor het glas zetten.

Voor meer informatie kunt u ook onder de dienst, dubbel glas kosten per m2, kijken.

Voor het maken van een offerte voor het plaatsen van dubbel glas hebben wij uiteraard de afmeting van het te plaatsen glas nodig en de glassoort waar u een keuze voor maakt.

Bovendien is uw aanvraag gratis en geheel vrijblijvend. U zit nergens aan vast. Na uw aanvraag heeft u binnen 1 dag zicht op de prijzen die wij in rekening brengen.

Vraagt u ook bij andere professionele glaszetters bedrijven een offerte aan voor deze opdracht.

Op deze manier stelt u zichzelf in de gelegenheid prijzen, voorwaarden, beschikbaarheid en service te vergelijken.

Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!