Sinds 1992

Thermopane

Thermopane glas, ook wel bekend als dubbel glas of isolatieglas, is een innovatieve glasoplossing die speciaal is ontworpen om het comfort en de energie-efficiëntie van woningen te verbeteren. Het bestaat uit twee glaslagen met een isolerende ruimte ertussen, meestal gevuld met droge lucht of edelgas, en biedt tal van voordelen voor particuliere huiseigenaren. Benieuwd naar de gemiddelde prijzen om een goede keuze te maken? Lees dan vooral verder!

Wat is thermopane glas?

Thermopane is een synoniem voor dubbel glas. Omdat een Duits bedrijf met de naam Thermopane in de jaren 50 als eerst dubbel glas produceerde, werd dit glas thermopane genoemd.

In de jaren vijftig zat het eerste type thermopane beglazing simpel in elkaar. Niets anders dan 2 glasplaten tegen elkaar met een laag lucht ertussen.

Door de ontwikkeling werd dit isolatieglas steeds complexer en werd de term thermopane steeds minder gebruikt.

Soms wordt het nog gebruikt om dubbel glas (oude stijl) aan te geven). Twee glasplaten met lucht ertussen dat de laatste jaren nog weinig wordt verkocht. De meest geplaatste soort dubbel glas is het het isolatieglas HR++ glas.

Tussen de glasplaten bevindt zich edelgas in plaats van lucht en een extra coating op het glas die ervoor zorgt dat de buitentemperatuur zich scheidt van de binnentemperatuur. Er zijn een 3-tal glasdiktes voor thermopane glas, ofwel dubbel glas.

Prijzen voor HR++ Glas
Dikte HR++ glas Gemiddelde kostprijs
HR++ 4-5 mm Ongeveer €40,- per vierkante meter
HR++ 5-5 mm Ongeveer €49,- per vierkante meter
HR++ 6-5 mm Ongeveer €61,- per vierkante meter

Waarom thermopane glas?

Warmte en Comfort: Thermopane glas helpt warmteverlies in de winter te verminderen en houdt de hitte buiten tijdens de zomermaanden. Dit resulteert in een aangenamere binnentemperatuur gedurende het hele jaar, waardoor je energiekosten worden verlaagd en je huis comfortabeler wordt.

Geluidsisolatie: Dubbel glas dempt het geluid van buiten, waardoor je kunt genieten van een vredigere en stillere leefomgeving. Het is ideaal voor woningen in drukke stadsgebieden of aan drukke straten.

Besparing op Energiekosten: Dankzij de verbeterde isolatie hoef je minder te verwarmen of te koelen, wat resulteert in lagere energierekeningen en minder belasting voor het milieu.

Condensatiecontrole: Thermopane glas minimaliseert condensvorming op de ruiten, wat helpt bij het behouden van een helder zicht naar buiten en voorkomt mogelijke schade aan kozijnen en muren.

Veiligheid: Het sterkere en stevigere ontwerp van Thermopane glas verhoogt de veiligheid van je huis, omdat het moeilijker is om in te breken.

Wat kost thermopane glas per m² voor uw woning?

De kosten van thermopane glas kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ramen, het type glas en de complexiteit van de installatie. De prijs wordt vaak uitgedrukt per vierkante meter (m2). Hier zijn enkele factoren die de prijs van thermopane glas per m2 beïnvloeden:

  • Glasdikte: Dikkere glaspanelen kunnen duurder zijn, maar bieden mogelijk betere isolatie.
  • Gasvulling: Sommige thermopane glazen zijn gevuld met argon of krypton gas, wat de isolerende eigenschappen verbetert.
  • Kozijnmateriaal: Het materiaal van het raamkozijn kan ook de prijs beïnvloeden. Houten kozijnen kunnen bijvoorbeeld duurder zijn dan kunststof.
  • Installatiekosten: De kosten van de installatie van thermopane glas kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van het project.

Het is belangrijk om offertes te vergelijken en met professionals te praten om een nauwkeurige schatting te krijgen voor thermopane glas per m2 voor jouw specifieke behoeften. Gemiddeld ligt de prijs voor thermopane glas per m2 rond de €40 euro inclusief het plaatsen van dit glas. Bent u op zoek naar de exacte prijsinformatie, kunt u altijd op onze pagina thermopane glas prijzen kijken.

Er zijn een 3-tal glasdiktes voor thermopane glas, ofwel dubbel glas.

Thermopane

Gemiddelde prijs voor thermopane glas

Onderstaand een tabel waar gerekend wordt met een gemiddelde dikte van 4-5 mm HR++ glas.

Woningtype Gemiddelde raamoppervlakte in m² Gemiddelde totaalprijs thermopane glas incl. btw en montage Gemiddelde energiebesparing per jaar
Appartement 20 m² € 1.700 – € 2.100 € 250 per jaar
Tussenwoning 25 m² € 2.400 – € 2.500 € 350 per jaar
Hoekwoning 35 m² € 3.400 – € 3.800 € 450 per jaar
2 onder 1 kap 40 m² € 4.500 – € 4.900 € 500 per jaar
Vrijstaande woning 55 m² € 6.700 – € 7.100 € 650 per jaar

Het is raadzaam om een offerte aan te vragen, zodat u een nauwkeurige prijsopgave kunt ontvangen op basis van de specifieke behoeften van uw huis.

In het kort, thermopane glas is een slimme investering voor particuliere huiseigenaren, die niet alleen zorgen voor comfort en geluidsisolatie, maar ook bijdragen aan een lagere energierekening en een milieuvriendelijker huis. Bent u benieuwd naar de extra kosten van een glaszetter of de kosten van het glas vervangen? Wij hebben verschillende glaszetters door heel Nederland.

Hebben wij ook glaszetters in uw regio?

Onze glasservice is beschikbaar door heel Nederland! De populairste steden met glaszetters vindt u hieronder:

Glaszetter Den Haag
Glaszetter Amsterdam
Glaszetter Rotterdam
Glaszetter Almere
Glaszetter Amersfoort
Glaszetter Breda
Glaszetter Deventer
Glaszetter Eindhoven
Glaszetter Groningen
Glaszetter Haarlem
Glaszetter Nijmegen
Glaszetter Utrecht
Glaszetter Tilburg
Glaszetter Apeldoorn
Glaszetter Arnhem
Glaszetter Zwolle
Glaszetter Leiden

Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!