Sinds 1992

Aluminium kozijnen laten plaatsen en kosten besparen bij Glas-Gigant

Aluminium kozijnen zijn licht in gewicht maar toch sterk en robuust en zorgen voor een strakke moderne uitstraling. Dit maakt dat dit type kozijnen tegenwoordig een populaire keuze is onder veel huiseigenaren. Een aluminium kozijn vergt weinig onderhoud, gaat lang mee en hoeft niet overgeschilderd te worden. Dit maakt ze duurzaam en betrouwbaar.  Op deze pagina vertellen we u graag meer over de aluminium kozijnen details, zodat u straks een goede afweging kunt maken of deze keuze bij uw wensen past.

Als u overweegt om aluminium kozijnen te laten installeren, kunt u flink besparen op de installatie door te kiezen voor de professionals van Glas-Gigant. Wij zijn niet alleen betaalbare glaszetters, maar we bieden ook kunststof, houten en aluminium kozijnen van topkwaliteit.
Naast dat we kozijnen vervangen is het bij ons uiteraard ook mogelijk om uw nieuwe aluminium kozijn te laten installeren in combinatie met isolatieglas zoals HR++ of HR+++.
Onze ruime kennis en expertise, en focus op klanttevredenheid maken ons uw ideale partner bij uw project!

Voordelen aluminium kozijnen

Wellicht moeten uw huidige kozijnen vervangen worden, of wilt u nieuwe kozijnen kiezen voor uw nieuwbouwwoning, en nu twijfelt over de beste materiaalkeuze. Zo heeft u de keuze tussen hout, kunststof en aluminium. Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over aluminium kozijnen.

Aluminium kozijnen bieden diverse aantrekkelijke voordelen. Zo zijn ze stevig en stabiel, hebben ze een lange levensduur en vergen ze weinig onderhoud.

Hieronder ziet u de belangrijkste pluspunten op een rij:

 • Duurzaam en weersbestendig
  Aluminium kozijnen zijn uitzonderlijk duurzaam en bestand tegen diverse weersomstandigheden, zoals regen, wind, en UV-straling. Dit maakt ze ideaal voor alle klimaten. Ze gaan lang mee zonder dat ze vervangen, overgeschilderd of gerepareerd hoeven te worden.
 • Licht gewicht
  Ondanks hun stevigheid zijn aluminium kozijnen licht in gewicht, waardoor ze relatief gemakkelijk te installeren zijn.
 • Veilig
  Dankzij het sterke materiaal en de robuuste constructie bieden aluminium kozijnen een betrouwbare bescherming tegen inbraak. Het materiaal kan niet kapotgaan waardoor ze erg veilig zijn. Door hun stevigheid en stabiliteit kunnen ze bijdragen aan het verbeteren van de algemene veiligheid van uw huis.
 • Slank design
  Aluminium kozijnen hebben een slank profiel, waardoor ze een moderne en elegante uitstraling geven aan elke woning.
 • Weinig onderhoud
  Anders dan houten kozijnen hebben aluminium kozijnen weinig onderhoud nodig. Ze hoeven niet te worden geverfd en zijn gemakkelijk schoon te maken met water en zeep.
 • Milieuvriendelijke keuze
  Aluminium is volledig recyclebaar, wat betekent dat het een duurzame keuze is met een minimale impact op het milieu.

Kiest u voor kozijnen aluminium of kunststof?

We zien regelmatig dat huiseigenaren die aan nieuwe kozijnen toe zijn twijfelen over het verschil tussen kozijnen aluminium of kunststof kozijnen. Beide materialen zijn duurzaam en betrouwbaar, maar kunststof en aluminium hebben hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. We hebben daarom voor u de belangrijkste verschillen voor u op een rijtje gezet, zodat u straks een weloverwogen keuze kunt maken.

Eigenschappen Verschil tussen aluminium en kunststof kozijnen
Sterkte van het materiaal
 • Aluminium kozijnen zijn sterker en bestand tegen buigen.
 • Kunststof kozijnen zijn gevoeliger voor vervorming onder invloed van extreme temperaturen.
Onderhoud
 • Aluminium kozijnen zijn vrijwel onderhoudsvrij.
 • Kunststof kozijnen vereisen periodieke reiniging en kunnen verkleuren door UV-straling.
Isolatie
 • Aluminium kozijnen hebben een lagere thermische isolatiewaarde.
 • Kunststof kozijnen bieden uitstekende thermische isolatie.
Verschil in kozijnen prijzen
 • Aluminium kozijnen zijn over het algemeen duurder in aanschaf.
 • Kunststof kozijnen zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf.
Uitstraling
 • Aluminium kozijnen bieden een moderne, strakke uitstraling.
 • Kunststof kozijnen hebben over het algemeen een wat minder slank profiel.

Aluminium kozijnen en nieuwe beglazing combineren

Wanneer u nieuwe ramen wilt installeren kunt u gelijktijdig ook nieuw glas laten plaatsen door onze gecertificeerde glaszetters. Deze twee werkzaamheden combineren is zeker de moeite waard als u bijvoorbeeld de overstap nog niet heeft gemaakt naar isolatieglas. De Glas-Gigant biedt totaaloplossingen aan van glas vervangen en aluminium kozijnen plaatsen voor een scherpe prijs

Past ieder type beglazing in aluminium kozijnen?

Ja, aluminium kozijnen kunnen worden aangepast om verschillende soorten beglazing te omlijsten, zoals enkel glas, dubbel glas, HR++ glas of zelfs driedubbel glas (HR+++). Dit biedt flexibiliteit en de mogelijkheid om te voldoen aan uw eigen specifieke behoeften op het gebied van isolatie, geluidswering en veiligheid.

Gemiddelde kozijnen aluminium prijzen

Voordat u gaat investeren in aluminium kozijnen wilt u natuurlijk alvast weten wat u qua prijzen kunt verwachten.

De gemiddelde kosten voor aluminium kozijnen liggen doorgaans tussen € 900 en € 1.100 per m2. Dit is inclusief montage en BTW.

Wat maakt aluminium kozijnen prijziger dan hout of kunststof?

Aluminium kozijnen zijn duurder dan houten of kunststof kozijnen vanwege hun complexe productieproces en de hoge kosten van het materiaal zelf. Ze worden vaak voorzien van extra isolatiemateriaal, wat de prijs verder verhoogt. De diverse afwerkingsmogelijkheden van aluminium dragen ook bij aan de kosten.

Aluminium kozijnen zijn een diepte-investering

U moet in eerste instantie dus rekening houden met een kostbare investering. In ruil daarvoor heeft u onderhoudsarme kozijnen die stabiele bescherming bieden en erg lang meegaan. De gemiddelde levensduur van een aluminium kozijn ligt maar liefst tussen de 25 en 50 jaar. Aluminium is dan ook het materiaal kozijn met de langste levensduur ten opzichte van hout of kunststof.

Bovendien kunt u via Glas-Gigant tot wel 40% besparen op de installatie van uw nieuwe kozijnen. Onze glaszetters bieden scherpe tarieven aan waardoor u altijd een lage prijs krijgt wanneer u een offerte bij ons aanvraagt. Vul uw wensen en raamafmetingen in op het offerteformulier en u ontvangt binnen 2 minuten al een prijsindicatie voor uw aluminium kozijnen in uw mailbox!

Aluminium kozijnen details en opties

Als u overweegt om aluminium kozijnen aan te schaffen, zijn er enkele belangrijke details die u moet weten. Hierbij kunt u de volgende vragen stellen:

Welk profieltype kiest u?

Aluminium kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende profieltypen, zoals vlakke profielen, schuine profielen of systemen met verborgen vleugels. Het profieltype bepaalt grotendeels de uitstraling en de functionaliteit van het kozijn.

Heeft het aluminium kozijn thermische onderbreking?

Moderne aluminium kozijnen zijn vaak voorzien van thermische onderbreking, wat betekent dat ze zijn uitgerust met isolatiemateriaal tussen de binnen- en buitenzijde van het profiel. Dit verbetert de isolatiewaarde van het kozijn door warmteoverdracht te verminderen en kan helpen om uw energieverbruik omlaag te brengen. Zodat u uw energiekosten kunt verlagen.

Welke afwerking wenst u?

Aluminium kozijnen kunnen worden afgewerkt met verschillende coatings, zoals poedercoating of anodisatie, om ze te beschermen tegen weersinvloeden en om corrosie te voorkomen. Kozijnen van aluminium zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen. Naast standaard kleuren zoals wit, zwart en grijs, kunnen aluminium kozijnen ook worden aangepast aan uw specifieke kleurvoorkeuren en wensen. Poedercoatingtechnieken maken het mogelijk om aluminium kozijnen te voorzien van vrijwel elke gewenste kleur, waardoor ze perfect passen bij de stijl van uw woning.

Welk type beglazing wilt u?

Aluminium kozijnen bieden de mogelijkheid om verschillende soorten beglazing te integreren, zoals enkel glas, dubbel glas, HR++ glas of zelfs driedubbel glas (HR+++), afhankelijk van uw behoeften op het gebied van isolatie, geluidswering en veiligheid. Wij  kunnen u voorzien van een totaaloplossing waarbij we uw nieuwe aluminium kozijnen plaatsen inclusief de beglazing die u wenst.

Kiest u voor extra veiligheidsvoorzieningen?

Om de veiligheid van uw woning te verhogen, kunnen aluminium kozijnen worden voorzien van extra veiligheidsvoorzieningen, zoals inbraakwerend beslag en veiligheidsglas.

Hoe gaat u het onderhoud aanpakken?

Over het algemeen vereisen aluminium kozijnen minimaal onderhoud. Ze kunnen door huiseigenaren zelf worden gereinigd met water en een mild schoonmaakmiddel en hoeven niet te worden overgeschilderd zoals bij houten kozijnen. Het is echter belangrijk om regelmatig de staat van de kozijnen te controleren en eventuele beschadigingen of slijtage tijdig te repareren. Zo voorkomt u problemen of grote schade in de toekomst.

Onderhoud aluminium kozijnen

Het onderhoud en schoonmaken van aluminium kozijnen is over het algemeen vrij eenvoudig. U kunt dit zelf doen en het vereist weinig inspanning.
Hieronder ziet u enkele handige tips om uw aluminium kozijnen langdurig in goede staat te houden:

Regelmatig uw aluminium kozijnen schoonmaken

Maak uw aluminium kozijnen regelmatig schoon om vuil en stof te verwijderen. Gebruik hiervoor een zachte doek of spons en een mild schoonmaakmiddel vermengd met water.

Besteed aandacht voor hoeken en kieren bij het reinigen

Besteed extra aandacht aan de hoeken en kieren van de kozijnen, waar vuil zich vaak makkelijker ophoopt. Gebruik een zachte borstel of een tandenborstel om deze moeilijk bereikbare plekken grondig te reinigen.

Spoel goed na met schoon water

Spoel de kozijnen na het reinigen grondig af met schoon water om eventuele zeepresten te verwijderen en laat ze vervolgens gewoon aan de lucht drogen.

Controleer op beschadigingen

Controleer uw aluminium kozijnen regelmatig op eventuele beschadigingen, zoals krassen, deuken of verkleuringen. Laat deze tijdig herstellen om verdere schade te voorkomen. De reparatiewerkzaamheden kunt u vaak beter uitbesteden aan een professional om zeker te zijn van een vakkundige reparatie. Verder op de pagina leest u meer informatie over aluminium kozijnen repareren

Aluminium kozijnen laten repareren door een ervaren specialist? Bespaar op de kosten voor uw reparatie en dien uw aanvraag in via Glas-Gigant! Wij kunnen u koppelen aan betaalbare glaszetters die professionele reparaties aan uw aluminium kozijnen kunnen uitvoeren.

Onderhoud scharnieren en sloten

Smeer de bewegende delen van de kozijnen, zoals scharnieren en sloten, indien nodig met een geschikt smeermiddel voor een soepele werking.

Hoe vaak moet u uw aluminium kozijnen schoonmaken?

Hoe vaak u uw aluminium kozijnen moet reinigen, hangt af van uiteenlopende factoren zoals de locatie van uw huis, de weersomstandigheden en de mate van blootstelling aan vuil in uw omgeving. Over het algemeen wordt aanbevolen om uw kozijnen minstens één keer per jaar grondig te reinigen. In gebieden met veel vuil of in kustgebieden waar zoutaanslag een probleem kan zijn, kan vaker reinigen nodig zijn. Zoutaanslag kan uw kozijnen namelijk aantasten wanneer u dit niet regelmatig verwijdert.
Het is ook een goed idee om uw kozijnen met regelmaat te inspecteren en indien nodig extra goed schoon te maken na periodes van slecht weer. Wanneer u hier voldoende aandacht aan besteedt kunnen uw kozijnen langer meegaan!

aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen repareren

Hoewel aluminium kozijnen over het algemeen zeer duurzaam zijn, kunnen ze af en toe beschadigd raken door bijvoorbeeld deuken of krassen.
Als de schade beperkt is hoeft u uw aluminium kozijnen zeker niet altijd te vervangen. Bij Glas-Gigant bieden we professionele reparatie- en hersteldiensten om beschadigde aluminium kozijnen weer in optimale staat te brengen.

Een veelvoorkomende methode die onze specialisten gebruiken voor het herstellen van beschadigde aluminium kozijnen is het aanbrengen van een herstelcoating.
Deze coating wordt zorgvuldig aangebracht op de beschadigde gebieden om deuken of krassen op te vullen zodat de schade (vrijwel) onzichtbaar is daarna. De herstelcoating is duurzaam en bestand tegen weersinvloeden, waardoor uw aluminium kozijnen weer jarenlang schadevrij mee kunnen gaan.

In sommige gevallen kan het ook een goede keuze zijn om een nieuwe folielaag of coating aan te brengen op het aluminium kozijn, vooral als de beschadiging dieper is of als er verkleuringen zijn opgetreden. Onze vakmensen zijn ervaren in het nauwkeurig aanbrengen van deze folielaag of coating.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze reparatie- en hersteldiensten voor aluminium kozijnen of vraag vrijblijvend een offerte op!

Kosten aluminium kozijnen repareren

De gemiddelde kosten voor een aluminium kozijnen reparatie liggen tussen de € 150 – € 300 euro per uur.

Uiteraard is de totaalprijs afhankelijk van de hoeveelheid deuken en krassen en de arbeidskosten. Bij minimale schade zijn de reparatiekosten zoals u begrijpt ook lager. 

Aluminium kozijnen wrappen

Naast reparatie en herstel heeft u ook de mogelijkheid om uw aluminium kozijnen professioneel te laten wrappen. Kozijnwrappen, ook wel bekend als foliëren, is een moderne techniek. Hierbij wordt er een dunne laag speciale zelfklevende folie aangebracht op het oppervlak van het aluminium kozijn.

Deze folie is verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen. Hierdoor kunt u uw kozijnen eenvoudig een nieuwe look geven die past bij uw persoonlijke smaak en de stijl van uw woning, terwijl u niet hoeft te investeren in nieuwe kozijnen. In dit geval wordt er speciaal wrapfolie gebruikt dat geschikt is voor aluminium als ondergrond.

Voordelen van kozijnen wrappen

Het wrappen van aluminium kozijnen biedt verschillende voordelen. Allereerst is het een kostenbesparende manier om de uitstraling van uw kozijnen te veranderen zonder dat u ze volledig hoeft te vervangen. Daarnaast biedt de foliebescherming een extra laagje bescherming tegen krassen, verkleuring en andere beschadigingen, waardoor de levensduur van uw kozijnen op een slimme manier wordt verlengd.

De gemiddelde kosten voor aluminium kozijnen laten wrappen liggen tussen de 8 en 12 euro per m2.

Waarom uw aluminium kozijnen laten plaatsen door de Glas-Gigant?

Wellicht denkt u in eerste instantie dat u voor nieuwe kozijnen bij een kozijnspecialist moet zijn. Echter, de vakkundige glaszetters van ons glasbedrijf zijn niet alleen gespecialiseerd in het plaatsen van diverse soorten beglazing. Ook het vakkundig plaatsen van kozijnen is een belangrijk onderdeel van onze glasservice.

4 goede redenen om te kiezen voor de glasservice van de Glas-Gigant voor uw nieuwe kozijnen:

 • Ruim 30 jaar ervaring
  Met meer dan 30 jaar ervaring in de branche kunt u vertrouwen op onze expertise en vakmanschap. We leveren al vele jaren hoogwaardige glasservice inclusief houten, kunststof of aluminium kozijnen plaatsen, waardoor u verzekerd bent van betrouwbare kwaliteit bij iedere klus.
 • Bespaar op glaszetters 
  Bij Glas-Gigant vinden we het belangrijk onze klanten betaalbare oplossingen te bieden zonder in te leveren op vakmanschap en kwaliteit. Zo kunt u besparen op uw kozijneninstallatie door middel van het vergelijken van offertes en vindt u altijd de beste prijs.
 • Erkende glaszetters in de buurt
  We werken samen met erkende glaszetters in verschillende steden, zodat u kunt profiteren van een snelle en gemakkelijke service. Onze lokale professionals zijn binnen korte tijd op locatie voor het plaatsen van uw nieuwe aluminium kozijnen, waardoor u bespaart op voorrijkosten. We zijn onder actief in Groningen, Amsterdam, Nijmegen, Almere, Breda en Utrecht.
 • Uitstekende service
  Naast het feit dat u bespaart op de kosten voor glaszetters en altijd kunt rekenen op kwaliteit en vakmanschap, staat Glas-Gigant ook bekend om een klantvriendelijke service. Klanttevredenheid en service staan bij ons centraal. We luisteren graag naar uw wensen en behoeften, en werken samen met u aan de beste oplossing voor uw ramen en kozijnen. Ons doel is om u te voorzien van deskundig advies op maat, zodat u jarenlang plezier heeft van uw aluminium kozijnen!

Zelf aluminium kozijnen plaatsen?

Als u handig bent en wellicht al eerder zelf kozijnen heeft geplaatst kunt u overwegen zelf aluminium kozijnen te plaatsen.

Bij het plaatsen van het aluminium kozijn is het wel aan te raden om samen te werken, gezien het gewicht van het raam. Op die manier kan één persoon het kozijn op de juiste positie houden terwijl de ander het stevig vastzet met schroeven.

Het is van groot belang om ervoor te zorgen dat de gaten op precies de juiste plek in de spouwlat worden geboord voor een correcte bevestiging van het aluminium kozijn. Foutieve montage moet zoals u begrijpt altijd worden vermeden.

Tot slot is het noodzakelijk om alle kieren en naden goed af te dichten met purschuim of kit nadat is gecontroleerd of alles stevig vastzit.

Wat is duurder kunststof of aluminium kozijnen?

Hoewel aluminium kozijnen duurder zijn in aanschafprijs dan kunststof, zijn er verschillende voordelen die ze aantrekkelijk maken voor veel huiseigenaren. Aluminium kozijnen zijn bijvoorbeeld over het algemeen sterker en duurzamer dan kunststof kozijnen. Ze zijn ook slanker van profiel, waardoor ze een moderne uitstraling bieden. Daarnaast zijn aluminium kozijnen vaak beter bestand tegen extreme weersomstandigheden, vergen ze minder onderhoud en hebben ze over het algemeen een langere levensduur.
Op de lange termijn bespaart u dus kosten omdat u ze minder snel hoeft te vervangen.

Hoe zit het met de isolatie van aluminium kozijnen?

Hoewel aluminium van nature een slechtere isolator is dan bijvoorbeeld hout of kunststof, kunnen aluminium kozijnen worden voorzien van thermische onderbrekingen om hun isolerende werking effectief te verbeteren. Hierbij wordt er isolatiemateriaal geplaatst tussen de binnen- en buitenkant van het kozijn, waardoor u via uw kozijnen minder warmte verliest. Met de juiste isolerende beglazing kunnen aluminium kozijnen ook voldoen aan de vereisten voor energiezuinigheid en voor meer comfort in uw woning.

Zijn aluminium kozijnen bestand tegen roest en corrosie?

Ja, aluminium kozijnen zijn van nature al goed bestand tegen roest en corrosie, wat ze zeer geschikt maakt voor gebruik in diverse omgevingen, waaronder ook in kustgebieden. Bovendien kunnen ze worden behandeld met speciale coatings of anodisatie voor extra bescherming om de duurzaamheid nog meer te verbeteren en de levensduur te verlengen.

Zijn aluminium kozijnen milieuvriendelijk?

Ja, aluminium kozijnen worden steeds milieuvriendelijker. Het materiaal kan gerecycled worden en bovendien is dit het materiaal voor kozijnen dat het langste meegaat waardoor het een duurzame keuze is.

Zijn aluminium kozijnen geheel waterdicht?

Ja, kozijnen van aluminium zijn volledig waterdicht. Aluminium neemt geen vocht op waardoor een aluminium kozijn niet wordt aangetast door water. Hierdoor kan het niet roesten of rotten zoals bijvoorbeeld bij hout. De waterdichte eigenschappen maken dat ze lang meegaan en ook langdurig in mooie staat blijven.

Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!