Sinds 1992

Kunststof kozijnen

Vandaag de dag worden bij steeds meer huizen kunststof kozijnen geplaatst. Dit is niet alleen vanwege de duurzaamheid en het gemakkelijke onderhoud, maar ook omdat deze kozijnen volledig kunnen worden aangepast naar uw wensen.

Bent u op zoek naar hoogwaardige kunststof kozijnen voor uw woning in regio Limburg, Utrecht, Den Haag of Friesland? Op deze pagina vindt u niet alleen informatie over de kosten van kunststof kozijnen en hun voordelen, maar gaan we ook in op belangrijke details en het onderhoud ervan.

Wat is de levensduur van kunststof kozijnen?

Kozijnen van kunststof hebben een buitengewoon lange levensduur, doorgaans van minstens 50 jaar. Dit maakt ze niet alleen een verantwoorde keuze, maar ook een kosteneffectieve investering voor uw huis. Deze duurzaamheid is te danken aan de voordelen van het gebruikte materiaal en het minimale onderhoud dat vereist is.

Het geheim achter de langdurige prestaties schuilt in de eigenschappen van PVC (polyvinylchloride), het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. PVC is van nature bestand tegen allerlei weersinvloeden, zoals regen, zon en wind, zonder dat het barst, roest of verkleurt. Hierdoor behouden kunststof kozijnen decennialang hun oorspronkelijke uitstraling en functionaliteit. Ook zijn kunststof kozijnen vrijwel immuun voor aantasting door insecten, in tegenstelling tot houten kozijnen. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over houtrot of schimmelgroei, veelvoorkomende problemen bij houten kozijnen.

Om de levensduur van uw kunststof kozijnen te optimaliseren, is regelmatig onderhoud van essentieel belang. Periodiek schoonmaken met een vochtige doek en het tijdig repareren van eventuele beschadigingen zorgen ervoor dat uw kozijnen er niet alleen goed blijven uitzien, maar ook langdurig blijven presteren.

Kunststof-kozijnen

Wat is de prijs van kunststof kozijnen?

De kosten voor kunststof kozijnen variëren niet alleen op basis van het aantal vierkante meters, maar ook afhankelijk van uw gewenste afwerking. Over het algemeen kunt u rekening houden met een prijs kunststof kozijnen van ongeveer € 675 tot € 975 per vierkante meter. Als u alle kozijnen in een gemiddelde rijtjeswoning wilt laten vervangen, liggen de totale kosten doorgaans tussen de € 12.000 en € 19.500. Het is uiteraard wel een verschil waar u de kozijnen wil vervangen. Onderstaand vindt u een kort overzicht:

ProjectKosten
Vast raam in uw woning of bedrijfspandGemiddeld €900,- tot €1.600
Draai/kiepraam€1.000 – €1.750
Openslaande deurenVanaf €3.000

Uiteraard heeft de afstand van het project invloed op de prijs. Glasbedrijf Glas-Gigant zit overigens door heel Nederland en heeft projecten voor kozijnen geleverd door heel Nederland. Zo hebben we in 2021 een groot project van kunststof kozijnen Noord Holland voltooid, leveren we kunststof kozijnen Den Haag en zijn we in 2022 naar een gemeente geweest voor kunststof kozijnen Leeuwarden.

Isolatie kozijnen

De isolatie van kozijnen en glas worden vaak uitgedrukt in U-waarde. Kunststof kozijnen hebben doorgaans een U-waarde (uitgedrukt in W/m²K) lager dan 1,5, wat uitstekend is voor energie-efficiëntie. Ter vergelijking heeft een traditioneel houten kozijn meestal een U-waarde van meer dan 1,8, terwijl aluminium kozijnen variëren tussen 1,8 en 2,7. Dit betekent dat de kunststof variant veel minder warmte verliest, waardoor u aanzienlijke energiebesparingen kunt realiseren en geniet van een comfortabelere leefomgeving.

Kunststof kozijnen bieden verschillende voordelen die bijdragen aan de keuze hiervoor.

  • Goedkoop: In vergelijking met andere materialen is kunststof een kosteneffectieve keuze, vooral gezien hun levensduur van minimaal 50 jaar.
  • Onderhoudsarm: Kunstof kozijnen zijn gemakkelijk te onderhouden. Een periodieke reiniging met een vochtige doek is al voldoende.
  • Volledig aanpasbaar: U kunt het uiterlijk van kunststof kozijnen aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren. Het materiaal behoudt vrijwel zijn oorspronkelijke kleur en kan worden geleverd in bijna alle RAL-kleuren.
  • Goede isolatie: Kunststof kozijnen bieden goede isolatie-eigenschappen, vooral in combinatie met HR++ glas of triple glas.

Naast deze voordelen zijn er ook nadelen te benoemen die van invloed zijn op uw keuze. De kunststof kozijnen kunnen namelijk niet worden geschilderd. Als u eenmaal gekozen hebt voor een bepaalde kleur is het moeilijk om de kozijnen van een andere kleur te voorzien.

Offerte aanvragen?

Bent u benieuwd naar wat de prijs van kozijnen is bij u thuis? Wij kunnen voor een een globale offerte of gespecifieerde offerte maken. Hierbij is het ook mogelijk dat we langskomen bij u op locatie om de huidige kwaliteit van de kozijnen te checken. Uiteraard kunnen wij u ook helpen met het plaatsen van de kozijnen en het verwijderen van de oude kozijnen.

Welke kenmerken hebben jullie?

Wij hebben verschillende keurmerken, we zijn bijvoorbeeld erkend door het BGO, hebben het bouwplaza-keurmerk en het kunststof keurmerk.

Is er subsidie beschikbaar voor kunststof kozijnen in 2023?

Subsidie-glas-vervangen-Subsidie-voor-glas-Bespaar-geld

Ja, dit is beschikbaar. De overheid biedt subsidie, onder een aantal voorwaarden, voor kozijnen wanneer u uw huidige glas vervangt door HR++ glas of triple glas.

Wat is de levensduur van kunststof kozijnen?

De levensduur van kunststof kozijnen is minimaal 50 jaar.

Hoe kan ik kunststof kozijnen reinigen?

Glas vervangen

Het is mogelijk om kunststof kozijnen te reinigen met een speciale kozijnen reiniger. De goedkoopste oplossing is echter het gebruik van een vochtige doek.

Glas-Gigant
Glas Calculator
Glas Calculator

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!