Sinds 1992

Triple glas

Bent u op zoek naar manieren om uw huis te verduurzamen en tegelijkertijd uw wooncomfort te verbeteren? Overweeg dan triple glas, ook bekend als HR+++, als uw oplossing voor hoogrendementsglas met buitengewone isolerende eigenschappen. In deze gids ontdekken we de voordelen van triple glas, bespreken we de kosten en leggen we het verschil uit tussen triple glas en HR++ glas. Lees verder om te begrijpen waarom steeds meer huiseigenaren voor deze duurzame en energiebesparende glasoptie kiezen.

Wat is triple glas?

Triple glas, ook wel bekend als HR+++ of driedubbel glas, is een geavanceerde glasoplossing welke uitblinkt in isolatie. Het bestaat uit drie glasplaten met twee tussenliggende spouwen, gevuld met een milieuvriendelijk edelgas. Deze technologische hoogstandjes maken triple glas het meest isolerende type glas op de markt. Mensen kiezen voor triple glas omdat het de temperatuur in hun huis beter reguleert, waardoor ze het hele jaar door genieten van een comfortabel binnenklimaat. In de winter houdt triple glas de warmte binnen, terwijl het in de zomer de hitte buiten houdt.

triple glas

De kosten en voordelen

Een veelvoorkomende vraag bij overweging van triple glas is: Wat kost triple glas? De kosten voor de installatie van triple glas kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals de omvang van het project en de specifieke eisen van uw woning. Gemiddeld liggen de kosten bij een glasbedrijf op ongeveer €110,- per m2. Ondanks deze kosten zijn de voordelen aanzienlijk:

 • Uitstekende Isolatiewaarde: De isolatiewaarde van triple glas wordt gemeten in U-waarde. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte het glas doorlaat. Triple glas heeft een lage U-waarde van ongeveer 0,6. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. Dit betekent dat uw huis beter beschermd is tegen temperatuurschommelingen en energie-efficiënter wordt.
 • Geluidsisolatie: Naast thermische isolatie biedt triple glas verbeterde geluidsisolatie. Het dempt externe geluiden, waardoor uw woonomgeving rustiger en aangenamer wordt.
 • Verhoogd Wooncomfort: Triple glas creëert een stabiel binnenklimaat, ongeacht de weersomstandigheden. Het houdt de kou buiten in de winter en de warmte buiten in de zomer, waardoor uw leefruimte comfortabeler wordt.
 • Energiebesparing: Dankzij de uitstekende isolatie hoeft uw verwarming of airconditioning minder hard te werken, wat leidt tot aanzienlijke energiebesparingen op lange termijn. Dit draagt ook bij aan een lagere ecologische voetafdruk.

Wat is een U-waarde?

De U-waarde, ook bekend als de warmtedoorgangscoëfficiënt, is een maatstaf voor de warmte-isolerende eigenschappen van glas en andere bouwmaterialen. Een lage U-waarde duidt op een betere isolatie, wat betekent dat het materiaal minder warmte doorlaat. In het geval van triple glas met een U-waarde van ongeveer 0,6, betekent dit dat het glas een minimale hoeveelheid warmte doorlaat, waardoor uw huis efficiënter kan worden verwarmd en gekoeld.

U-waarde van glassoorten

Hieronder vindt u een tabel met informatie over de isolatiewaarde van verschillende soorten glas.

Glas Type U-waarde (W/m²K)
Enkel Glas 5,7
Dubbel Glas (HR++) 1,2 – 1,4
Triple Glas (HR+++) 0,5 – 0,9

Verschil tussen HR++ glas en triple glas

HR++ glas staat voor Hoog Rendement Dubbel Glas. Het bestaat uit twee glasplaten met een tussenliggende spouw die is gevuld met droge lucht of edelgas. HR++ glas heeft een lagere U-waarde dan enkel glas of standaard dubbel glas, wat betekent dat het beter isoleert en warmteverlies minimaliseert. Het belangrijkste verschil tussen triple glas en HR++ glas ligt in het aantal glasplaten, de isolatiewaarde en de kosten:

 • Triple Glas (HR+++): Triple glas heeft drie glasplaten en twee luchtruimtes gevuld met edelgas. Hierdoor biedt het een nog hogere isolatiewaarde met een U-waarde van ongeveer 0,6. Dit maakt triple glas ideaal voor zeer koude klimaten of situaties waar maximale isolatie vereist is.
 • HR++ Glas: HR++ glas heeft twee glasplaten met een spouw gevuld met lucht of edelgas. De U-waarde van HR++ glas varieert meestal tussen 1,2 en 1,4, wat nog steeds uitstekende isolatie biedt in vergelijking met enkel glas.
 • Prijsverschil: Er is een aanzienlijk prijsverschil tussen HR++ en triple glas. Zo ligt de prijs voor HR++ glas ongeveer rond de €60,- m2 en heeft triple glas al snel een kostenplaatje rond de €110,- per m2.

Kiest u voor HR++ of triple glas?

Bij het kiezen tussen triple glas en HR++ glas zijn er enkele factoren om rekening mee te houden:

 • Isolatiebehoeften: Triple glas is ideaal voor situaties waar maximale isolatie vereist is, zoals bij extreem koude temperaturen. HR++ glas is een uitstekende keuze voor gematigdere klimaten zoals bij ons. Echter, de energieprijzen spelen ook een belangrijke rol in deze keuze.
 • Kosten: Triple glas kan duurder zijn dan HR++ glas, zowel in aanschaf als in eventuele aanpassingen aan kozijnen. Zorg ervoor dat uw budget in overweging wordt genomen.
 • Ruimte voor Glas: Het fysieke gewicht en de dikte van triple glas kunnen van invloed zijn op bestaande kozijnen. HR++ glas is vaak gemakkelijker te installeren in bestaande structuren.
 • Energie-efficiëntie-doelen: Als u streeft naar maximale energie-efficiëntie en bereid bent te investeren in een hoogwaardige isolatie, is triple glas de beste keuze.

Het is raadzaam om een professionele glaszetter te raadplegen om uw specifieke behoeften en de meest geschikte glasoptie voor uw situatie te bespreken. Zowel triple glas als HR++ glas kunnen aanzienlijke voordelen bieden in termen van comfort en energiebesparing.

Wat is het verschil tussen HR++ en triple glas?

Triple glas isoleert beter dan HR++ glas. Simpel gezegd, bij Triple glas gaat er minder warmte en kou in èn uit je huis dan bij HR++ glas.

Wat is een U-waarde (glas)?

De U-waarde, ook bekend als de warmtedoorgangscoëfficiënt, is een maatstaf voor de warmte-isolerende eigenschappen van glas en andere bouwmaterialen. Een lage U-waarde duidt op een betere isolatie, wat betekent dat het materiaal minder warmte doorlaat.

Wat is het verschil tussen HR++ en triple glas?

Zo ligt de prijs voor HR++ glas ongeveer rond de €60,- m2 en heeft triple glas al snel een kostenplaatje rond de €110,- per m2.

Glas-Gigant
Glas Calculator
Glas Calculator

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!