Sinds 1992

Enkel glas prijzen

Heeft u voor uw woning nieuw enkel glas nodig voor in uw kozijnen van uw binnendeuren maar bent u benieuwd naar de enkel glas prijzen? Wij zochten het voor u uit en en hebben de prijzen en mogelijkheden uiteengezet.

goedkoop-glas-plaatsen

Enkel glas kan in verschillende soorten kozijnen worden geplaatst. Denkt u aan staal, hout, aluminium tot kunststof. Het voordeel van het gebruik van enkel glas is dat het over een hoge lichtdoorlaatbaarheid beschikt.

Wilt u weten welke mogelijkheden de Glas-Gigant voor u heeft en waar u bij aankoop op moet letten? Uw glaszetter het voor u op een rij gezet en een schema geplaatst waar u de prijzen en mogelijkheden kunt zien.

Wat kost enkel glas?

Als bezoeker wilt u niets anders weten dan hoeveel glas laten plaatsen kost. Wist u dat de grootste invloed op de kosten grotendeels te maken heeft met welk glasbedrijf u in zee gaat?

Kosten wat het kost willen wij niets anders dan u de voordeligste prijs aanbieden voor het laten plaatsen van enkel glas.

De prijs van enkel glas ligt tussen de de 20 en 50 euro per m2. De prijs wordt vooral bepaald door de dikte van dit glas. We zien dat enkel glas in oudere huizen steeds vaker vervangen wordt door dubbel glas. Maar in huis kan er prima gebruik gemaakt worden van enkel glas.

Door de opkomst van isolatie glas zoals bijvoorbeeld het HR++ dubbel glas is er minder vraag naar enkel glas dit heeft invloed op de enkel glas prijzen. Het isolatieglas heeft uiteraard als grote voordeel dat u hiermee bespaart op uw energierekening.

Enkel glas wordt tegenwoordig voornamelijk voor binnendeuren gebruikt. De vraag naar enkel glas is minder omdat er geen sprake meer is van massale productie.

Als u meerdere glasoffertes gaat aanvragen valt het u waarschijnlijk op dat de meeste glasbedrijven een minimum te hanteren afname van een 0,5 m2 enkel glas hanteren.

Goedkoper dan u denkt….

Op zoek naar goedkoop enkel glas? Dan treft u hier onze enkel glas prijzen, inclusief plaatsing aan, voor verschillende toepassingen.

Door een prijsvergelijking te maken zult u er snel achter komen dat de enkel glas prijzen bij de Glas-Gigant minimaal 30% goedkoper zijn.

Enkel glas (in mm) Prijzen gemiddeldKanttekening
Glas (1200 x 800)€ 75 – € 155We gaan er met deze prijs van uit dat er geen veranderingen aan het kozijn moeten plaatsvinden
6 ruiten in deur (216 x 251 p/s)€ 40 – € 75Minimum van 0,5 m² (zoals hierboven aangegeven)
Deur van glas (2150 x 850)€ 240 – € 400Scharnieren en deurklink inbegrepen
glasrenovatie

Veel voorkomende prijsvragen over enkel glas

Wat zijn de enkel glas prijzen per m2?

glasherstel

Dit is afhankelijk van de benodigde afmeting van het glas en de vereiste dikte. Klikt u hier voor de tabel met verschillende diktes en prijzen per m2.

Kan ik enkel glas isoleren?

Uiteraard is het vervangen van enkel glas door HR++ glas de beste manier om te isoleren.

Maar ook voor enkel glas hebben wij een oplossing als u uw enkele glas ramen niet mag of wil vervangen.

Denkt u aan het plaatsen van raamfolie of het laten plaatsen van voorzetramen waarmee u de isolatiewaarde kunt verhogen.

Waar kan ik enkel glas kopen?

Er bestaan veel webwinkels waar u enkel glas kunt bestellen.

Omdat het glas ook gezet/geplaatst moet worden zijn mensen op zoek naar een glaszetter die het glas naar uw keuze meeneemt en plaatst.

Leest u hier alles over de mogelijkheden die de Glas-Gigant u te bieden heeft.

Hoeveel mm is enkel glas?

Enkel glas kent meerdere diktes maar standaard is enkel glas 4 mm dik. Klikt u hier voor de prijzen van enkel glas in verschillende diktes.

Glas-zetten-plaatsen

Voorbeelden laten plaatsen van enkel glas en de kosten

Onderstaand treft u een aantal voorbeelden met prijzen aan om u een idee te geven wat de mogelijkheden zijn.

  • Uw binnendeur heeft zes kleine ramen waarvan 1 gebroken is. U besluit alle 6 ruiten te laten vervangen. Ondanks dat de totale oppervlakte van het glas minder dan het minimum van een halve m2 zijn de enkel glas prijzen inclusief plaatsing zo’n € 40 tot € 75.
  • In uw tuinhuis is het glas van uw deur gebroken en u vindt het onnodig dubbel glas te plaatsen dus maakt u een keuze voor enkel glas. Het plaatsen van enkel glas met een afmeting van 120 bij 80 centimeter zijn de enkel glas prijzen tussen de € 75 tot € 155 inclusief plaatsing. Nog geen tuinhuis maar wel interesse in het kopen van een tuinhuis? Klikt u dan hier.
  • Om meer licht in uw woonkamer te krijgen besluit u een glazen deur te laten plaatsen tussen de gang en de woonkamer. De gemiddelde kosten hiervan zijn gemiddeld € 240 tot € 400 inclusief de scharnieren, deurklink en het plaatsen.

Keuzes die invloed hebben op de enkel glas prijzen

Enkel glas bestaat in veel uitvoeringen en diktes. Om u behulpzaam te zijn met het maken van uw keuze hebben wij onderstaand enkele voorbeelden gegeven.

Optie 1: Kiest u voor transparant glas of voor ondoorzichtig glas (gezandstraald/figuurglas) dat iets duurder is? Geeft u bij uw offerte aanvraag aan welk glas uw voorkeur heeft.

Optie 2: Dikte enkel glas varieert van 2 tot 19 millimeter. Hoe dikker het glas des te duurder. Het verschil tussen 2 en 5 mm is € 7 per m² en het verschil tussen 12 en 15 millimeter is € 75. Denkt u dus goed na over welke dikte u echt nodig denkt te hebben. Dit is namelijk van belang bij de enkel prijzen.

Optie 3: Wel of geen veiligheidsglas? Afhankelijk van uw wensen kunt u een keuze maken uit de volgende 3 soorten veiligheidsglas:

  • Gehard glas: Als gehard glas onverhoopt breekt dan valt het in kleine onscherpe stukjes uiteen. Het is vijf keer sterker dan gewoon glas en kost per m2 tussen de € 35 tot € 80.
  • Draadglas:  In dit glas zit staaldraad verwerkt om te voorkomen dat het glas uit elkaar valt als het breekt. De draden die u ziet geven een extra effect en u betaald tussen de € 35 en € 60 per m².
  • Gelaagd glas: Is geen enkel glas maar bestaat uit 2 glazen platen met elastisch folie ertussen. Het folie zorgt ervoor dat het glas niet uit elkaar valt als het breekt. We noemen dit ook wel inbraakwerend glas en de kosten bedragen tussen de  € 55 tot € 100 per m².

Optie 4: Wel of geen ventilatierooster? Met een ventilatierooster zorgt u dat er droge lucht komt die de kans op schimmel en houtrot verkleint. Droge lucht is ook sneller te verwarmen. Afhankelijk van de afmeting van het ventilatierooster betaald u tussen de €15 en een grotere variant kost zo’n € 60.

glazen tussenwand

Enkel glas prijs

Het komt voor dat enkel glas een groenige uitstraling heeft. Dit komt door het loodgehalte in het glas. Voor helder enkel glas wordt er geen gebruik gemaakt van lood en verdwijnt de groenige kleur.

Dikte blank enkel glasM2 prijs ex btw
glasdikte 4 mm€ 19,00
glasdikte 5 mm€ 23,00
glasdikte 6 mm€ 27,00
glasdikte 8 mm€ 38,00
glasdikte 10 mm€ 63,00

Kosten glaszetter

U heeft zelf enkel glas gekocht en bent nu op zoek naar een glaszetter die uw huidige glas vervangt.

Een gemiddelde glaszetter vraagt tussen de 40 en 50 euro per m2 voor het plaatsen van enkel glas.

Bij de Glas-Gigant is de btw, de verwijderingsbijdrage en de energietoeslag al in de prijs meegenomen.

Vraagt u voor het plaatsen van enkel glas bij ons een glasofferte aan zodat u exact weet waar u qua prijs aan toe bent. Voor het vergelijken van onze prijzen kunt u bij meerdere glasspecialisten offertes aanvragen.

Isoleren van enkel glas

De beste manier om enkel glas te isoleren is om het te laten vervangen door dubbel glas . Dit is een kostbare optie en soms mag het ook niet door de monumentale staat of u woont in een huurwoning.

U kunt dan ook een keuze maken voor het laten plaatsen van voorzetramen.

Een andere oplossing hiervoor is het plaatsen van isolerende raamfolie. Uiteraard is het effect hiervan minder dan het laten plaatsen van dubbel glas maar het is een prima tussenoplossing die niet duur is.

Raamfolie wordt voor verschillende doeleinden gebruikt:

  • Warmte-isolatie.
  • Zonisolatie, bescherming tegen de zon.
  • Decoratie, tegen inkijk.

Offerte enkel glas aanvragen

Om binnen een dag op de hoogte te zijn van de prijzen voor de het laten plaatsen van enkel glas kunt u nu bij ons een offerte aanvragen.

Vult u uw gegevens en de benodigde informatie aan die gevraagd wordt. Wij gebruiken uw gegevens alleen voor deze offerte aanvraag, de aanvraag is kosteloos en dus geheel vrijblijvend.

Vraagt u ook meerdere offertes aan bij andere professionele regionale glasbedrijven.

U stelt zichzelf dan in de gelegenheid een vergelijking te maken op grond van de uitgebrachte offertes en kunt hier uw voordeel mee doen.

Wij wachten uw offerte aanvraag met belangstelling af.

Glas-Gigant
Glas Calculator
Glas Calculator

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!