Sinds 1992

Ontdek de glas in lood voorzetramen van Glas-Gigant

Wat is glas in lood?

Glas in lood is een traditionele en ambachtelijke techniek die al eeuwenlang wordt toegepast om ramen en andere glasconstructies te verfraaien. Bij deze techniek worden stukken glas van verschillende kleuren en vormen samengevoegd met behulp van loodprofielen om patronen, afbeeldingen en ontwerpen te creëren. Het resultaat is een kunstzinnig raamwerk dat een spel van licht en kleur produceert, waardoor een unieke visuele beleving ontstaat.

Tegenwoordig wordt glas in lood niet alleen gebruikt voor religieuze en historische gebouwen, maar ook voor hedendaagse architectuur en interieurontwerp. De mogelijkheden zijn eindeloos, variërend van figuratieve afbeeldingen tot abstracte patronen in deuren bijvoorbeeld. Glas in loodramen worden vaak gebruikt om een ruimte te verrijken met kleur, textuur en karakter, waardoor een harmonieuze mix van kunst en functionaliteit ontstaat.

Waarom een voorzetraam glas in lood?

Voorzetraam glas in lood voegt niet alleen visuele pracht toe, maar brengt ook doelgerichte functies met zich mee. Traditioneel gebruik van loodlijsten maakt glas in loodramen kwetsbaarder voor de elementen en slijtage dan conventionele ramen. De opvallende schoonheid van glas in lood trekt vaak echter ook de aandacht van ongenodigde gasten. Hier treedt Glas-Gigant naar voren als uw betrouwbare beschermheer. Onze op maat gemaakte glas in lood voorzetramen bieden niet alleen een schild voor uw glas in lood, maar verbeteren tevens de isolerende eigenschappen van uw ramen.

Bescherming en isolatie in één

Glas in lood is erg kwetsbaar glas omdat het erg dun is. Het nadeel van dun glas is dat het gemakkelijk breekt en een slechte isolatie heeft. Door de hoge energieprijzen kan dit voor veel mensen een dealbreker zijn. Glas-Gigant biedt hiervoor op maat gemaakte glas in lood voorzetramen. Ze verlenen extra bescherming aan uw glas in lood raam, zonder de originele raamstructuur aan te tasten, waardoor schade door ongunstige weersomstandigheden en vandalisme goed wordt voorkomen..

Daarnaast voegen onze voorzetramen een verbeterde isolatielaag toe aan uw glas in lood. Aangezien glas in lood vaak enkele beglazing is, resulteert het plaatsen van voorzetramen in één of meerdere extra isolatielagen, waardoor de thermische efficiëntie van uw ramen aanzienlijk wordt verhoogd.

Glas in lood voorzetramen laten plaatsen

Het plaatsen van voorzetramen voor glas in lood vereist nauwkeurige afweging, afhankelijk van het doel en de status van het pand. Is betere isolatie gewenst? Moet het glas in lood beschermd worden tegen vandalisme? Heeft het gebouw een monumentale status? Al deze factoren spelen een cruciale rol.

In situaties waarbij het behoud van het oorspronkelijke karakter van een monumentaal pand essentieel is, kunnen de voorzetramen aan de binnenzijde worden geplaatst. Hierdoor wordt het glas in lood beschermd tegen interne schade en wordt tevens de isolatie verbeterd. Indien enige aanpassingen aan de gevel mogelijk zijn, kunnen de voorzetramen ook aan de buitenzijde worden gemonteerd. Dit voorkomt vandalisme van buitenaf terwijl het zicht naar buiten behouden blijft.

Wat kost een glas in lood voorzetraam?

De kosten van een voorzetraam is uiteindelijk het belangrijkste voor u als bezoeker. U moet bij deze kosten echter ook rekening houden met de kostenbesparing. Enkele voorbeelden zijn, energiebesparing of een nieuw glas in lood raam bij vandalisme. Vaak worden voorzetramen voor kleinere ramen geplaatst en dit heeft een voordelige invloed op de prijs.

Voorzetramen kosten gemiddeld tussen de € 95,- en € 135,- per m². Op deze pagina treft u onze prijzen, inclusief montage, btw en de benodigde accessoires.

Afmeting in centimetersPrijzen (gemiddeld) inclusief btw en montageBesparing
Raam keuken (40×40)€75- €105Tussen de €10 – €15 per jaar
Huiskamerraam (250×200)€440 – €540Tussen de €45 – €60 per jaar
Veiligheidsglas (40×40)€95 – €145Ter voorkoming van ongelukken, besparing €10 – €15 per jaar
Gemiddelde prijzen

Ontdek de mogelijkheden – Neem contact op voor een prijsaanvraag

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Glas-Gigant? Neem gerust contact op of vul het aanvraagformulier in, klik hier om dit formulier te openen.

Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!