Dubbel glas kosten

dubbel glas kosten

Wat kost dubbel glas? Als u overweegt het huidige glas te laten vervangen door dubbel glas dan is uw vraag uiteraard:

Wat kost dubbel glas als u het wilt laten plaatsen door een professionele glaszetter?

De Glas Gigant informeert u hier op deze pagina over de verschillende soorten dubbel glas, de hiermee samenhangende kosten en ook niet onbelangrijk de isolatiewaarde.

Snel een prijsindicatie?

Wat kost dubbel glas?

U staat op het punt uw huidige beglazing te laten vervangen door dubbel glas omdat uw energierekening jaarlijks verder oploopt.Wat kost dubbel glas precies in uw situatie. En weegt deze investering in dubbel glas u het gewenste resultaat qua besparing op?

Voor een duidelijk overzicht van het verschil in prijzen kan het beste onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende glassoorten. Van standaard dubbel glas tot het hoogst isolerende HR+++ glas. HR staat voor Hoog Rendement glas.

Soort glasPrijs per m2, excl. arbeidskosten
Dubbel glas€ 60
HR€ 65
HR+€ 70
HR++€ 75
HR+++€ 110

Wij adviseren u niet alleen maar op de prijs te letten. Het is niet waarschijnlijk om te veronderstellen dat u uw glas binnen een periode van een paar jaar opnieuw gaat vervangen. Een duurder soort glas, bijvoorbeeld HR++glas isoleert uiteraard veel beter dan het standaard dubbel glas.

De besparing op uw stookkosten zullen u snel duidelijk worden met de eerstvolgende jaarafrekening.

Het is dus aan te bevelen niet alleen naar de directe kosten voor het laten plaatsen van dubbel glas te kijken maar juist rekening te houden met de hogere isolatiewaarde.

Besparen op dubbel glas prijzen

De dubbelglas prijzen worden hoofdzakelijk bepaald door het soort glas dat wordt gebruikt.

Als het u echt om de isolerende werking van het glas gaat bedenkt u dan dat het goedkoopste glas de minst isolerende werking heeft. Er bestaat ook een verschil in de tarieven die glaszetters vragen voor het plaatsen van nieuwe beglazing.

Wij adviseren u dan ook om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende regionale glaszetters om te zien in hoeverre de prijzen onderling verschillen.

Start nu bij ons door gebruik te maken van ons offerteformulier. Als de andere offertes binnen zijn dan maakt u een start met de vergelijking van prijzen en service. U bepaalt uiteraard wie u de opdracht gunt.

Door te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen op de kosten op het vervangen van glas.

Waar wordt dubbel glas gebruikt?

Dubbel glas wordt gebruikt in bijna alle woningen en kantoren. Isolerend dubbelglas bestaat uit twee glas bladen die door een afstandhouder (bijvoorbeeld een metalen kader) aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden.

De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat.

De ruimte tussen het glas (spouw), is gevuld met droge lucht. Dus u kunt zich voorstellen dat dit glas over veel positieve eigenschappen beschikt.

HR++ glas is populair

Het merendeel van onze klanten kiest bij het vervangen voor het goed isolerende HR++ glas.

Alhoewel standaard dubbel glas 15 euro per m2 goedkoper is, is de isolatiewaarde van HR++ glas vele malen beter. Door de besparing op uw energierekening heeft u de kosten voor het verschil in aanschaf tussen deze soorten in circa 2 a 3 jaar terugverdiend.

De voordelen van dubbel glas

  1. Lokale subsidie: Afhankelijk van de gemeente waar u woont komt u mogelijk in aanmerking voor extra gemeentelijke subsidie. De pot die vanuit de Rijksoverheid tot december 2018 ter beschikking hiervoor was gesteld is helaas op.  Informeer daarom zeker bij uw gemeente.
  2. Verlaagd btw tarief: U betaalt voor het laten plaatsen van dubbel glas 6% BTW in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit in verband met het verlaagde tarief op arbeid. Als u hiervoor in aanmerking komt dan is dit voordeel geheel voor u.
  3. Energie besparen met dubbel glas: Zowel dubbel glas als HR++ glas bieden een betere isolatie dan enkel glas. De warmte wordt namelijk langer vastgehouden in huis. Het vervangen van enkel glas door HR++ glas levert u een energiebesparing op bij een gemiddelde tussenwoning van circa 220 euro per jaar.
Snel een prijsindicatie?

Kosten dubbel glas plaatsen

Behalve de kosten voor het glas worden er ook kosten in rekening gebracht voor het plaatsen van het dubbel glas. Isolatieglas plaatsen kunt u het best uitbesteden aan een professionele glaszetter.

De gemiddelde kosten voor het plaatsen per vierkante meter variëren tussen de 35 en 65 euro per vierkante meter.

Juiste prijs is afhankelijk van:

  • Voorrijkosten.
  • Huurprijs van een steiger.
  • Aantal glaszetters.

Benieuwd naar de prijzen van de Glas Gigant? Vraagt u dan nu een offerte aan door gebruik te maken van ons offerteformulier.

Als uw budget niet toereikend is om al het enkele glas te vervangen door dubbel glas dan kunt u uiteraard ook alleen maar het glas vervangen in die ruimten waar u het meest stookt. Start bijvoorbeeld met het vervangen van uw enkel glas in de huiskamer en de keuken.

Offerte dubbel glas aanvragen

Om binnen een dag op de hoogte te zijn van de prijzen voor de vervanging van enkel glas voor dubbel glas kunt u nu bij ons een offerte aanvragen. Rechts op deze pagina treft u ons offerteformulier aan.

Vult u uw gegevens en de benodigde informatie aan die gevraagd wordt. Wij gebruiken uw gegevens alleen voor deze offerte aanvraag, de aanvraag is kosteloos en dus geheel vrijblijvend.

Vraagt u ook meerdere offertes aan bij andere professionele regionale glasbedrijven. U stelt zichzelf dan in de gelegenheid een vergelijking te maken op grond van de uitgebrachte offertes en kunt hier uw voordeel mee doen.

Wij wachten uw offerte aanvraag met belangstelling af.

Glas-Gigant
Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!