Sinds 1992

Dubbel glas kosten

U overweegt om dubbel glas te laten plaatsen in uw woning. Eigenlijk kan een moderne woning tegenwoordig niet meer zonder goedkoop isolatieglas.

De dubbel glas kosten zijn niet zo hoog in vergelijking met de opbrengst. Het brengt namelijk wooncomfort en zorgt voor forse besparingen op uw energierekening.

Natuurlijk bent u op zoek naar zaken als prijzen, mogelijkheden en soorten dubbel glas (HR ++ of HR +++ glas).

Gelukkig zijn de dubbel glas prijzen in de loop der jaren steeds lager geworden.

Leest u hier dan alle belangrijke informatie over glas vervangen zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Dubbel glas

Wat zijn de dubbel glas prijzen als u het wilt laten plaatsen door een professionele glaszetter?

De Glas Gigant informeert u hier op deze pagina over de verschillende soorten dubbel glas, de hiermee samenhangende glas prijzen en ook niet onbelangrijk de isolatiewaarde.

Wat kost dubbel glas?

Als bezoeker wilt u uiteraard weten wat kost enkel glas als je dit wilt laten aanpassen naar dubbel glas. Comfortabel wonen begint bij een prettige binnentemperatuur en dus bij goede isolatie.

Wat de grootste invloed heeft op de dubbelglas prijzen heeft grotendeels te maken met de keuze voor het glasbedrijf waar u mee in zee gaat.

Uiteraard wilt u uw dubbele glas zo goedkoop mogelijk aanschaffen en laten plaatsen.

De gemiddelde prijs van een vierkante meter dubbel glas starten bij € 60,- en kunnen oplopen tot € 110,- voor het meest isolerende glas namelijk het HR+++.

Kosten wat het kost willen wij niets anders dan de voordeligste prijs aanbieden voor het vervangen van uw oude enkele glas voor HR++ glas.

U betaalt voor dubbel glas gemiddeld € 60 per m2. Echter, op lange termijn kan een duurder soort glas, bijvoorbeeld HR++ glas, een stuk voordeliger zijn.

Dit komt doordat HR++ glas beter isoleert dan standaard dubbel glas. U bespaart hierdoor een stuk meer op uw stookkosten.

Prijzen goedkoper dan u denkt…..

Op de vraag hoeveel kost het vervangen van het enkele glas in mijn woning voor dubbel glas, kan de Glas-Gigant u de voordeligste prijs aanbieden voor het laten plaatsen van dubbel glas.

Vergelijk de prijzen van glasvervanging door bij ons goedkope glasbedrijf een vrijblijvende prijsopgave aan te vragen.

Door een prijsvergelijking te maken zult u er snel achter komen dat u bij onze glashandel minimaal 30% goedkoper uit bent.

U staat op het punt uw huidige beglazing te laten vervangen door dubbele beglazing omdat uw energierekening jaarlijks verder oploopt.

Wat kost dubbel glas precies in uw situatie?

En weegt deze investering in dubbel glas u het gewenste resultaat qua besparing op?

De glas prijzen hangen voor een belangrijk deel af van de keuze die u maakt.

Voor een duidelijk overzicht van het verschil in prijzen kan het beste onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende glassoorten.

Van standaard dubbel glas tot het hoogst isolerende HR+++ glas. HR staat voor Hoog Rendement glas. De dubbel glas prijzen treft u onderstaand aan.

Soort glas Prijs per m2, excl. prijzen voor arbeid
Dubbel glas € 60
HR € 65
HR+ € 70
HR++ € 75
HR+++ € 110

Wij adviseren u niet alleen maar op de prijs te letten. Het is niet waarschijnlijk om te veronderstellen dat u uw vensters binnen een periode van een paar jaar opnieuw gaat vervangen.

Een duurder soort glas, bijvoorbeeld HR++glas isoleert veel beter dan het standaard dubbel glas.

De besparing op uw energierekening zal u snel duidelijk worden met de eerstvolgende jaarafrekening.

Het is dus aan te bevelen niet alleen naar de directe prijzen voor het laten plaatsen te kijken maar juist rekening te houden met de hogere isolatiewaarde.

glas laten vervangen

Prijsinformatie

Als u dubbel glas wenst aan te schaffen ter vervanging van enkel glas, dan moet u rekenen op een investering van 60 euro per m2 voor alleen het glas. Leest u hier de prijzen van andere glassoorten op onze pagina.

In combinatie met de regeling voor isolatie kan het zijn dat in uw gemeente of provincie subsidie wordt verleend voor het laten plaatsen van dubbel glas. Wilt u weten of dat ook voor u geldt, bezoek dan de internet pagina van uw gemeente om te zien of dit mogelijk is. Overigens treft u op deze pagina alle mogelijkheden en kosten aan, zodat u alvast enig idee heeft van de mogelijkheden.

Dubbel glas bestaat uit minimaal twee glasplaten, er tussen in zit een laag die een isolerende werking heeft. Vandaar dat dubbele beglazing ook wel isolatieglas wordt genoemd. Bij standaard dubbele beglazing zit er tussen de 2 glasplaten een laag lucht. Leest u hier alles over de werking en de kosten van dubbel glas.

Wat heeft oud dubbel glas als gevolg? 

De gemiddelde levensduur van dubbel glas is circa 20 jaar. De kans op lekkage wordt groter naarmate uw ruit ouder wordt. Dubbel glas van 30 jaar oud of dubbelglas van 40 jaar oud hebben beide vaak dezelfde nadelen. Veel gehoorde problemen van dubbel glas ramen die geplaatst zijn rond 1990 is de isolatie. Het vervangen van het oude dubbel glas 30 jaar door HR++ glas heeft hetzelfde effect als het vervangen van enkel glas door dubbel glas. Naast isolatie is ook onderhoud een bijkomend probleem. Het oude dubbele glas kan meer onderhoud vereisen dan het moderne HR++ glas. De afdichtingen verslechteren namelijk bij het oude dubbel glas en hierdoor kan er regelmatig vocht en vuil tussen de glaslagen komen. 

Kosten dubbele beglazing plaatsen

Het op de juiste manier laten plaatsen van deze beglazing zorgt ervoor dat uw ruit zo lang mogelijk meegaat. Leest u hier de voordelen en de kosten van dubbel glas laten plaatsen.

De gemiddelde glas prijzen voor het plaatsen per vierkante meter van dubbele beglazing variëren tussen de 35 en 65 euro per vierkante meter.

Juiste prijs is afhankelijk van:

Benieuwd naar de kosten? Vraagt u dan nu een offerte aan door gebruik te maken van ons offerteformulier.

Onderstaand een indicatie van de glas prijzen per type woning met de daarbij behorende gemiddelde raamoppervlakte.

We zijn uitgegaan van het meest geplaatste soort glas, namelijk glassoort HR++ glas.

Woningtype Raamoppervlakte in m2 Gemiddelde glas prijzen HR++ glas en glaszetter Gemiddelde besparing per jaar
Appartement 15 m2 € 1.700 – € 2.100 € 200 per jaar
Tussenwoning 20 m2 € 2.400 – € 2.700 € 250 per jaar
Hoekwoning 30 m2 € 3.400 – € 3.900 € 300 per jaar
2 onder 1 kap 35 m2 € 4.300 – € 4.800 € 400 per jaar
Vrijstaande woning 50 m2 € 6.400 – € 6.900 € 500 per jaar

Als uw budget niet toereikend is om alle enkele ramen te vervangen door dubbele beglazing dan kunt u uiteraard ook alleen maar het glas vervangen in die ruimten waar u het meest stookt en verblijft.

Start bijvoorbeeld met het vervangen van uw enkele vensters in de huiskamer en de keuken.

De ruimte tussen het glas (spouw), is gevuld met droge lucht.

Dus u kunt zich voorstellen dat deze soort over veel positieve eigenschappen beschikt.

dubbelglas-plaatsen

Besparen op dubbel glas prijzen

De dubbelglas prijzen worden hoofdzakelijk bepaald door het soort glas dat wordt gebruikt en de glasspecialist waar u een keuze voor maakt.

Als het u echt om de isolerende werking gaat bedenkt u dan dat de goedkoopste soort de minst isolerende werking heeft.

Er bestaat ook een verschil in de tarieven die glaszetters vragen voor het plaatsen van nieuwe dubbele beglazing.

Wij adviseren u dan ook om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende regionale glaszetters.

Dit om te zien in hoeverre de prijzen onderling verschillen.

Start nu bij ons door gebruik te maken van ons offerteformulier. Als de andere offertes binnen zijn dan maakt u een start met de vergelijking van prijzen en service.

U bepaalt uiteraard wie u de opdracht gunt.

Door te vergelijken kunt u tot wel 30% besparen op de isolatieglas prijzen voor het vervangen van het glas.

dubbelglas

Waar gebruik je dubbelglas voor?

Dubbel glas wordt gebruikt in bijna alle woningen en kantoren.

De isolerend dubbele variant bestaat uit twee bladen die door een afstand houder (bijvoorbeeld een metalen kader) aan de rand van het venster van elkaar worden gehouden.

De randen zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat.

Behalve de kosten voor het glas wordt er ook een prijs in rekening gebracht voor het plaatsen van het dubbel glas. Isolatieglas plaatsen kunt u het best uitbesteden aan onze professionele glaszetter.

HR++ glas meest gekozen glassoort

Het merendeel van onze klanten kiest bij het vervangen voor het goed isolerende HR++ glas.

Alhoewel standaard dubbel glas 15 euro per m2 goedkoper is, is de isolatiewaarde van HR++ beglazing vele malen beter.

Door de besparing op uw energierekening heeft u de glas prijzen voor het verschil in aanschaf tussen deze soorten in circa 2 a 3 jaar terugverdiend.

Het verschil met standaard dubbele beglazing en HR is dat er extra speciaal isolerend gas tussen de glasplaten zit. HR-glas is weer verkrijgbaar in verschillende klassen, aangeduid met plusjes.

Hoe meer plusjes, hoe hoger de isolatiewaarde. Hieronder zetten we de verschillende glassoorten en bijbehorende prijzen onder elkaar:

Glassoort Prijs (excl. prijs arbeid) U-waarde Met 20m2 bespaart u:
Dubbel glas € 60 per vierkante meter 2,7 € 140 per jaar
HR € 65 per vierkante meter 1,7 – 2,0 € 180 per jaar
HR+ € 70 per vierkante meter 1,3 – 1,6 € 220 per jaar
HR++ € 75 per vierkante meter 1,2 € 260 per jaar
HR+++ € 115 per vierkante meter 0,5 – 0,9 € 280 per jaar

Voordelen van dubbel glas

  1. Lokale subsidie: Afhankelijk van de gemeente waar u woont komt u mogelijk in aanmerking voor extra gemeentelijke subsidie. De pot die vanuit de Rijksoverheid tot december 2018 ter beschikking hiervoor was gesteld is helaas op.  Informeer daarom zeker bij uw gemeente.
  2. Verlaagd btw tarief: U betaalt voor het laten plaatsen van dubbel beglazing 6% BTW in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit in verband met het verlaagde tarief op arbeid. Als u hiervoor in aanmerking komt dan is dit voordeel geheel voor u.
  3. Energie besparen met dubbel glas: Zowel dubbel beglazing als HR++ beglazing bieden een betere isolatie dan enkel glas. De warmte wordt namelijk langer vastgehouden in huis. Het vervangen van enkel glas door HR++ glas levert u een energiebesparing op bij een gemiddelde tussenwoning van circa 220 euro per jaar.

Inbegrepen bij de prijs:

Als u meerdere offertes aanvraagt bij verschillende glasspecialisten adviseren wij u in de uitgebrachte offerte te kijken naar wat bij de prijs is inbegrepen.

Zaken als:

  • Garantie op uitgevoerde werkzaamheden.
  • BTW.
  • Energietoeslag.
  • Verwijderingsbijdrage.

Zijn bovenstaande onderwerpen in de uitgebrachte offertes genoemd? Controleer dit om later niet voor vervelende verassingen te komen staan.

goedkoop-glas-plaatsen

Offerte dubbel glas aanvragen

Om binnen een dag op de hoogte te zijn van de prijzen voor de vervanging van enkel glas voor dubbele beglazing kunt u nu bij ons een offerte aanvragen.

Vult u uw gegevens en de benodigde informatie aan die gevraagd wordt. Wij gebruiken uw gegevens alleen voor deze offerte aanvraag, de aanvraag is kosteloos en dus geheel vrijblijvend.

Vraagt u ook meerdere offertes aan bij andere professionele regionale glasbedrijven.

U stelt zichzelf dan in de gelegenheid een vergelijking te maken op grond van de uitgebrachte offertes en kunt hier uw voordeel mee doen.

Wij wachten uw offerte aanvraag met belangstelling af.

Woningtype Raamoppervlakte in m2 Gemiddelde glas prijzen HR++ glas en glaszetter Gemiddelde besparing per jaar
Appartement 15 m2 € 1.700 – € 2.100 € 200 per jaar
Tussenwoning 20 m2 € 2.400 – € 2.700 € 250 per jaar
Hoekwoning 30 m2 € 3.400 – € 3.900 € 300 per jaar
2 onder 1 kap 35 m2 € 4.300 – € 4.800 € 400 per jaar
Vrijstaande woning 50 m2 € 6.400 – € 6.900 € 500 per jaar

Ja, het kan zeker zinvol zijn om dubbel glas te vervangen door HR++ glas of betere isolerende beglazing, omdat dit de energie-efficiëntie van een woning verbetert en kan leiden tot lagere energiekosten.

Het simpele antwoord is dat er een extra laag tussen zit. Dit houdt in dat er minder warmte verloren gaat van binnen naar buiten. 

Veel gehoorde problemen van dubbel glas ramen die geplaatst zijn rond 1990 is de isolatie. Naast isolatie is ook onderhoud een probleem. De afdichtingen verslechteren namelijk bij oud dubbel glas. 

Glas-Gigant
Glas Calculator
Glas Calculator

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!