Glaszetter
Sinds 1992

Isolatieglas prijzen

In tijden van economische mineur letten we allemaal op onze uitgaven, en terecht. De laatste jaren ontstaat er dan ook veel belangstelling voor het isoleren van woningen. Isolatieglas biedt hier een goede uitkomst, zeker omdat de isolatieglas prijzen steeds lager worden.

Alle ruimten die misschien nog niet aangepakt zijn …. komen wellicht aan de beurt. Momenteel oriënteert u zich op de prijzen van isolatieglas. Wij plaatsen werkelijk alle glassoorten tegen een zeer scherp tarief. Uiteraard voeren wij deze werkzaamheden met onze gediplomeerde ervaren glaszetters uit. Zij weten dan ook precies hoe zij glas efficiënt moeten zetten en zullen uw glasrenovatie professioneel aanpakken.

Wat is isolatieglas?

Wat is isolatieglas precies? We moeten even in de tijd terug. In eerste instantie werden alle huizen en kantoren voorzien van enkel glas. Omdat glas vaak een groot deel van de woning beslaat werd al snel duidelijk dat voor een betere isolatie dubbel glas nodig was. Inmiddels zijn we tientallen jaren verder en hoort u nu vaker de term isolatieglas.

Isolatieglas bestaat uit diverse lagen glas met hiertussen een loze ruimte. Deze tussenruimte wordt ook wel spouw genoemd. In deze spouw treft u gewone lucht aan. Bij HR (Hoog Rendement) glas (HR++ en HR+++) wordt in de tussenruimten een edel gas gebruikt (bijvoorbeeld Argon gas).

Door gebruik te maken van dit soort gas in de spouwruimten worden extra isolerende eigenschappen toegevoegd anders dan bij gewoon dubbel glas. De meeste soorten isolatieglas beschikken over 2 soorten glazen platen met gas of lucht ertussen. Al naar gelang de mate van isolatie kan uiteraard ook gekozen worden voor drie dubbel glas.

Maatwerk met isolatieglas

Onze glaszetters leveren dan ook echt maatwerk van een hoge kwaliteit. Waarom kiezen onze klanten de laatste jaren massaal voor isolatieglas? Dat heeft uiteraard te maken met het beheren van de energierekening. Een groot deel van uw huis bestaat nu éénmaal uit glas.

U kunt zich wellicht voorstellen dat als dit glas van een mindere kwaliteit is en uw kozijnen, onder de invloed van weersomstandigheden, verouderd zijn dat u dan warme lucht verliest.  Dit heeft directe gevolgen voor de temperatuur in huis en dus uw energiekosten.

Kosten isolatieglas

De prijzen van de aanschaf en het laten plaatsen van isolatieglas is onder meer afhankelijk de grootte van het glas en de omstandigheden waaronder het geplaatst moet worden. Als u tijdens uw zoektocht meerdere offertes besluit aan te vragen komt u erachter dat het ene glaszetters bedrijf duurder is dan het andere.

Uiteraard wordt er bij de offerte aanvraag gekeken naar de oppervlakte van het isolatieglas. Gaat het om grote afmetingen dan is dit doorgaans goedkoper dan wanneer het om een klein stuk isolatieglas gaat. Ook de ruimte waar het geplaatst wordt heeft invloed op de prijs.

U kunt zich wellicht voorstellen dat glas dat vervangen moet worden op de tiende etage duurder is dan het vervangen van glas in een woning op de begane grond. Verder is de totaalprijs van een glasofferte opgebouwd uit materiaalkosten (soort glas/beslag), arbeidsloon glaszetter en voorrijkosten.

De prijs die wij rekenen voor uw opdracht is direct afhankelijk van de informatie die u ons in het offerteformulier aangeeft. Wij vragen u dan ook ons zoveel mogelijk informatie te geven. Het soort glas en de afmetingen zijn van groot belang voor het opmaken van uw offerte.

De dubbel glas kosten kunnen middels een subsidie van de gemeente of het Rijk eventueel worden verminderd. Kijkt u eens op de website van uw gemeente of subsidie wordt verleend voor dit soort energiebesparende maatregelen.

Prijs isolatieglas per soort glas

GlassoortU-waardeKosten per m2
Enkel glas5.5€40 euro
Dubbel glas2.8 – 3.2€65 euro
Voorzetraam excl. coating2.9€100 euro
Voorzetraam incl. coating2.5€115 euro
HR glas2.0€70 euro
HR+ glas+/- 1.8€75 euro
HR++ glas+/- 1.5€85 euro
HR+++ glas+/- 1.1€125 euro

Voor een exacte prijsopgave is het van belang gewenste afmetingen zo volledig mogelijk op het offerteformulier door te geven. Alleen op deze manier kunnen wij u een zo volledig mogelijk offerte toesturen.

Glas Calculator

Glas Calculator

Isolatieglas plaatsen in bestaande kozijnen

Heeft u de wens om uw oude enkele of dubbele beglazing te vervangen door nieuw isolatieglas, dan wijzen wij u er vriendelijk op dat het verstandig is de bestaande kozijnen aan te laten passen.

Het isolatieglas heeft een zwaarder gewicht (=zwaarder en dikker) dan de oude beglazing. De ruimte waar het isolatieglas in komt, de sponning, is namelijk iets breder en ook moeten er sterkere scharnieren geplaatst worden. Uiteraard verzorgt onze glaszetter dit graag voor u.

Isolatie voor uw woning

Heeft u nieuw glas nodig in uw woning? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen om dit door een glaszetter van de Glas-Gigant te laten doen. Meer informatie over onze werkzaamheden vindt u op deze website. Ook kunt u hier onze projectfoto’s bekijken die u een goed inzicht geven over de uitvoering van onze werkzaamheden.

Benieuwd geworden naar isolatieglas prijzen voor uw woning? Vult u dan online het offerte formulier in. Wij zullen u zeker niet teleurstellen en hopen u dan ook binnenkort als nieuwe klant te mogen begroten.

Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!