Sinds 1992

Glasplaat op maat laten maken

Soms heeft u een andere maat glas nodig dan de standaardmaten die beschikbaar zijn in ons assortiment. Bijvoorbeeld wanneer een raam of deur heeft die net andere afmetingen heeft dan standaard. Of misschien wilt u wel een tafelblad dat precies past bij de vorm en grootte van uw eettafel, of een balkondeur die perfect aansluit op de stijl van uw woning. Wat uw glaswensen ook zijn, bij de Glas-Gigant kunt u een glasplaat op maat bestellen die aan al uw eisen voldoet. Wij leveren glasplaten op maat voor diverse toepassingen zoals wanden, tafelbladen, en spatbladen voor in de keuken. En dat alles uiteraard voor de scherpste prijs!

Glas voor wanden, tafelbladen, spatbladen voor in de keuken of vensterbanken kunnen wij op maat voor u verzorgen.

Bij de Glas-Gigant bieden we vele mogelijkheden voor een glasplaat op maat. Maar wat zijn precies onze opties, en wat zijn de kosten voor een glasplaat op maat? Ontdek het op deze pagina!

Waarom kiezen voor een glasplaat op maat

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een glasplaat op maat in plaats van standaardglas in een standaardmaat:

De opties voor standaard glas zijn niet geschikt voor uw ruimte

Standaard glas is meestal maar beschikbaar in een aantal standaardmaten en daarom niet geschikt voor iedere toepassing. Een glasplaat op maat daarentegen kan worden gesneden volgens de exacte maten van de ruimte of van de omlijsting waardoor het perfect past. Dit is vooral belangrijk bij renovaties of bouwprojecten waar standaardafmetingen van glas simpelweg niet voldoen.

Uniek ontwerp

De keuze voor een glasplaat op maat biedt de mogelijkheid om unieke ontwerpen te kiezen die passen bij de stijl van een ruimte. Denk aan speciale vormen en afmetingen, die bij uw wensen passen.

Functioneel

Soms vereist een specifieke toepassing of ruimte specifieke functionele eigenschappen van het glas, zoals geluidsisolatie, thermische isolatie, veiligheid (bijvoorbeeld gehard of gelaagd glas), of privacy (bijvoorbeeld matglas of glas met een speciale folie).

Flexibele toepassingen

Glas op maat biedt meer flexibiliteit. Denk aan de mogelijkheden voor ontwerpopties en toepassingen. Of het nu gaat om een ​​glazen deur, douchewand, balustrade, venster of glazen tafelblad, op maat gemaakt glas kan worden aangepast aan de specifieke behoeften.

Woningwaarde verhogen

Op maat gemaakt nieuw glas kan de waarde van een woning of commercieel pand verhogen door een luxe uitstraling te bieden en de algehele uitstraling echt te verbeteren. Het kan ook bijdragen aan een betere energie-efficiëntie en comfort, wat op zijn beurt de waarde van het pand of van uw woning kan verhogen. Dit is daarom ook een reden dat huiseigenaren kiezen voor een glasplaat op maat.

Glasplaat op maat

Wat maakt een glasplaat op maat duurzaam?

Zoals u leest heeft de keuze voor op maat gemaakt glas vele voordelen. Wist u dat een glasplaat op maat ook een duurzamere keuze is?  Door precies de benodigde hoeveelheid glas te kiezen voor een specifiek project, wordt met op maat gemaakt glas verspilling tegengegaan, wat een positieve impact heeft op het milieu.

Daarnaast draagt op maat gemaakt glas bij aan energiezuinigheid, vooral wanneer u kiest voor isolatieglas zoals HR ++ glas of HR+++ glas. Door warmteverlies te verminderen met isolatieglas, wordt de energievraag voor verwarming verlaagd. Dit is niet alleen gunstig voor de portemonnee omdat u bespaart op energiekosten, maar u verkleint ook uw impact op het milieu. Bovendien staat ons kwalitatieve op maat gemaakte glas bekend om een lange levensduur. U hoeft het niet snel te vervangen waardoor het een duurzame keuze is.

Wat zijn de mogelijkheden voor een glasplaat op maat?

Bij ons glasbedrijf zijn de mogelijkheden voor een glasplaat op maat vrijwel eindeloos. Zo kunt u bijvoorbeeld niet alleen een nieuwe glasplaat op maat bestellen maar ook kiezen voor vervanging van uw huidige glasplaat door een nieuwe glasplaat. Bijvoorbeeld wanneer u een oudere eettafel heeft waarvan het onderstel nog in perfecte staat verkeert, maar het glazen blad beschadigd is of niet meer naar wens.
In plaats van de hele tafel te vervangen, kunnen wij een nieuwe glasplaat op maat maken die perfect bij uw eettafel past. Zo kunt u weer jarenlang genieten van uw vertrouwde meubelstuk, maar dan met een frisse uitstraling!

Onze ervaren glaszetters zijn niet alleen gespecialiseerd in glasherstel, maar ook in het op maat snijden en plaatsen van diverse soorten glas. Of u nu een glasplaat nodig heeft voor een raam, deur, tafelblad of ander meubelstuk in een specifieke afwijkende maat, wij kunnen het voor u regelen. We bieden gehard, geslepen glas op maat met verschillende diktes, variërend van 6 tot 10 mm dik, zodat u precies het glas krijgt dat past bij uw specifieke behoeften en voorkeuren.

De Glas Gigant biedt op maat gemaakt glas voor diverse toepassingen, waaronder:

 • Balkonbeglazing
  Onze balkonbeglazing op maat biedt bescherming tegen wind en regen, waardoor uw balkon een comfortabele buitenruimte wordt waar u het hele jaar door ontspannen kunt zitten.  
 • Windschermen
  Creëer een beschutte buitenruimte met windschermen op maat, ideaal voor bijvoorbeeld terrassen en tuinen.
 • Dak beglazing
  Laat natuurlijk licht binnen op uw bovenverdieping of zolder met op maat gemaakt glas voor uw dak.
 • Inbraakwerende beglazing
  Bescherm uw woning of bedrijf tegen inbraak met op maat gemaakte inbraakwerende beglazing.
 • Hardglazen deuren
  Ga voor een stijlvol en ruimtelijk interieur met op maat gemaakte hardglazen deuren.
 • Spiegelwanden
  Geef uw ruimte een ruimere en lichtere uitstraling met op maat gemaakte spiegelwanden.
 • Enkel glas op maat
  Voor diverse toepassingen biedt De Glas-Gigant enkel glas op maat, perfect voor monumentale panden waarvan u de klassieke uitstraling wilt behouden.
 • Isolatieglas
  Verbeter de energie-efficiëntie van uw woning met op maat gemaakt isolatieglas, ideaal voor ramen en deuren.
 • Gehard glas
  Verhoog de veiligheid in uw ruimte met op maat gemaakt gehard glas, dat bestand is tegen inbraakpogingen en glasbreuk.

Staat uw optie voor een glasplaat op maat hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op of vul het offerteformulier in en beschrijf nauwkeurig uw wensen. We bieden verschillende maatwerkoplossingen en kunnen u daarom altijd verder helpen met uw specifieke glasproject.

Prijzen glasplaat op maat

De prijs voor een glasplaat op maat is afhankelijk van uw specifieke wensen en de exacte afmetingen van het gewenste glas. Hieronder ziet u hoe de prijs voor een glasplaat op maat zoal wordt bepaald:

Factoren die de prijs van een glasplaat op maat beïnvloeden:

 • Gewenste afmetingen

  • Grootte

   Meer materiaal nodig → Hogere kosten

 • Glasdikte

  Dikkere glasplaten kosten meer vanwege extra materiaal en productiekosten.

 • Type glas

  • Standaard glas

   Goedkoper

  • Gehard of gelaagd glas

   Duurder maar veiliger

  • Isolatieglas

   Investering, maar energiebesparend op lange termijn

 • Afwerking

  Extra’s zoals decoratieve folies of gekleurd glas verhogen de prijs.

 • Vorm

  Eenvoudig of complex? Complexe vormen vergen meer arbeid en verhogen de kosten.

Een prijsofferte voor glasplaat op maat opvragen bij de Glas-Gigant

Om uw prijs te berekenen, bieden we een eenvoudig online offerteformulier aan. Hierop kunt u uw gegevens invullen samen met een beschrijving van de gewenste maten en het type glas. Binnen maximaal 2 werkdagen ontvangt u een overzichtelijke prijsopgave voor uw glasplaat op maat, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

We adviseren onze toekomstige klanten altijd om meerdere offertes aan te vragen, zodat u de prijzen en voorwaarden kunt vergelijken en de beste keuze voor uw project kunt maken. Mocht u advies nodig hebben bij het bepalen van de juiste specificaties, dan staan onze experts altijd klaar om u te helpen. Nu al benieuwd naar de prijs voor uw glasplaat op maat? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan en ontvang een prijs! Wij kijken ernaar uit om uw aanvraag te ontvangen!

Besparen op een glasplaat op maat

Wij staan we voor heldere en transparante prijsafspraken, uitstekende glasservice en zeer concurrerende prijzen. Dankzij onze jarenlange samenwerking met gerenommeerde glasleveranciers kunnen we voordelige inkoopvoordelen rechtstreeks aan onze klanten doorberekenen. Hier profiteert u van mee, omdat we zo onze prijzen voor een glasplaat op maat laag kunnen houden.

Bij Glas-Gigant hanteren we vierkante meter prijzen per soort glas. Maar we begrijpen natuurlijk dat niet elke woning dezelfde afmetingen heeft qua benodigd glas.

Vroeger kon de prijs voor een glasplaat op maat net iets hoger liggen dan de prijs voor de standaard maten. Tegenwoordig is het op maat laten snijden van glas verrassend betaalbaar geworden, vooral als u kiest voor Glas-Gigant.
Door innovaties in productietechnieken en concurrentie op de markt zijn de glasprijzen aanzienlijk gedaald.

Bij Glas-Gigant bieden we daarom glasoplossingen op maat aan tegen betaalbare prijzen. Zo kunt u voor een betaalbare prijs al genieten van de voordelen van maatwerkglas!

De standaard prijzen per m2 voor de verschillende glassoorten

Direct weten wat uw glasplaat op maat kost? Vraag nu direct vrijblijvend een offerte op en ontvang een prijsindicatie die is afgestemd op uw specifieke wensen!

Glassoorten Gemiddelde prijs per m² inclusief plaatsen
Dubbel glas plaatsen € 105
HR glas plaatsen € 110
HR+glas plaatsen € 115
HR++glas plaatsen € 120
HR+++glas plaatsen € 160
Draadglas plaatsen € 100
Gehard glas plaatsen € 120
Plexiglas plaatsen € 125
Gelaagd glas plaatsen € 150
Brandwerend glas plaatsen € 450

De Glas-Gigant kan uw glasplaat op maat plaatsen op diverse locaties in Nederland!

Glas-Gigant heeft vestigingen verspreid over heel Nederland. Omdat we landelijk opereren, staat onze ervaren glaszetter voor u klaar om glasplaten op maat te installeren in verschillende steden in ons land. Of u nu een ervaren glaszetter in Den Bosch zoekt of een glaszetter Nijmegen of een glaszetter Zwolle nodig heeft, ons team van ervaren glaszetters staat garant voor professionele installatie van glasplaten op maat.

Zo kunnen we uw nieuwe douchewand, glazen deur, tafelblad of raam perfect op maat maken en vakkundig installeren, waar u zich ook bevindt in Nederland.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe de Glas-Gigant u kan helpen met uw glasplaat op maat, waar u zich ook bevindt in Nederland!

Glaszetter Den Haag
Glaszetter Amsterdam
Glaszetter Rotterdam
Glaszetter Almere
Glaszetter Amersfoort
Glaszetter Breda
Glaszetter Deventer
Glaszetter Eindhoven
Glaszetter Groningen
Glaszetter Haarlem
Glaszetter Nijmegen
Glaszetter Utrecht
Glaszetter Tilburg
Glaszetter Apeldoorn
Glaszetter Arnhem
Glaszetter Zwolle
Glaszetter Leiden
Glaszetter den Bosch

Veelgestelde vragen over een glasplaat op maat bestellen

Hoe kan ik een glasplaat op maat bestellen via Glas-Gigant?

Bij Glas-Gigant kunt u eenvoudig een glasplaat op maat bestellen door de gewenste afmetingen, glasdikte, het gewenste glastype en eventuele extra’s op te geven via onze website. Heeft u een vraag over de aanvraag of loopt u ergens vast? Neem gerust telefonisch contact op. Onze experts staan klaar om u te helpen en om samen met u de juiste informatie in te vullen.

Wat voor soorten glasplaten kan ik op maat bestellen?

We bieden vele verschillende glasplaten op maat, waaronder floatglas, gehard glas, gelaagd glas, gekleurd glas, en meer. Of het nu gaat om een douchewand, glazen deur, tafelblad of raam, we kunnen het glas voor u op maat snijden zodat het precies past bij uw wensen.

Wat zijn de levertijden voor glas op maat?

Onze levertijden voor glasplaten op maat zijn meestal afhankelijk van uw specifieke wensen voor de bestelling en de beschikbaarheid van de gewenste glasmaterialen.
We streven er uiteraard naar om onze klanten zo snel mogelijk hun bestelling te leveren. En we zullen u informeren over de geschatte levertijd nadat u uw bestelling heeft geplaatst.

Kan de glaszetter van de Glas-Gigant mijn glasplaat op maat ook installeren?

Uiteraard! Onze glaszetters bieden vanzelfsprekend ook professionele installatieservices voor glasplaten op maat. Ons ervaren team zorgt voor een nauwkeurige installatie, zodat uw glasplaat perfect past en veilig wordt gemonteerd. Kiest u voor onze vakkundige installaties, dan bent u verzekerd van een glasplaat die op professionele wijze is geplaatst en jarenlang meegaat.

Krijg ik garantie op een glasplaat op maat van de Glas-Gigant?

Ja, we bieden garanties op onze glasplaten op maat. De exacte voorwaarden zijn afhankelijk van het type glas. Hier kunt u uiteraard onze glaszetters naar informeren.

Onze glaszetter wordt vooral ingeschakeld als er sprake is van glasherstel en onze glaszetters kunnen ieder soort glas op maat snijden en uiteraard (in geval van glas voor ramen en deuren) ook prima zetten. Maar als u bijvoorbeeld een eettafel heeft waarvan het onderstel nog prima is te gebruiken kunt u met de vervanging door een nieuwe glasplaat, weer jaren gebruik maken van uw eettafel.  Wij kunnen u gehard, geslepen glas op maat leveren met een dikte van  6, 8 of 10mm dik.

Offerte aanvragen voor glasplaat

Bij ons is er sprake van heldere afspraken, glasservice en transparante (zeer concurrerende) prijzen. Dit komt omdat wij al jarenlang een uitstekend samenwerkingsverband hebben met onze glasleveranciers. Het voordeel op de inkoop berekenen wij door aan onze klanten. Onze prijs is hierdoor altijd sterk concurrerend.

Hoe weet u snel wat de kosten zijn voor uw glasplaat op maat? Daarvoor hebben wij ons online offerteformulier ontwikkeld.

Aan de rechterzijde treft u ons online offerte formulier aan. Belangrijk voor u om te weten is dat het aanvragen van een glasofferte gratis en geheel vrijblijvend is. U zit dus nergens aan vast maar wordt op deze manier wel op de hoogte gebracht van onze prijzen.

Vul uw persoonlijke gegevens in en omschrijf nauwkeurig de glasplaat van uw keuze. Hierbij zijn de afmetingen en de dikte van het glas van belang. Onze  gehard glas prijzen treft u op een andere pagina van onze website aan.

Het is ook belangrijk om aan te geven voor welk doeleinde u de glasplaat gaat gebruiken. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat (ingeval van een glasplaat voor uw tafel) de randen onscherp worden gemaakt.

Glasplaat op maat laten maken prijzen

U heeft uw keuze bepaalt en vult ons online offerte formulier in met uw gegevens, bij de omschrijving geeft u aan om welke maten het gaat en uiteraard de keus van het glas. Binnen maximaal 2 werkdagen heeft u zicht op de prijzen. Wij adviseren onze toekomstige klanten altijd meerdere offertes aan te vragen. Op deze manier stelt u zichzelf in de gelegenheid prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Mocht u advies nodig hebben omdat u er zelf niet helemaal uitkomt dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Benieuwd naar de prijs van een glasplaat op maat? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aanvraag aan. Uw aanvraag wachten wij met belangstelling af en uiteraard hopen wij dat u ons de opdracht gunt.

Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!