Sinds 1992

Glasisolatie

Vervang uw ramen voor HR glas en geniet van energiezuiniger en comfortabel wonen!

Is uw huis nog voorzien van standaard dubbel glas? Dan is het hoog tijd om uw woning te verduurzamen met glasisolatie. Als u uw ramen vervangt voor isolerend dubbel glas zoals HR++ glas of tripleglas, levert u dat een flinke energiebesparing op.
Vanwege de hoge isolatiewaarde van HR glas is warmteverlies en koude tocht via het raam verleden tijd. De verbeterde energie-efficiëntie resulteert direct in een verlaagde energierekening en een aangename temperatuur binnenshuis. Huiseigenaren die overstappen op duurzaam HR glas, genieten iedere dag opnieuw van energiezuiniger en comfortabeler wonen!

Wilt u ook profiteren van de voordelen van glasisolatie, laat uw glas dan vervangen door vakman die is aangesloten bij een erkend glaszettersbedrijf in uw regio. De Glas-Gigant heeft door heel Nederland gecertificeerde glaszetters in dienst die u graag verder helpen. Of u nu een adviesgesprek wilt inplannen voor meer informatie over glasisolatie of gelijk uw glas wilt laten vervangen voor isolatieglas, de vakmannen van de Glas-Gigant staan voor u klaar! U mag erop vertrouwen dat wij u bij ieder glas isolatieproject ontzorgen en u het beste eindresultaat leveren voor de laagste prijs.

Wat is de huidige staat van uw glas? Doe direct de conditiecheck!

Als u oude ramen te lang laat zitten, is de kans groot dat het verouderde glas uw huis niet meer voldoende isoleert en beschermt. Wanneer glas zijn effectiviteit verliest heeft dat vaak vervelende gevolgen. U kunt uw huis niet meer op een efficiënte manier verwarmen. Zo gaat tocht via het raam en warmteverlies gepaard met energieverspilling waardoor u onnodig hoge stookkosten betaalt. Bovendien zijn oude ramen vaak kwetsbaar en minder sterk, wat maakt dat uw woning gevoeliger wordt voor inbraak.

De gemiddelde levensduur van regulier dubbel glas is tussen de 20 en 30 jaar. Als uw ramen meer dan 20 jaar oud zijn, is het verstandig de conditie van het glas te laten checken door een ervaren glaszetter. Voor een vakkundige glasinspectie bent u bij de Glas-Gigant aan het juiste adres. Onze glaszetters kunnen tijdens een huisbezoek beoordelen of uw ramen vervangen dienen te worden. Is dit het geval, dan kan onze vakman gelijk uw wensen doornemen en een prijsofferte voor u maken. Wel zo prettig, want dan weet u vooraf meteen wat uw project kost! U kunt ook alvast zelf een snelle conditiecheck uitvoeren om de staat van uw ramen te controleren.

Als uw antwoord op 1 of meer van onderstaande vragen ‘ja’ is, is het verstandig om uw ramen te laten vervangen door HR glas.

Vraag Ja/Nee
Er komt koude lucht binnen via uw raam of het tocht langs de kieren Ja/Nee
Uw binnenklimaat is vochtig, kil of klam Ja/Nee
U heeft het idee dat er veel warmteverlies plaatsvindt via uw raam Ja/Nee
Tussen uw glasplaten ziet u condensvorming die niet weggaat Ja/Nee
Tijd voor glasisolatie?

De beste opties voor glasisolatie

Wat de beste opties zijn voor glasisolatie voor uw woning, is uiteraard afhankelijk van uw specifieke wensen, maar ook van uw woonsituatie en van uw budget. De laatste jaren zijn zowel HR++ glas als tripleglas (HR+++ glas) zeer populaire isolatieglassoorten onder woningeigenaren in Nederland. Hieronder ziet u de unieke kenmerken van deze twee soorten HR glas.

HR++ glas

Dit type dubbel isolatieglas bestaat uit twee glasplaten met daartussenin een isolerende edelgasvulling en een extra isolerende coating.
HR ++ glas heeft een hoge isolatiewaarde en kan in de bestaande kozijnen worden geplaatst. Dit is voor huiseigenaren vaak een pluspunt. Zij hoeven dan niet hun kozijnen te laten vervangen, terwijl zij wel profiteren van een aanzienlijke energiebesparing.

Zijn uw kozijnen wel aan vervanging toe? Dan is het slim om gelijk te kiezen voor nieuwe kunststof, houten of aluminium kozijnen in combinatie met tripleglas!

Tripleglas (HR+++ glas)

Ook triple glas (HR+++ glas) is een veelvoorkomende keuze onder woningeigenaren die hun huis verduurzamen met glasisolatie. Tripleglas bestaat uit drie glasplaten met tussen beide glasplaten een isolerende edelgasvulling en een extra isolerende coating.
Tripleglas is de glassoort met de hoogste isolatiewaarde. Vanwege de drie glasplaten is tripleglas vaak te dik om in de bestaande kozijnen te plaatsen. Houd er dus rekening mee dat u gelijktijdig uw kozijnen moet laten vervangen als u kiest voor triple glas. Dit maakt het een kostbare investering waar u maar net de financiële ruimte voor moet hebben.
Daar staat wel tegenover dat u bij tripleglas maximaal profiteert van de energiebesparing. En die investering verdient zich bovendien na verloop van tijd terug omdat u bespaart op energiekosten!

HR+ glas

Naast HR++ glas en HR+++ glas is er ook nog HR+ glas verkrijgbaar. Dit type isolatieglas is de opvolger van standaard dubbel glas. Wij raden huiseigenaren die hun huis willen verduurzamen niet aan om te kiezen voor HR+ glas. Omdat de isolatiewaarde van HR+ glas vergeleken met HR++ en HR+++ glas relatief laag is, haalt u namelijk niet alles uit uw energiebesparing.

Twijfelt u over de keuze tussen HR++ glas of HR+++ glas? Neem vrijblijvend contact op met de experts van de Glas-Gigant voor professioneel advies. We kunnen u meer vertellen over de soorten isolatieglas en helpen u graag bij een oplossing die is afgestemd op uw specifieke wensen.

Kenmerken HR++ Glas HR+++ Glas (Triple Glas)
Isolatiewaarde U-Waarde ±1.2 U-Waarde ±0.9
Glasplaten 2 glasplaten 3 glasplaten
Edelgasvulling In de spouwzone In beide spouwzones
HR-coating Aanwezig Aanwezig
Plaatsing Eenvoudig te plaatsen Meestal nieuwe kozijnen
Aanschafprijs Goedkoper dan HR+++ glas Duurder, maar grotere besparing
Subsidie Kan in aanmerking komen Mogelijk, met kozijnvervanging

Kosten voor glasisolatie met HR glas 2024

We staan bij de Glas-Gigant voor heldere communicatie, scherpe prijzen en voor duidelijke prijsafspraken. Niets is immers zo vervelend als een prijs die naderhand hoger uitpakt. Daarom bieden we u altijd voordat u uw project aan ons uitbesteedt een bindende offerte aan. Hierop vindt u een duidelijk en compleet kostenoverzicht voor het vervangen van uw glas. Dit is ook de daadwerkelijke prijs die u betaalt voor uw project.   

Om u alvast een beeld te geven van de prijzen voor isolatieglas, hebben we een overzicht gemaakt van de gemiddelde prijzen voor HR+ glas, HR++ glas en HR+++ glas in 2024.

Glas soortPrijs per m2, excl. arbeidskosten
Dubbel glas€ 52
HR€ 59
HR+€ 60
HR++€ 65
HR+++€ 110
Kostenoverzicht 2024

Let op! De prijzen die u ziet in het overzicht is slechts een indicatie. De uiteindelijke totaalprijs voor uw glasproject is afhankelijk van de afmetingen van uw ramen, en ook van het type isolatieglas dat u kiest.

Om u direct een prijsindicatie te kunnen bieden voor uw glasproject hebben wij een snelle rekentool ontwikkeld. Wanneer u de vragen in deze tool zo nauwkeurig mogelijk beantwoordt, ontvangt u uw prijsindicatie binnen enkele minuten in uw mailbox.

Vergeet niet gebruik te maken van de subsidie voor glasisolatie!

Om huiseigenaren tegemoet te komen in de kosten voor het verduurzamen van hun huis biedt de Rijksoverheid isolatiesubsidie aan. U kunt aanspraak maken op deze subsidie als u voldoet aan de voorwaarden. Zo is het belangrijk dat het huis waar u subsidie voor aanvraagt uw hoofdverblijf is en dat de woning op uw eigen naam staat. Een andere voorwaarde voor de subsidie is dat u uw isolatieglas laat plaatsen door een erkende vakman zoals de glaszetter van de Glas-Gigant. Kijk voor alle voorwaarden op de website van de RVO.

Profiteer van 15 tot 30% subsidie op uw isolatiemateriaal voor isolatieglas

De materiaalkosten voor isolatieglas zoals HR ++ glas of HR+++ glas, krijgt u gedeeltelijk vergoed via de subsidie. De Rijksoverheid vergoedt 15 tot 30% van het isolatiemateriaal. Het percentage dat u vergoed krijgt is afhankelijk van het aantal verduurzamingsmaatregelen die u laat uitvoeren. Zo kunt u naast glasisolatie ook subsidie krijgen voor dakisolatie, vloerisolatie of spouwmuurisolatie. Of voor de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler. Wilt u meer hierover weten? Bekijk hieronder of lees verder op onze pagina over subsidie 2024.

  • Combineert u bovenstaande verduurzamingsmaatregelen en voert u beide maatregelen uit binnen 2 jaar, dan heeft u recht op 30% subsidie.
  • Kiest u voor 1 duurzame maatregel, dan heeft u recht op 15% isolatiesubsidie.

Wilt u kwaliteit, glasservice én een scherpe prijs? Kies voor de Glas-Gigant!

Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!