Sinds 1992

Glas prijzen

De dubbel glas prijzen zijn steeds goedkoper geworden. Eigenlijk mag bij een moderne woning isolatieglas niet meer ontbreken.

Het laten plaatsen van dubbelglas brengt wooncomfort en flinke besparingen op uw energierekening.

Ook benieuwd naar onze mogelijkheden en de gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van dubbel glas in uw woning? Leest u dan verder want wij hebben alle benodigde informatie voor u hier op een rij gezet.

Wat kost dubbel glas?

Als bezoeker wilt u natuurlijk niets anders weten dan wat de prijs is voor het vervangen van uw huidige beglazing voor isolatieglas.

De grootste invloed op deze kosten heeft grotendeels te maken met welk glasbedrijf u in zee gaat. Kosten wat het kost willen wij niets anders dan u de voordeligste prijs aanbieden voor uw nieuwe beglazing.

Goedkoper dan u denkt…..

Op de vraag: hoeveel kost het laten vervangen van mijn enkel glas voor dubbel beglazing kunnen wij u altijd de goedkoopste prijs aanbieden.

Door een prijsvergelijking van de glasprijzen te maken zult er er snel achter komen dat onze glaszetters minimaal 30% goedkoper zijn.

Fijn wonen start bij een prettige binnentemperatuur, en dus bij goede isolatie. Dubbele beglazing is een goede investering als u last heeft van tocht bij uw ramen en u de temperatuur binnen niet prettig krijgt.

Natuurlijk wilt u inzicht krijgen in de gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van dubbel glas. De prijzen van dubbel glas zijn afhankelijk van meerdere factoren.

U betaalt gemiddeld € 2.400 voor het laten plaatsen van dubbel glas, voor een tussenwoning met 20 m2 aan glas. Onderstaand ziet u de prijzen voor de verschillende soorten woningen waarbij wij zijn uitgegaan van de meest geplaatste glassoort HR++ glas.

Onderstaand een indicatie van onze glas prijzen per type woning met de daarbij behorende gemiddelde raamoppervlakte en de gemiddelde besparing per jaar.

WoningtypeRaamoppervlakte in m2Gemiddelde prijzen HR++ glas en glaszetterGemiddelde besparing per jaar
Appartement15 m2€ 1.700 – € 2.100€ 200 per jaar
Tussenwoning20 m2€ 2.400 – € 2.700€ 250 per jaar
Hoekwoning30 m2€ 3.400 – € 3.900€ 300 per jaar
2 onder 1 kap35 m2€ 4.300 – € 4.800€ 400 per jaar
Vrijstaande woning50 m2€ 6.400 – € 6.900€ 500 per jaar

In bovenstaande tabel gaan wij uit van een gemiddelde dubbel glas prijzen van € 125 per m2, inclusief plaatsing en btw.

U gaat met dit goed isolerende glas flink besparen op uw stookkosten. Als u al uw verouderde enkel glas vervangt door modern HR++ glas dan gaat de jaarlijkse energienota met gemiddeld Zoals u kunt zien levert uw investering bij bijvoorbeeld een 2 onder 1 kap woning €400 per jaar omlaag!

U kunt uw investering in gemiddeld 10 jaar terugverdienen, terwijl u ondertussen geniet van een prettig klimaat in uw huis.

Veel voorkomende vragen over HR++ prijzen

Kan ik subsidie aanvragen voor de kosten van HR++ glas

Glas-zetten-plaatsen

In combinatie met de regeling voor isolatie kan het zijn dat in uw gemeente of provincie subsidie wordt verleend voor het laten plaatsen van dubbel glas.

Wilt u weten of dat ook voor u geldt, bezoek dan deze blog van ons.

Overigens treft u op deze pagina alle mogelijkheden en kosten aan, zodat u alvast enig idee heeft van de mogelijkheden.

Is er een alternatief voor dubbel glas?

glazen wand in huis

Als dubbel glas niet past in uw bestaande kozijnen en dit voor u te duur is om te vervangen, kunt u ook eens kijken of voorzetramen eventueel voor u een optie zijn.

Leest u hier alles over de werking van voorzetramen en de hiermee samenhangende kosten.

Hoe lang is de levensduur van HR glas?

De gemiddelde levensduur van dubbel beglazing is tenminste 20 jaar. De kans op lekkage wordt groter naarmate uw ruit ouder wordt.

Het op de juiste manier laten plaatsen van deze beglazing zorgt ervoor dat het glas zo lang mogelijk meegaat. Leest u hier de voordelen en de kosten van HR glas laten plaatsen.

Bespaar dubbel glas prijzen offertes

Ramen vervangen in uw huis kan een ingrijpende klus zijn en ook een flinke investering. U wilt zeker zijn van de expertise van de glaszetter en niet teveel voor de klus betalen.

De dubbelglas prijzen worden hoofdzakelijk bepaald door de soort beglazing dat wordt gebruikt.

Als het u echt om de isolerende werking gaat bedenkt u dan dat de goedkoopste soort de minst isolerende werking heeft.

Er bestaat ook een verschil in de tarieven die glaszetters vragen voor het plaatsen van nieuwe dubbele beglazing.

Wij adviseren u dan ook om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende regionale glaszetters.

Start nu bij ons door gebruik te maken van ons offerteformulier. Als de andere offertes binnen zijn dan maakt u een start met de vergelijking van prijzen en glasservice.

Door te vergelijken kunt u tot wel 30% besparen op de glas prijzen voor het vervangen van glas.

glas laten vervangen

Diverse dubbel glas prijzen

Dubbel glas is in verschillende soorten verkrijgbaar. De mate van isolatie is het grootste verschil tussen de glassoorten.

Het ouderwetse conventionele dubbel glas heeft alleen een luchtlaag tussen de 2 glasplaten maar wordt nog maar weinig verkocht.

Het verschil met standaard dubbele beglazing en HR++ is dat er extra speciaal isolerend gas tussen de glasplaten zit. HR-glas is weer verkrijgbaar in verschillende klassen, aangeduid met plusjes.

Hoe meer plusjes, hoe hoger de isolatiewaarde. Hieronder zetten we de verschillende glassoorten en bijbehorende prijzen onder elkaar:

GlassoortPrijs (excl. prijs arbeid)U-waardeMet 20m2 bespaart u:
Dubbel glas€ 60 per vierkante meter2,7€ 140 per jaar
HR€ 65 per vierkante meter1,7 – 2,0€ 180 per jaar
HR+€ 70 per vierkante meter1,3 – 1,6€ 220 per jaar
HR++€ 75 per vierkante meter1,2€ 260 per jaar
HR+++€ 115 per vierkante meter0,5 – 0,9€ 280 per jaar

De isolatiewaarde kunt u eenvoudig aflezen in bovenstaande tabel. Hoe lager de U waarde , hoe beter de beglazing isoleert.

Inbegrepen bij de prijs bij de Glas-Gigant is:

Als u meerdere offertes aanvraagt bij verschillende glasspecialisten adviseren wij u in de uitgebrachte offerte te kijken naar wat bij de prijs is inbegrepen.

Zaken als:

  • Garantie op uitgevoerde werkzaamheden.
  • BTW.
  • Energietoeslag.
  • Verwijderingsbijdrage.

Zijn bovenstaande onderwerpen in de uitgebrachte offertes genoemd? Controleer dit om niet later voor vervelende verassingen te komen staan.

goedkoop-glas-plaatsen

Een aantal ruiten vervangen

Vindt u de investering om al uw ruiten in één keer te vervangen te hoog? Start dan met het vervangen van een aantal ramen.

Laat bijvoorbeeld alleen HR++ glas plaatsen in ruimten waar u de verwarming veel aan heeft en waar u veel verblijft, zoals de woonkamer of de keuken.

U kunt wel al geld besparen terwijl uw investering lager is!

Creëer een duurzamer en comfortabeler huis

De voordelen van het laten plaatsen van dubbel beglazing in uw huis zijn helder: Omdat uw verwarming lager kan bespaart u wel honderden euro’s op uw jaarlijkse energierekening en het woonklimaat verbetert aanzienlijk.

Met goed geïsoleerde beglazing kunt u dus zuinig en fijn wonen.

Om binnen een dag op de hoogte te zijn van de prijzen voor de vervanging van enkel glas voor dubbele beglazing kunt u nu bij ons een offerte aanvragen.

Vult u uw gegevens en de benodigde informatie aan die gevraagd wordt. Wij gebruiken uw gegevens alleen voor deze offerte aanvraag, de aanvraag is kosteloos en dus geheel vrijblijvend.

Vraagt u ook meerdere offertes aan bij andere professionele regionale glasbedrijven.

U stelt zichzelf dan in de gelegenheid een vergelijking te maken op grond van de uitgebrachte offertes en kunt hier uw voordeel mee doen.

Wij wachten uw offerte aanvraag met belangstelling af.

Glas-Gigant
Glas Calculator

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!