Sinds 1992

Glas vervangen

Bent u op zoek naar glas vervangen of wilt u weten wat de kosten zijn om uw glas te vervangen? Glas vervangen kan om verschillende redenen wenselijk zijn, waaronder energiebesparing door de overstap van enkel glas naar HR+++ glas. Bij Glas-Gigant begrijpen we de behoefte aan duidelijkheid over de kosten van glas vervangen.

Is er sprake van gebroken glas of wilt u enkel glas vervangen door dubbel glas? In dat geval heeft u de expertise van een ervaren glaszetter nodig om het glas bij u te vervangen.

Glas laten vervangen
Glas laten vervangen

Glas vervangen: de kosten

Als bezoeker wilt u niets anders weten hoeveel glas vervangen kost. Wat de grootste invloed heeft op de kosten van het vervangen van uw beglazing heeft grotendeels te maken met welk glasbedrijf u in zee gaat.

Uiteraard wilt u de kosten van glas vervangen zo laag mogelijk houden. Bij het vervangen van het glas wordt het huidige glas meestal vervangen door een vorm van dubbel glas of het beter isolerende HR++ glas.

Kostenoverzicht van verschillende glastypen

Op de vraag hoeveel kost het vervangen van mijn huidige glas voor isolerend glas treft u onderstaand het kostenoverzicht van verschillende glastypen aan. De prijzen van een glaszetter lopen dus uiteen, u moet rekening houden met gemiddeld €140,- per m2. De gemiddelde minimale kosten bedragen €90,- euro per m2 wat kan oplopen tot maximaal €200,- per m2. Uiteraard geldt er voor brandwerend glas een nog hoger tarief. 

Onze prijzen worden weergegeven per m2 glas, inclusief montage en de btw.

Soort glas Gemiddelde prijs (incl. plaatsen en btw)
Draadglas € 90 per m2
Plexiglas € 105 per m2
Gehard glas € 110 per m2
Dubbel glas (HR++) € 120 per m2
Gelaagd glas € 130 per m2
Brandwerend glas € 440 per m2

Vergelijk de prijzen van glasvervanging door bij ons goedkope glasbedrijf een vrijblijvende offerte op te vragen.

U zult er als snel achter komen dat u met onze glasservice minimaal 30% goedkoper uit bent.

Wilt u meer weten over specifiek dubbel glas laten plaatsen? Kijkt u dan op onze pagina HR++ glas prijzen voor meer informatie.

goedkoop-glas-plaatsen

Vragen over de kosten van glasvervanging

Tijdens glasvervanging wordt uw huidige glas meestal vervangen door dubbel glas of HR++ glas.

De glaszetter is de vakman die het glas vervangt. Klik hier voor onze glasprijzen voor verschillende dubbel- en HR-glassoorten.

Klikt u hier voor onze glasprijzen van dubbel- en de HR glassoorten.

Houd er rekening mee dat het vervangen van glas door HR isolatieglas meestal een halve tot een hele dag in beslag neemt, afhankelijk van het aantal ramen dat moet worden vervangen en het type kozijn of deur waarin het glas wordt geplaatst.

De levensduur van dit dubbele glas is ongeveer 20 jaar. De kwaliteit van uw kozijnen zijn voor een groot deel van belang voor de isolerende werking van uw glas. Mochten uw kozijnen in de loop der jaren verouderen en de glaslatten gaan wijken heeft dit invloed op de levensduur van uw nieuwe glas.

Soorten dubbel glas

De meeste mensen kiezen bij glasvervanging van hun oude beglazing voor nieuw dubbel glas. Dit type glas isoleert goed en is sterk.

De laatste jaren is HR++ glas het meest gebruikte glas. De spouwruimte tussen de beide glasplaten is gevuld met argon gas in plaats van droge lucht, waardoor de isolatiewaarde hoger is en u meer bespaart.

Hoe meer plusjes, hoe hoger de isolatiewaarde.

Hieronder zetten we de verschillende glassoorten en bijbehorende kosten voor ruiten vervangen voor u onder elkaar:

Glassoort Gemiddelde prijs per m², inclusief btw en montage. Jaarlijkse energiekostenbesparing t.o.v. enkel glas voor een woning met 10 m² glaswerk*
Standaard dubbel glas € 110 € 90 per jaar
HR € 115 € 110 per jaar
HR+ € 120 € 130 per jaar
HR++ € 125 € 150 per jaar
HR+++ € 160 € 160 per jaar

*  Deze berekening is gemaakt bij een constante kamertemperatuur van 18 graden in combinatie met een HR combiketel en de energieprijzen van 2023. 

Tips bij glas vervangen

Bij het glas vervangen is het van cruciaal belang dat het nieuwe glas correct wordt geplaatst om lekkage en tocht te voorkomen. Hier zijn enkele handige tips:

Hieronder treft u onze tips aan die handig zijn als u uw ruiten laat vervangen:

  • Goedkoop is niet altijd voordelig: Goedkopere glassoorten hebben een lagere isolatiewaarde dan de duurdere exemplaren. Kijk goed naar de te verwachte besparing van het nieuwe glas op uw energiekosten en baseer uw keuze daarop.

  • Overweeg uw keuze voor het best isolerende glas: Ook wij zien dat het gebruik van het meest isolerende HR+++ vaak aanbevolen wordt als de beste keus bij het vervangen van uw glas. Deze glassoort is behoorlijk duurder in aanschaf en de voordelen wegen niet altijd tegen de kosten op. De meeste mensen maken een keuze voor HR++ glas. Vergelijkt u de kosten, de U waarde en de jaarlijkse energiebesparing met elkaar voordat u uw definitieve keuze maakt.

  • Let op keurmerken: Controleer of de glasspecialist waar u een keuze voor maakt in het bezit is van een GBO-vakcertificaat zoals wij die hebben. Bij Glas-Gigant heeft u namelijk recht op 5 jaar garantie op de plaatsing van isolatieglas. Dit vermelden wij in overigens in onze glasofferte, zodat u later niet voor vervelende verassingen komt te staan.

  • Ventilatieroosters openen: Het grote voordeel van het laten plaatsen van isolatieglas is dat uw energierekening daalt! Maar een goede isolatie heeft ook invloed op de luchtverversing want die wordt minder. Een voorbeeld van een slecht geventileerde woning zijn vochtplekken en schimmelvorming. Laat daarom altijd ventilatieroosters in uw nieuwe glas plaatsen en zorg dat ze altijd open staan.

Glas vervangen
Glas vervangen

Voordelen van glas vervangen

Veel woningen en bedrijven met een ouder bouwjaar beschikken nog steeds over enkel glas. Doorgaans ziet dat er nog redelijk uit ook. Waarom zou u dan het bestaande enkele glas laten vervangen door dubbel glas?

Onderstaand treft u verschillende redenen aan om dit wel te doen:

  1. Tocht in uw woning is verleden tijd.
  2. Geïsoleerd glas zorgt voor een aantrekkelijke besparing op de stookkosten.
  3. Dubbel glas heeft een geluidswerende functie.
  4. Dubbel glas is veiliger dan enkel glas, dit uit het oogpunt van inbraakpreventie.
  5. Dubbel glas laat minder UV straling door. Dus geen of minder verkleuring van uw raambekleding en/of meubels.

Er zijn dus veel voordelen verbonden aan het vervangen van enkel glas door dubbel glas. De kosten die u maakt om dit te realiseren verdient u met de jaren terug op uw energierekening.

Bovendien investeert u in de verbetering van uw eigen huis. Bij eventuele verkoop speelt dit zeker in uw voordeel.

Wij kijken met belangstelling uit naar uw offerte aanvraag.

Hier is een simpel antwoord mogelijk, de U-waarde van HR+++ ofwel triple glas is beter dan HR++. Dit scheelt 0,3 U-waarde. Maar, uw glas vervangen naar HR+++ is een hoge kostenpost omdat het meestal niet kan worden toegepast in bestaande kozijnen. Wij adviseren daarom om te gaan voor HR++!

Verduurzamen is altijd belangrijk! Maar, hou er rekening mee dat het op de juiste manier gebeurt. Niet al het oude glas is daadwerkelijk direct ook slecht glas. Vraag uw offerte voor glas vervangen op, maar vraag tijdens het inmeten om eerlijk advies. Wij kunnen namelijk zien hoeveel tocht er door uw glas komt. 

Glas-Gigant
Glas Calculator

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!