Glas vervangen

Is er glas bij u gebroken of wilt u enkel glas laten vervangen door dubbel glas? Dan heeft u een glaszetter nodig die het glas bij u vervangt.

Leest u hier alle informatie over de kosten van het glas vervangen.

Glas vervangen: de kosten

Als bezoeker wilt u niets anders weten hoeveel glas vervangen kost. Wat de grootste invloed heeft op de kosten van het vervangen van uw beglazing heeft grotendeels te maken met welk glasbedrijf u in zee gaat.

Uiteraard wilt u uw glas zo goedkoop mogelijk laten vervangen. Bij het vervangen van het glas wordt het huidige glas meestal vervangen door een vorm van dubbel glas of het beter isolerende HR++ glas.

De glaszetter is de vakman die het glas vervangt.

Goedkoper dan u denkt….

Op de vraag hoeveel kost het vervangen van mijn huidige glas voor isolerend glas treft u onderstaand het kostenoverzicht van verschillende glastypen aan.

Vergelijk de prijzen van glasvervanging door bij ons goedkope glasbedrijf een vrijblijvende offerte op te vragen.

U zult er als snel achter komen dat u bij onze glasspecialisten minimaal 30% goedkoper uit bent.

De kosten van een glaszetter lopen dus uiteen, u moet rekening houden met gemiddeld € 200,- per te vervangen ruit inclusief btw, materiaal en de te maken arbeidskosten.

Onderstaand hebben wij voor u een schema geplaatst met de gemiddelde kosten van de verschillende soorten glas.

Onze prijzen worden weergegeven per m2 glas, inclusief montage en de btw.

Soort glasGemiddelde m² prijs (incl. plaatsen en btw)
Draadglas€ 90
Plexiglas€ 105
Gehard glas€ 110
Dubbel glas (HR++)€ 120
Gelaagd glas€ 130
Brandwerend glas€ 440

Wilt u meer weten over specifiek dubbel glas laten plaatsen? Kijkt u dan op onze pagina HR++ glas prijzen voor meer informatie.

goedkoop-glas-plaatsen

Vragen over de kosten van glasvervanging

Wat zijn de kosten voor het vervangen van glas?

Glas-zetten-plaatsen

Uw huidige glas wordt bij glasvervanging, vervangen door een vorm van dubbel glas of HR++ glas. Klikt u hier voor de kosten van dubbel glas of ons HR++ glas.

De glaszetter is de professional die het glas vervangt.

Klikt u hier voor onze glasprijzen van dubbel- en de HR glassoorten.

Hoe lang duurt raam vervangen huis?

isolatieglas

U moet rekening houden dat het vervangen van uw glas door HR isolatieglas een halve tot een hele dag in beslag kan nemen.

Hoe lang onze glaszetter hiervoor nodig heeft is uiteraard afhankelijk van het aantal ramen dat vervangen dient te worden en in wat voor een soort kozijn of deur het glas geplaatst wordt.

Wat is de levensduur van HR++ glas.

De levensduur van dit dubbele glas is ongeveer 20 jaar. De kwaliteit van uw kozijnen zijn voor een groot deel van belang voor de isolerende werking van uw glas.

Mochten uw kozijnen in de loop der jaren verouderen en de glaslatten gaan wijken heeft dit invloed op de levensduur van uw nieuwe glas.

Soorten dubbel glas

De meeste mensen kiezen bij glasvervanging van hun oude beglazing voor nieuw dubbel glas. Dit type glas isoleert goed en is sterk.

De laatste jaren is HR++ glas het meest gebruikte glas. De spouwruimte tussen de beide glasplaten is gevuld met argon gas in plaats van droge lucht, waardoor de isolatiewaarde hoger is en u meer bespaart.

Hoe meer plusjes, hoe hoger de isolatiewaarde.

Hieronder zetten we de verschillende glassoorten en bijbehorende prijzen voor u onder elkaar:

GlassoortGemiddelde prijs per m², inclusief btw en montage.Jaarlijkse energiekostenbesparing t.o.v. enkel glas voor een woning met 10 m² glaswerk*
Standaard dubbel glas€ 110€ 70 per jaar
HR€ 115€ 90 per jaar
HR+€ 120€ 110 per jaar
HR++€ 125€ 130 per jaar
HR+++€ 160€ 140 per jaar

*  Deze berekening is gemaakt bij een constante kamertemperatuur van 18 graden in combinatie met een HR combiketel.

Tips bij glas vervangen

Als uw glas vervangen wordt is het van groot belang dat dit nieuwe glas op de juiste wijze geplaatst wordt. Lekkage en tocht moet uiteraard voorkomen worden!

Hieronder treft u onze tips aan die handig zijn als u uw ruiten laat vervangen:

  • Goedkoop is niet altijd voordelig: Goedkopere glassoorten hebben een lagere isolatiewaarde dan de duurdere exemplaren. Kijk goed naar de te verwachte besparing van het nieuwe glas op uw energiekosten en baseer uw keuze daarop.
  • Overweeg uw keuze voor het best isolerende glas: Ook wij zien dat het gebruik van het meest isolerende HR+++ vaak aanbevolen wordt als de beste keus bij het vervangen van uw glas. Deze glassoort is behoorlijk duurder in aanschaf en de voordelen wegen niet altijd tegen de kosten op. De meeste mensen maken een keuze voor HR++ glas. Vergelijkt u de kosten, de U waarde en de jaarlijkse energiebesparing met elkaar voordat u uw definitieve keuze maakt.
  • Let op keurmerken: Controleer of de glasspecialist waar u een keuze voor maakt in het bezit is van een GBO-vakcertificaat zoals wij die hebben. Bij ons heeft u dan namelijk recht op 5 jaar garantie op de plaatsing van isolatieglas. Dit vermelden wij in overigens in onze glasofferte, zodat u later niet voor vervelende verassingen komt te staan.
  • Ventilatieroosters openen: Het grote voordeel van het laten plaatsen van isolatieglas is dat uw energierekening daalt! Maar een goede isolatie heeft ook invloed op de luchtverversing want die wordt minder. Een voorbeeld van een slecht geventileerde woning zijn vochtplekken en schimmelvorming. Laat daarom altijd ventilatieroosters in uw nieuwe glas plaatsen en zorg dat ze altijd open staan.
glas laten vervangen

Voordelen van glas vervangen

Veel woningen en bedrijven met een ouder bouwjaar beschikken nog steeds over enkel glas. Doorgaans ziet dat er nog redelijk uit ook. Waarom zou u dan het bestaande enkele glas laten vervangen door dubbel glas?

Onderstaand treft u verschillende redenen aan om dit wel te doen:

  1. Tocht in uw woning is verleden tijd.
  2. Geïsoleerd glas zorgt voor een aantrekkelijke besparing op de stookkosten.
  3. Dubbel glas heeft een geluidswerende functie.
  4. Dubbel glas is veiliger dan enkel glas, dit uit het oogpunt van inbraakpreventie.
  5. Dubbel glas laat minder UV straling door. Dus geen of minder verkleuring van uw raambekleding en/of meubels.

Er zijn dus veel voordelen verbonden aan het vervangen van enkel glas door dubbel glas. De kosten die u maakt om dit te realiseren verdient u met de jaren terug op uw energierekening.

Bovendien investeert u in de verbetering van uw eigen huis. Bij eventuele verkoop speelt dit zeker in uw voordeel.

Wij kijken met belangstelling uit naar uw offerte aanvraag.

Glas-Gigant
Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!