Sinds 1992

Glasrenovatie

Glas is stevig materiaal, maar kan uiteraard wel breken of beschadigd raken. Dit geldt natuurlijk ook voor uw ruiten. Het kan erg vervelend zijn om schade aan uw ruiten te hebben. Zo kunt u krassen op, of een deuk in, uw raam hebben. Ook kan het zijn dat uw raam lek is. Of misschien heeft u zelfs wel een gat in uw raam. Hier is vaak maar één voetbal voor nodig…

Een ongeluk zit in een klein hoekje en komt nooit gelegen. Dit gaat ook op als dit glasschade ten gevolge heeft. Hier wilt u natuurlijk gauw iets aan doen.
Gelukkig hoeft uw ruit lang niet altijd gelijk vervangen te worden.

Vaak is glasrenovatie al voldoende. Krassen en vlekken kunnen op deze manier vaak prima weggehaald worden. Ook cement sluier wordt vrijwel moeiteloos weggepoetst.

Glasrenovatie, hoe werkt dat?

Glasrenovatie wordt meestal uitgevoerd door het glaswerk te polijsten of (afhankelijk van de schade) opnieuw het glas te laten zetten. Het polijsten wordt gedaan met een speciale polijstmachine.

glas polijsten

Door het glaswerk te polijsten, worden alle oneffenheden uit het glas gehaald. Het glas zal hierna weer als nieuw zijn. En dat terwijl glasrenovatie tot wel 60% goedkoper is dan het laten plaatsen van een nieuwe ruit. U kunt weer naar buiten kijken alsof er helemaal geen ruit in zit!

Zijn de beschadigingen aan uw glas te diep waardoor polijsten niet meer mogelijk is, is het glas laten vervangen een optie.

Glas renoveren optie’s

Bij glasbedrijf de Glas-Gigant raden we glasrenovatie – wanneer mogelijk – dan ook altijd aan.

Onze werknemers zijn gediplomeerde vakmannen met de nodige jarenlange ervaring op zak. Wij gaan dan ook altijd zeer zorgvuldig en professioneel te werk en garanderen u vakwerk te leveren. Als u tevreden bent, zijn wij dat namelijk ook! Bovendien verlenen wij garantie over de door ons geleverde werkzaamheden.

Wij verwijderen krassen, aanslag of beschadigingen van:

  • Glas.
  • Douche schermen.
  • Vensterbanken.
  • Kozijnen.
  • Deuren.
  • Spatbladen.

Glas vervangen of renoveren?

Het kan gebeuren dat er, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing, krassen op de ruiten ontstaan. Het eerste waar u waarschijnlijk aan denkt is dat uw glas vervangen moet worden.

Het grote nadeel van vervanging is uiteraard de kostenpost. Vervangen van het glas is niet altijd nodig. De glaszetters van de Glas Gigant hebben een oplossing voor beschadigde glazen. Als het mogelijk is dan kunnen wij door middel van geavanceerde polijsttechnieken snel, milieuvriendelijk en voordelig uw glas renoveren.

Door gebruik te maken van onze geavanceerde polijsttechniek worden krassen, chemische aanslag en graffiti van alle glazen oppervlakken verwijderd.
Bij het polijsten komt geen stof of wateroverlast vrij.

Onze glaszetters kunnen daarom prima het polijsten uitvoeren terwijl de woning bewoond wordt. De werkplek blijft namelijk perfect schoon en uw ruiten zien er, na afloop van de werkzaamheden, weer als nieuw uit. Bovendien ontvangt u garantie over de door ons uitgevoerde werkzaamheden.

Wat zijn de kosten van glasrenovatie?

De kosten van glasrenovatie zijn afhankelijk van verschillende factoren. Hierbij moet u vooral denken aan de soort schade, de afmetingen en het soort glas. Het ene glas is namelijk het andere niet. Zo kan het om enkel glas, dubbel glas, glas in lood deuren, spiegelglas of hoogrendementsglas (isolatieglas) gaan.

Glasverzekering afsluiten?

Als uw glazen weer gemaakt zijn dan adviseren wij u om een glasverzekering bij uw assuradeur af te sluiten. Als u die al niet heeft.

Bij glasbreuk gaat het uitsluitend om ramen die bedoeld zijn om licht door te laten. Dat betekent dat aquaria of spiegels niet zijn verzekerd.

Glas is met een glasverzekering verzekerd tegen “alle van buiten komende onheilen”. Daar valt dus ongeveer alles onder wat met het glas kan gebeuren. Schade als gevolg van een natuurramp is niet meeverzekerd.

De glasverzekering dekt ook geen schade aan glas met als oorzaak een inbraak, brand of verbouwing. Deze schade door inbraak, brand of verbouwing is gedekt onder de opstalverzekering en/of inboedelverzekering.

Offerte glasrenovatie aanvragen

Om een exact kostenplaatje te krijgen, is het daarom verstandig om een offerte bij ons op te vragen. Dan weet u precies waar u aan toe bent. En dat is wel zo makkelijk.

Het aanvragen van een offerte voor bijvoorbeeld het plaatsen van glazen wanden kunt u online doen, via onze website. Een offerte aanvraag is bij ons geheel gratis en bovendien vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast terwijl u wel binnen 2 dagen op de hoogte bent van onze prijzen.

Na ontvangst van onze offerte kunt u bepalen of u wel of geen beroep op onze diensten wenst te doen. Uiteraard hopen wij dat u ons de opdracht gunt.

Kan je een kras uit glas polijsten?

Ja, dit is mogelijk! Het is handig om eerst te voelen of deze kras voelbaar is met je nagels. Mocht deze goed voelbaar zijn is het handig om eerst een expert hiernaar te laten kijken. Als deze bijna niet voelbaar is kan het glas waarschijnlijk gepolijst worden!

Kunnen jullie glasrenovatie door heel Nederland regelen?

Ja, wij zijn werkzaam door heel Nederland!

Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!