Glasrenovatie
Glas is stevig materiaal, maar kan uiteraard wel breken of beschadigd raken. Dit geldt natuurlijk ook voor uw ruiten. Het kan erg vervelend zijn om schade aan uw ruiten te hebben. Dit is eenvoudig op te lossen door middel van glasrenovatie.
Zo kunt u krassen op, of een deuk in, uw raam hebben. Ook kan het zijn dat uw raam lek is. Of misschien heeft u zelfs wel een gat in uw raam. Hier is vaak maar één voetbal voor nodig.
Een ongeluk zit in een klein hoekje en komt nooit gelegen. Dit gaat ook op als dit glasschade ten gevolge heeft. Hier wilt u natuurlijk gauw iets aan doen.
Gelukkig hoeft uw ruit lang niet altijd gelijk vervangen te worden.
Vaak is glasrenovatie al voldoende. Krassen en vlekken kunnen op deze manier vaak prima weggehaald worden. Ook cement sluier wordt vrijwel moeiteloos weggepoetst.

Dubbel glas is een populaire keuze geworden voor woningen vanwege de vele voordelen die het biedt, zoals energie-efficiëntie en geluidsisolatie. Maar hoe lang gaat dubbel glas eigenlijk mee? In deze blog gaan we dieper in op de levensduur van dubbel glas, de factoren die deze levensduur beïnvloeden en wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je dubbel glas zo lang mogelijk meegaat.
In het kort: Wat is dubbel glas?
Voordat we ingaan op de levensduur moeten we eerst begrijpen wat dubbel glas is. Dubbel glas, ook wel isolatieglas genoemd, bestaat uit twee glaslagen die met elkaar zijn verbonden met een ruimte ertussen, gevuld met lucht of edelgas. Deze tussenruimte fungeert als een isolerende laag die warmteverlies minimaliseert en geluidsdemping verbetert.

Welke factoren beïnvloeden de levensduur van dubbel glas?
De levensduur van dubbel glas kan variëren, maar gemiddeld gaat het 20 tot 25 jaar mee. De kwaliteit van het glas zelf speelt een cruciale rol bij de levensduur van dubbel glas. Hoogwaardig glas gaat langer mee en een biedt betere isolatie. Daarnaast is professionele installatie is echter van groot belang. Onjuiste installatie kan leiden tot luchtlekken, condensatieproblemen en verminderde prestaties van het glas.
Regulier onderhoud, zoals het controleren op lekkage of beschadigingen, kan de levensduur verlengen. Een extra check na extreme weersomstandigheden, zoals stormen en hagel, is belangrijk. Deze omstandigheden kunnen schade veroorzaken aan dubbel glas.
Signalen van slijtage
Het is belangrijk om te weten wanneer je dubbel glas moet vervangen. Tekenen van slijtage zijn onder andere:
- Condensatie tussen de glaslagen: Dit duidt op een gebroken afdichting en verminderde isolatie.
- Barsten of Scheuren: Zelfs kleine barsten kunnen de prestaties van dubbel glas aantasten en duiden op de noodzaak van vervanging.
- Tocht: Wanneer er toch rond de randen van het raam bevindt is de isolatie van het glas niet meer optimaal.
- Beschadigde kozijnen: Beschadigingen aan de kozijnen kunnen leiden tot problemen met de isolatie van het dubbele glas.

Onderhoudtips
Nieuw glas is één van die uitgaven die u waarschijnlijk zo min mogelijk doet. Een tip om de uitgave zo min mogelijk, of misschien wel niet, te laten voorkomen is het onderhouden van het glas. Op deze manier wordt de levensduur van dubbelglas aanzienlijk verlengd. De volgende tips zijn volgens Jouke, eigenaar van Glas-Gigant, van groot belang:
- Regelmatige Reiniging: Houd de glasoppervlakken schoon om de helderheid te behouden en vuilophoping te voorkomen.
- Controleer op Luchtlekken: Periodiek controleren op luchtlekken en kitnaden kan vroegtijdige problemen identificeren.
- Ventilatie: Zorg voor voldoende ventilatie in kamers om condensatie te verminderen.
- Professioneel Onderhoud: Overweeg periodiek onderhoud door professionals om ervoor te zorgen dat alles goed functioneert en eventuele problemen vroegtijdig aan te pakken.
Hèt verschil tussen glas uit de jaren ’90 en nu
In de jaren ’90 bestond glas voornamelijk uit silica, natriumcarbonaat en kalk. Dit type glas stond bekend als “floatglas” en was de standaard voor vensters en spiegels. Moderne glasproductie heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt. Tegenwoordig wordt glas vervaardigd met behulp van geavanceerdere formules die andere elementen bevatten, zoals aluminiumoxide en titaniumdioxide. Dit resulteert in een sterker en duurzamer glas, dat minder snel krast en beter bestand is tegen chemische invloeden. Ook op het gebied van energie, veiligheid en optische kwaliteit zijn er flinke stappen gemaakt. Met name door de opkomst van energiedoelen en het stikstofbeleid in de bouw- en ontwerpwereld zijn er modernere glasproducten ontwikkeld om de isolatie te verbeteren.
De evolutie van glas van 30 jaar oud ten opzichte van vandaag de dag is een aanzienlijke verbetering op het gebied van duurzaamheid, veiligheid, optische kwaliteit en energie efficiëntie. Deze vooruitgang heeft ook voor de Glas-Gigant geleidt tot een verandering. Glas-Gigant ontstond in 1992 en heeft de gehele glas evolutie meegemaakt. Zoals Jouke aangeeft; “De veranderingen van de Glas-Gigant hebben mij de ervaring gegeven die ik nu heb. 30 jaar geleden dacht ik met Floatglas een goed glas in huis te hebben, vandaag de dag gaat het over HR+++ glas.”.
Conclusie
Mocht u vragen hebben naar aanleiding van het bovenstaande? Of wellicht wilt u eens sparren met Jouke over de beste keuze voor het vervangen van het glas voor uw huis, appartement, hotel of winkel. Neem gerust contact op!
De veranderingen van de Glas-Gigant hebben mij veel kennis en ervaring gegeven. 30 jaar geleden dacht ik met Floatglas het beste glas in huis te hebben, vandaag de dag gaat het over HR+++ glas.
Jouke de Groot, eigenaar en oprichter Glas-Gigant
Glasrenovatie, hoe werkt dat?
Glasrenovatie wordt meestal uitgevoerd door het glaswerk te polijsten of (afhankelijk van de schade) opnieuw het glas te laten zetten. Het polijsten wordt gedaan met een speciale polijstmachine.
Door het glaswerk te polijsten, worden alle oneffenheden uit het glas gehaald. Het glas zal hierna weer als nieuw zijn. En dat terwijl glasrenovatie tot wel 60% goedkoper is dan het laten plaatsen van een nieuwe ruit. U kunt weer naar buiten kijken alsof er helemaal geen ruit in zit!
Zijn de beschadigingen aan uw glas te diep waardoor polijsten niet meer mogelijk is, is het glas laten vervangen een optie.
Glas renoveren optie’s
Bij glasbedrijf de Glas-Gigant raden we glasrenovatie – wanneer mogelijk – dan ook altijd aan.
Onze werknemers zijn gediplomeerde vakmannen met de nodige jarenlange ervaring op zak. Wij gaan dan ook altijd zeer zorgvuldig en professioneel te werk en garanderen u vakwerk te leveren. Als u tevreden bent, zijn wij dat namelijk ook! Bovendien verlenen wij garantie over de door ons geleverde werkzaamheden.
Wij verwijderen krassen, aanslag of beschadigingen van:
-
- Glas.
-
- Douche schermen.
-
- Vensterbanken.
-
- Kozijnen.
-
- Deuren.
-
- Spatbladen.
Glas vervangen of renoveren?
Het kan gebeuren dat er, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing, krassen op de ruiten ontstaan. Het eerste waar u waarschijnlijk aan denkt is dat uw glas vervangen moet worden.
Het grote nadeel van vervanging is uiteraard de kostenpost. Vervangen van het glas is niet altijd nodig. De glaszetters van de Glas Gigant hebben een oplossing voor beschadigde glazen. Als het mogelijk is dan kunnen wij door middel van geavanceerde polijsttechnieken snel, milieuvriendelijk en voordelig uw glas renoveren.
Door gebruik te maken van onze geavanceerde polijsttechniek worden krassen, chemische aanslag en graffiti van alle glazen oppervlakken verwijderd.
Bij het polijsten komt geen stof of wateroverlast vrij.
Onze glaszetters kunnen daarom prima het polijsten uitvoeren terwijl de woning bewoond wordt. De werkplek blijft namelijk perfect schoon en uw ruiten zien er, na afloop van de werkzaamheden, weer als nieuw uit. Bovendien ontvangt u garantie over de door ons uitgevoerde werkzaamheden.
Wat zijn de kosten van glasrenovatie?
De kosten van glasrenovatie zijn afhankelijk van verschillende factoren. Hierbij moet u vooral denken aan de soort schade, de afmetingen en het soort glas. Het ene glas is namelijk het andere niet. Zo kan het om enkel glas, dubbel glas, glas in lood deuren, spiegelglas of hoogrendementsglas (isolatieglas) gaan.
Glasverzekering afsluiten?
Als uw glazen weer gemaakt zijn dan adviseren wij u om een glasverzekering bij uw assuradeur af te sluiten. Als u die al niet heeft.
Bij glasbreuk gaat het uitsluitend om ramen die bedoeld zijn om licht door te laten. Dat betekent dat aquaria of spiegels niet zijn verzekerd.
Glas is met een glasverzekering verzekerd tegen “alle van buiten komende onheilen”. Daar valt dus ongeveer alles onder wat met het glas kan gebeuren. Schade als gevolg van een natuurramp is niet meeverzekerd.
De glasverzekering dekt ook geen schade aan glas met als oorzaak een inbraak, brand of verbouwing. Deze schade door inbraak, brand of verbouwing is gedekt onder de opstalverzekering en/of inboedelverzekering.
Offerte glasrenovatie aanvragen
Om een exact kostenplaatje te krijgen, is het daarom verstandig om een offerte bij ons op te vragen. Dan weet u precies waar u aan toe bent. En dat is wel zo makkelijk.
Het aanvragen van een offerte voor bijvoorbeeld het plaatsen van glazen wanden kunt u online doen, via onze website. Een offerte aanvraag is bij ons geheel gratis en bovendien vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast terwijl u wel binnen 2 dagen op de hoogte bent van onze prijzen.
Na ontvangst van onze offerte kunt u bepalen of u wel of geen beroep op onze diensten wenst te doen. Uiteraard hopen wij dat u ons de opdracht gunt.
Kan je een kras uit glas polijsten?
Ja, dit is mogelijk! Het is handig om eerst te voelen of deze kras voelbaar is met je nagels. Mocht deze goed voelbaar zijn is het handig om eerst een expert hiernaar te laten kijken. Als deze bijna niet voelbaar is kan het glas waarschijnlijk gepolijst worden!
Kunnen jullie glasrenovatie door heel Nederland regelen?
Ja, wij zijn werkzaam door heel Nederland!
Wat is het verschil tussen glas uit de jaren '90 en nu?
De evolutie van glas van 30 jaar oud ten opzichte van vandaag de dag is een aanzienlijke verbetering op het gebied van duurzaamheid, veiligheid, optische kwaliteit en energie efficiëntie.
Wat is de levensduur van dubbel glas?
De levensduur van dubbel glas is ongeveer 25 tot 30 jaar. Het goed onderhouden van glas en kozijnen kan de levensduur aanzienlijk verhogen.
Wat is dubbel glas?
Dubbel glas, ook wel isolatieglas genoemd, bestaat uit twee glaslagen die met elkaar zijn verbonden met een ruimte ertussen, gevuld met lucht of edelgas.