Sinds 1992

Glas op maat prijzen

Glas op maat laten maken voor uw nieuwe kozijnen of deuren is een precisiewerk. Het laten maken van glas op maat is bij elke glassoort weer een uitdaging.

Of u nu kiest uit standaard dubbel glas tot HR+++ glas of enkel glas.

Ook wanneer u speciale accessoires zoals een zonwerende coating of ventilatieroosters wilt toepassen is dit bij ons mogelijk.

Wilt u meer informatie en gemiddelde prijzen over glas op maat? Leest u dan vooral verder.

Tegenwoordig is HR++ glas de bouwnorm want hierdoor wordt er veel minder aardgas gebruikt omdat de isolatie waarde hoger is dan enkel glas. dat in de jaren 70 de bouwnorm was.

dubbelglas-plaatsen

Benieuwd wat dat voor uw situatie inhoudt? Leest u dan verder voor alle informatie die u nodig heeft om een weloverwogen beslissing te nemen.

Waarom glas op maat laten snijden?

Glas is een veelzijdig materiaal dat voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Het kan gebruikt worden voor ramen, deuren, tafelbladen, spiegels, en nog veel meer. Als u glas op maat wilt laten snijden, zijn er een aantal redenen waarom dit een goede keuze kan zijn.

Het is de meest efficiënte manier om glas te verkrijgen

Als u glas op maat laat snijden, kunt u het exacte formaat en de exacte afmetingen krijgen die u nodig hebt. Dit is niet mogelijk als u standaard glas uit een bouwmarkt koopt. Standaard glas is meestal verkrijgbaar in een beperkt aantal formaten, waardoor u zich moet aanpassen om het glas te laten passen. Dit kan leiden tot verspilling van materiaal en hogere kosten.

Het laten snijden van glas op maat biedt ongeëvenaarde flexibiliteit en precisie voor zowel huiseigenaren als professionals in de bouw- en interieurontwerpindustrie. Deze aanpak verzekert dat het glas perfect past in de unieke afmetingen van een project, of het nu gaat om een minimalistische glazen deur, een op maat gemaakte douchecabine, of elegante glazen legplanken.

Glas op maat laat snijden betekent ook dat u kunt kiezen uit een breed scala aan afwerkingen en diktes, wat essentieel is voor het voldoen aan specifieke veiligheidsnormen en esthetische voorkeuren. Deze persoonlijke benadering garandeert niet alleen dat het eindresultaat zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is, maar verhoogt ook de waarde van een woning of commerciële ruimte door de toevoeging van unieke, op maat gemaakte elementen.

Het biedt meer flexibiliteit

Glas op maat laten snijden geeft u meer flexibiliteit bij het ontwerpen van uw project. U kunt het glas precies zo laten snijden als u wilt, zodat het perfect past in uw interieur of exterieur. Dit is niet mogelijk als u standaard glas gebruikt.

Het is een duurzamere keuze

Door glas op maat te laten snijden, voorkomt u dat er onnodig glas wordt verspild. Standaard glas wordt meestal gesneden in een grote plaat, en het overtollige glas wordt weggegooid. Dit is een verspilling van grondstoffen en energie.

Het is een veiligere keuze

Glas op maat laten snijden kan ook een veiligere keuze zijn. Als u glas op maat laat snijden door een professionele glaszetter, weet u zeker dat het glas veilig is en dat het aan alle normen voldoet.

Het is een betaalbare keuze

In het verleden was glas op maat laten snijden vaak een dure optie. Echter, de prijzen zijn in de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald. Tegenwoordig is glas op maat laten snijden vaak net zo betaalbaar als standaard glas.

Wat kost glas op maat?

Als bezoeker wilt u niets anders weten hoeveel uw opdracht voor glas op maat gaat kosten. Glas op maat prijzen lopen namelijk flink uiteen. Wist u dat de grootste invloed op de prijs van op maat gemaakt glas te maken heeft aan welk glasbedrijf u de opdracht gunt.

Natuurlijk wilt u uw benodigde glas op maat zo goedkoop mogelijk laten plaatsen.

Wij geven u onderstaand vierkante meter prijzen per soort glas. Niet iedere woning heeft uiteraard dezelfde afmetingen qua benodigd glas.

GlassoortenGemiddelde prijs per m² inclusief plaatsen
Dubbel glas plaatsen€ 105
HR glas plaatsen€ 110
HR+glas plaatsen€ 115
HR++glas plaatsen€ 120
HR+++glas plaatsen€ 160
Draadglas plaatsen€ 100
Gehard glas plaatsen€ 120
Plexiglas plaatsen€ 125
Gelaagd glas plaatsen€ 150
Brandwerend glas plaatsen€ 450

Kosten wat het kost willen wij niets anders dan u de voordeligste prijs aanbieden voor het op maat gemaakte glas dat u nodig heeft.

Goedkoper dan u denkt….

Op de vraag “hoeveel kost op maat gemaakt glas” krijgt u bij ons de goedkoopste tarieven. Vergelijk de prijzen van ons met andere glasleveranciers en u zult er snel achter komen dat u bij onze glasspecialisten minimaal 30% goedkoper uit bent!

Met onze prijzen is het voor u mogelijk om bij benadering de kostprijs te berekenen. Als u een glasofferte aanvraagt en u geeft de exacte maten en het soort glas aan dat u nodig heeft, ontvangt u van ons een op maat gemaakte offerte.

Veel voorkomende vragen over de prijs!

Wat kost glas op maat laten maken?

glazen wand in huis

De kosten van glas op maat zijn afhankelijk van het soort glas waar u een keuze voor maakt maar ook de afmetingen en de dikte hebben invloed op de glasprijs.

Leest u hier alles over onze goedkope prijzen.

Waar kan ik glas op maat laten snijden?

Bij de Glas-Gigant kunt u uw glas op maat laten snijden, vult u hiervoor de benodigde gegevens op het offerteformulier in.

Denkt u hierbij aan de lengte-, breedte- en dikte maten van het benodigde glas. Leest u hier alles over glas op maat soorten en prijzen.

Wat kost nieuw glas in een deur?

glas in lood deuren

Dit is afhankelijk van het soort glas dat u wenst alsmede de afmetingen. Op deGlas prijzen ze pagina treft u gemiddelde prijzen aan van de verschillende soorten glas.

Benieuwd naar de exacte prijs voor uw deur? Vul dan ons offerteformulier in en ontvang de prijs in uw mailbox.

Verschillende toepassingen voor glas op maat

Glas op maat kan voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Ramen en deuren: Glas op maat is ideaal voor het maken van ramen en deuren die perfect passen in uw huis of bedrijf.
 • Tafelbladen: Glas op maat is een prachtige en duurzame keuze voor tafelbladen. Het is gemakkelijk schoon te maken en het is bestand tegen krassen en stoten.
 • Spiegels: Glas op maat is de perfecte manier om uw eigen spiegel te ontwerpen. U kunt het glas laten snijden in elke gewenste vorm en afmeting.
 • Buitenbekleding: Glas op maat kan worden gebruikt voor het maken van buitenbekleding, zoals glaswanden, glasdaken en glazen schuifpuien.
 • Interieurdesign: Glas op maat kan worden gebruikt voor het creëren van unieke interieurdesigns. U kunt het glas laten snijden in elke gewenste vorm en afmeting, zodat het perfect past in uw interieur.

Prijsvoorbeelden glas op maat

Stel u koopt een ander huis en alle ramen bestaan uit enkel glas dan kunnen wij ons voorstellen dat u de wens heeft om dit glas te laten vervangen door bijvoorbeeld dubbel glas.

De glaszetter meet alle ramen op, het wordt besteld en vervolgens wordt het gemonteerd. Dit is bij ons bedrijf de meest voorkomende werkzaamheid.

Het kan echter ook voorkomen dat wij aanvragen ontvangen voor een nieuw dakraam met een speciale afmeting en dan biedt glas op maat ook de oplossing.

Vaak komt het voor dat er een ruit sneuvelt door spelende kinderen met een bal.

Er wordt in de glashandel een speciale methode gebruikt om dubbel en gelaagd glas op maat te fabriceren en de mogelijkheid bestaat niet om dit achteraf nog bij te snijden op de maat die u nodig heeft.

U kunt het dan simpelweg op maat bij ons bestellen. Gebruikt u hiervoor ons offerte formulier waar u de soort en de exacte afmetingen noteert van het glas dat u nodig heeft.

goedkoop-glas-plaatsen

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

We laten hier onderstaand de verschillende soorten HR (Hoog Rendement) glas zien waar u een keuze uit kunt maken.

 • HR glas: Dit glas is als eerste op de markt gekomen als dubbel glas. Het bestaat uit 2 ramen die met elkaar zijn verbonden in een sponning. Tussen de ramen zit gewoon lucht.
 • HR+ glas: De opvolger van het gewone HR glas. In plaats van lucht zit er tussen de beide ramen een soort gas, de warmte blijft in huis en de kou wordt geweerd.
 • HR++ glas: Behoudens het gas dat zich bij HR+ glas bevindt, zit er ook een speciale coating op het glas. Deze coating versterkt de isolerende werking en beschermt ook tegen UV stralen.
 • HR+++ glas: Dit is gelaagd glas en bestaat uit 3 lagen. Deze glassoort isoleert als beste maar is ook het zwaarst. Het scheelt wel 10 kilo per m2 met andere glassoorten. Deze glassoort kan niet in een standaard kozijn worden geplaatst.
 • Draadglas: Draadglas is glas met een netwerk van metaaldraad en heeft als voordeel dat het hierdoor steviger en minder snel zal breken dan enkel glas. Draadglas wordt geleverd in een dikte van 6 mm en is door deze dikte goedkoper dan andere soorten veiligheidsglas. Wij leveren draadglas op plaatsen waar veiligheid van belang is maar isolatie niet, Het wordt nog geplaatst in kelderramen, ruiten van schuurdeuren en glas in portiekdeuren.
 • Gehard glas: Gehard glas wordt meer en meer toegepast. Het grote voordeel van gehard glas is dat het 5x zo sterk is dan gewoon glas van dezelfde dikte. Gehard glas is uitermate geschikt voor het vervaardigen van complete deuren.
 • Gelaagd glas: Een andere naam voor gelaagd glas is ook wel gelamineerd- of veiligheidsglas. Het wordt gebruikt op plaatsen waar om letselveilig glas wordt verzocht. Denkt u aan tuindeuren en geheel glazen puien.

Prijzen soorten glas per m2.

 • Zijn uw kozijnen nog in goede staat? Dan hoeft u deze niet te vervangen en kan het op maat gemaakte glas geplaatst worden in uw bestaande kozijnen.
 • Moeten ook uw oude binnen kozijnen vervangen worden? Dan kunt u dat het best door ons laten combineren. Bij dan de prijs van het glas voordeliger.

Kosten glaszetter?

U heeft uw glas op maat besteld en nu moet het nog geplaatst/gezet worden.

Hier geven wij u informatie over de kosten voor het inhuren van onze glaszetters.

De gemiddelde prijzen voor een glaszetter zijn tussen de € 35,- en € 45 per uur, exclusief glas.

Voor het huren van een steiger wordt gemiddeld tussen de € 45,- tot € 55,- per dag in rekening gebracht.

In onderstaand kostenoverzicht kunt u de gemiddelde kosten per type woning zien en wat u op uw energierekening kunt besparen met HR++ glas.

Soort woningAantal m² raamRicht prijzenBesparing per jaar gemiddeld
Appartement15 m²€ 1.700 – € 2.100€ 200
Tussenwoning20 m²€ 2.400 – € 2.700€ 250
Hoekwoning30 m²€ 3.400 – € 3.900€ 300
2-onder-1-kap35 m²€ 4.300 – € 4.800€ 400
Vrijstaande woning50 m²€ 6.400 – € 6.900€ 500

De glaszetter prijzen zijn mede afhankelijk van welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

 • Maar één of enkele ramen vervangen: Heeft u glasschade en u wilt deze ruit laten vervangen? Voor één raam van gemiddelde afmeting betaalt u tussen de € 200 of € 250 voor nieuw glas.
 • HR++ glas voor uw hele appartement: Als u in een appartement woont waarvan al het glaswerk verouderd is en u heeft de wens om isolatieglas te laten plaatsen? Dan is de totaalprijs van de vervanging rond de  € 2.000.
 • HR+++ glas voor een energie neutrale woning: Woont u in een vrijstaand huis of een 2 onder 1 kap woning en u wilt uw woning energie neutraal maken dan adviseren wij u het best isolerende glas HR+++ nodig. De totaal prijs voor dit driedubbele glas in de gehele woning is gemiddeld € 7.000.

Bespaar op uw glas op maat!

Heeft u ook plannen om uw enkele glas te laten vervangen voor dubbel glas op maat? Met HR++ en HR+++ bespaart u flink op uw energiekosten.

De aanschaf prijs van deze glassoorten is hoger dan standaard dubbel glas maar uw besparing op de energiekosten lopen hoog op.

Door de isolerende werking wordt meer warmte binnengehouden dan bij gewoon dubbel glas, waardoor uw verwarming lager kan.

In een gemiddeld rijtjeshuis bespaart u met HR++ glas tot wel € 260 per jaar besparen.

Het prijsverschil tussen enkel glas en HR++ heeft u hierdoor al na 2.5 jaar terugverdiend. Ondertussen geniet u wel al van een heerlijk warm huis.

Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!