Glas op maat prijzen

Tot het jaar 1980 werden de woningen voorzien van enkel glas, dat was in die tijd de bouwnorm.

Tegenwoordig is HR++ glas de bouwnorm want hierdoor wordt er veel minder aardgas gebruikt omdat de isolatie waarde hoger is dan enkel glas.

dubbelglas-plaatsen

Omdat niet elk huis een standaard maat aan ramen heeft zullen we de vierkante meterprijzen bij de kosten vermelden.

Alle soorten glas kunnen door de specialisten van de Glas-Gigant op maat worden gemaakt.

Benieuwd wat dat voor uw situatie inhoudt? Leest u dan verder voor alle informatie die u nodig heeft om een weloverwogen beslissing te nemen.

Snel een prijsindicatie?

Wat zijn de kosten van glas op maat?

Wij geven u onderstaand vierkante meter prijzen per soort glas. Niet iedere woning heeft uiteraard dezelfde afmetingen qua benodigd glas.

Met deze prijs is het voor u mogelijk om bij benadering de kostprijs te berekenen. Als u een glasofferte aanvraagt en u geeft de exacte maten van het soort glas aan dat u nodig heeft, ontvangt u van ons een op maat gemaakte offerte.

Prijzen soorten glas per m2.

Soort glasPrijs per m2 exclusief plaatsingJaarlijkse kostenbesparing energie voor woning met 20m2 aan glas
Dubbel glas€ 65€ 140 per jaar
HR€ 70€ 180 per jaar
HR+€ 75€ 220 per jaar
HR++€ 80€ 260 per jaar
HR+++€ 120€ 280 per jaar
 • Zijn uw kozijnen nog in goede staat? Dan hoeft u deze niet te vervangen en kan het op maat gemaakte glas geplaatst worden in uw bestaande kozijnen.
 • Moeten ook uw kozijnen vervangen worden? Dan kunt u dat het best door ons laten combineren. Bij dan de prijs van het glas voordeliger.

Glas op maat

Stel u koopt een ander huis en alle ramen bestaan uit enkel glas dan kunnen wij ons voorstellen dat u de wens heeft om dit glas te laten vervangen door bijvoorbeeld dubbel glas.

De glaszetter meet alle ramen op, het wordt besteld en vervolgens wordt het gemonteerd.

In de praktijk gaat het in de meeste gevallen om standaard afmetingen.

Het kan echter ook voorkomen dat wij aanvragen ontvangen voor een nieuw dakraam met een speciale afmeting en dan biedt glas op maat de oplossing.

Er wordt in de glashandel een speciale methode gebruikt om dubbel en gelaagd glas te fabriceren en de mogelijkheid bestaat niet om dit achteraf nog bij te snijden op de maat die u nodig heeft.

U kunt het dan simpelweg op maat bij ons bestellen. Gebruikt u hiervoor ons offerte formulier waar u de soort en de exacte afmetingen noteert van het glas dat u nodig heeft.

goedkoop-glas-plaatsen

Welke soorten glas bestaan er?

We laten hier onderstaand de verschillende soorten HR (Hoog Rendement) glas zien waar u een keuze uit kunt maken.

 • HR glas: Dit glas is als eerste op de markt gekomen als dubbel glas. Het bestaat uit 2 ramen die met elkaar zijn verbonden in een sponning. Tussen de ramen zit gewoon lucht.
 • HR+ glas: De opvolger van het gewone HR glas. In plaats van lucht zit er tussen de beide ramen een soort gas, de warmte blijft in huis en de kou wordt geweerd.
 • HR++ glas: Behoudens het gas dat zich bij HR+ glas bevindt, zit er ook een speciale coating op het glas. Deze coating versterkt de isolerende werking en beschermt ook tegen UV stralen.
 • HR+++ glas: Dit is gelaagd glas en bestaat uit 3 lagen. Deze glassoort isoleert als beste maar is ook het zwaarst. Het scheelt wel 10 kilo per m2 met andere glassoorten. Deze glassoort kan niet in een standaard kozijn worden geplaatst.
 • Draadglas: Draadglas is glas met een netwerk van metaaldraad en heeft als voordeel dat het hierdoor steviger en minder snel zal breken dan enkel glas. Draadglas wordt geleverd in een dikte van 6 mm en is door deze dikte goedkoper dan andere soorten veiligheidsglas. Wij leveren draadglas op plaatsen waar veiligheid van belang is maar isolatie niet, Het wordt nog geplaatst in kelderramen, ruiten van schuurdeuren en glas in portiekdeuren.
 • Gehard glas: Gehard glas wordt meer en meer toegepast. Het grote voordeel van gehard glas is dat het 5x zo sterk is dan gewoon glas van dezelfde dikte. Gehard glas is uitermate geschikt voor het vervaardigen van complete deuren.
 • Gelaagd glas: Een andere naam voor gelaagd glas is ook wel gelamineerd- of veiligheidsglas. Het wordt gebruikt op plaatsen waar om letselveilig glas wordt verzocht. Denkt u aan tuindeuren en geheel glazen puien.

Wat kost een glaszetter?

U heeft uw glas op maat besteld en nu moet het nog geplaatst/gezet worden.

Hier geven wij u informatie over de kosten voor het inhuren van onze glaszetters.

De gemiddelde prijzen voor een glaszetter zijn tussen de € 35,- en € 45 per uur, exclusief glas. Het meest geplaatste glas het HR++ glas in Nederland, kost gemiddeld € 130 per m².

Als het glas zetten een hele werkdag in beslag neemt, wordt voor het plaatsen van glas op de eerste of tweede verdieping, dan moet u rekening houden met extra manuren tussen de €270,- tot €340,- , voor het plaatsen van glas.

Voor het huren van een steiger wordt gemiddeld tussen de € 45,- tot € 55,- per dag in rekening gebracht.

In onderstaand kostenoverzicht kunt u de gemiddelde kosten per type woning zien en wat u op uw energierekening kunt besparen met HR++ glas.

Soort woningAantal m² raamRicht prijzenBesparing per jaar gemiddeld
Appartement15 m²€ 1.700 – € 2.100€ 200
Tussenwoning20 m²€ 2.400 – € 2.700€ 250
Hoekwoning30 m²€ 3.400 – € 3.900€ 300
2-onder-1-kap35 m²€ 4.300 – € 4.800€ 400
Vrijstaande woning50 m²€ 6.400 – € 6.900€ 500

De glaszetter prijzen zijn mede afhankelijk van welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

 • Maar één of enkele ramen vervangen: Heeft u glasschade en u wilt deze ruit laten vervangen? Voor één raam van gemiddelde afmeting betaalt u tussen de € 200 of € 250 voor nieuw glas.
 • HR++ glas voor uw hele appartement: Als u in een appartement woont waarvan al het glaswerk verouderd is en u heeft de wens om isolatieglas te laten plaatsen? Dan is de totaalprijs van de vervanging rond de  € 2.000.
 • HR+++ glas voor een energie neutrale woning: Woont u in een vrijstaand huis of een 2 onder 1 kap woning en u wilt uw woning energie neutraal maken dan adviseren wij u het best isolerende glas HR+++ nodig. De totaal prijs voor dit driedubbele glas in de gehele woning is gemiddeld € 7.000.

Bespaar op uw glas op maat!

Heeft u ook plannen om uw enkele glas te laten vervangen voor dubbel glas op maat? Met HR++ en HR+++ bespaart u flink op uw energiekosten.

De aanschaf prijs van deze glassoorten is hoger dan standaard dubbel glas maar uw besparing op de energiekosten lopen hoog op.

Door de isolerende werking wordt meer warmte binnengehouden dan bij gewoon dubbel glas, waardoor uw verwarming lager kan.

In een gemiddeld rijtjeshuis bespaart u met HR++ glas tot wel € 260 per jaar besparen.

Het prijsverschil tussen enkel glas en HR++ heeft u hierdoor al na 2.5 jaar terugverdiend. Ondertussen geniet u wel al van een heerlijk warm huis.

Snel een prijsindicatie?

Vragen & antwoorden

Wat kost glas op maat?

De kosten van glas op maat zijn afhankelijk van het soort glas waar u een keuze voor maakt maar ook de afmetingen en de dikte hebben invloed op de glasprijs. Leest u hier alles over onze goedkope prijzen.

Waar kan ik glas op maat laten snijden?

Bij de Glas-Gigant kunt u uw glas op maat laten snijden, vult u hiervoor de benodigde gegevens op het offerteformulier in, Denkt u hierbij aan de lengte-, breedte- en dikte maten van het benodigde glas. Leest u hier alles over glas op maat soorten en prijzen.

Wat kost nieuw glas in een voordeur?

Dit is afhankelijk van het soort glas dat u wenst alsmede de afmetingen. Op deze pagina treft u gemiddelde prijzen aan van de verschillende soorten glas. Benieuwd naar de exacte prijs voor uw deur? Vul dan ons offerteformulier in en ontvang de prijs in uw emailbox.

Glas-Gigant
Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!