Glaszetter
Sinds 1992

Glas plaatsen

Het plaatsen van glas is een cruciale stap om de energie-efficiëntie, veiligheid en esthetische waarde van je huis te verbeteren. Of je nu een gebroken ruit moet vervangen, de geluidsoverlast wilt verminderen, of gewoon de uitstraling van je woning wilt upgraden, het correct plaatsen van glas is van vitaal belang. In deze uitgebreide gids behandelen we grondig waarom je nieuw glas zou moeten plaatsen, de verschillende soorten glas die beschikbaar zijn, een gedetailleerd stappenplan voor zelf glas plaatsen, waarom het soms verstandig is om een professionele glaszetter in te schakelen, en ook wat de kosten zijn van dubbel glas laten plaatsen.

Gelijk uw kosten weten?

Waarom nieuw glas plaatsen?

Er zijn verschillende redenen waarom het plaatsen van nieuw glas een voordeel kan zijn. De belangrijkste redenen zijn:

 • Verbeterde energie-efficiëntie: Het vervangen van verouderde, enkelvoudige beglazing door hoogwaardig isolatieglas zoals dubbel glas of driedubbel glas kan de isolatiewaarde van je huis aanzienlijk verhogen. Dit resulteert in minder warmteverlies in de winter en minder warmtepenetratie in de zomer, wat zich vertaalt naar aanzienlijke energiebesparingen en lagere stookkosten.
 • Veiligheid en beveiliging: Het plaatsen van veiligheidsglas, zoals gehard glas of gelaagd glas, verhoogt de veiligheid van je woning. Deze glassoorten zijn bestand tegen inbraakpogingen en breken in kleine, onscherpe stukjes, waardoor het risico op ernstig letsel wordt verminderd.
 • Waarde van het huis: Glas heeft de kracht om de uitstraling van je huis te transformeren. Of je nu kiest voor moderne glazen wanden, sierlijke glas-in-loodramen of strakke glazen balustrades, de esthetische verbeteringen kunnen opmerkelijk zijn.
 • Geluid: In lawaaierige omgevingen kan geluidswerend glas helpen om geluidsoverlast van buiten te verminderen, wat resulteert in een rustiger en comfortabeler leefklimaat.
glas plaatsen

Welke soorten glas zijn er?

Als u overweegt om nieuw glas te plaatsen in uw huis komt u waarschijnlijk al snel tot de ontdekking dat er veel soorten glas zijn. Wanneer u denkt het juiste glas gevonden te hebben blijkt waarschijnlijk dat ook dit glas weer onderverdeeld is in soorten glas. Daarom willen wij het u zo makkelijk mogelijk maken. Onderstaand vind u alle soorten glas die van toepassing kunnen zijn tijdens de maken van de keuze om uw glas te vervangen.

Bijvoorbeeld bij dubbel glas is er een onderverdeling in HR+ en HR++ glas. Om deze pagina zo overzichtelijk mogelijk te houden vindt u bij elke bovenstaande keuze een link naar onze pagina waar verder op het desbetreffende soort glas wordt ingegaan.

Zelf glas plaatsen?

U kunt er uiteraard voor kiezen om zelf het nieuwe glas te plaatsen. Onderstaand vindt u een overzichtelijk stappenplan hiervoor.

Time needed: 5 hours.

Zelf glas plaatsen

 1. Meten

  Meet de opening waarin het glas moet worden geplaatst nauwkeurig op. Houd rekening met de glasaftrek om een goede pasvorm te garanderen. Bij het opmeten van het glas moet u rekenen met een marge van 22mm. Het glas zonder deze marge wordt de netto maat genoemd. Inclusief marge is de bruto maat.

 2. Verwijderen oude glas

  Verwijder voorzichtig het oude glas en reinig de sponning grondig.

 3. Voorbereiding

  Bereid alle benodigde materialen voor, zoals glasband en glasblokjes.

 4. Nieuwe glas plaatsen

  Plaats het nieuwe glas voorzichtig in de sponning, zorg ervoor dat het goed wordt ondersteund en stevig vastzit.

 5. Afdichten

  Breng afdichtingskit aan rondom het glas om te voorkomen dat lucht en vocht binnendringen.

 6. Afwerking

  Werk de buitenkant af door overtollige kit te verwijderen en eventueel het kozijn te schilderen voor een perfecte afwerking.

Glas laten plaatsen?

Het glas plaatsen in uw huis of bedrijf kan een complexe taak zijn, en hoewel het verleidelijk kan zijn om het zelf te proberen, zijn er tal van voordelen aan het inschakelen van een professionele glaszetter en uw glas laten plaatsen. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom u zou kunnen overwegen om een ervaren vakman in te huren voor uw glas laten plaatsen.

 • Ervaring & deskundigheid

Professionele glaszetters beschikken over jarenlange ervaring en diepgaande kennis van glasinstallatie. Ze begrijpen de subtiele nuances van verschillende glastypes en weten hoe ze deze op de meest geschikte manier moeten plaatsen. Dit resulteert in een duurzaam en optimaal presterend eindresultaat dat de tand des tijds kan doorstaan.

 • Veiligheid

Glas plaatsen kan gevaarlijk zijn, vooral bij grote of complexe projecten. Professionele glaszetters zijn goed getraind en beschikken over de juiste veiligheidsuitrusting om risico’s tot een minimum te beperken. Dit vermindert de kans op ongelukken en letsels aanzienlijk, en dat is van onschatbare waarde.

 • Garantie

Een ander belangrijk voordeel van het inhuren van professionals is dat ze vaak garantie bieden op hun werk. Dit betekent dat als er na de installatie problemen optreden, je op hen kunt rekenen voor reparaties of vervangingen. Dit geeft je gemoedsrust en vertrouwen in de kwaliteit van het geleverde werk.

 • Tijdbesparing

Tijd is kostbaar, en professionele glaszetters kunnen het werk veel sneller en efficiënter uitvoeren dan iemand zonder ervaring. Dit betekent minder verstoring in je dagelijkse routine en minder tijd die je zelf aan het project moet besteden.

 • Hoogwaardige kwaliteit

Last but not least, professionele installatie resulteert in een eindproduct van de hoogste kwaliteit. Dit product voldoet aan alle geldende normen en voorschriften, en het ziet er geweldig uit. Of je nu glas laat plaatsen voor esthetische doeleinden of om energie-efficiëntie te verbeteren, professionele installatie zorgt ervoor dat je de beste resultaten krijgt.

Wat kost dubbel glas plaatsen?

Wanneer u overweegt dubbel glas te laten plaatsen, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten. De prijs voor de plaatsing van dubbel glas kan op twee manieren worden berekend: een uurtarief en/of een prijs per vierkante meter. Hier zijn de gemiddelde kosten:

• Uurtarief: Tussen 35 en 45 euro per uur.
• Prijs per vierkante meter: Tussen 40 en 75 euro per vierkante meter.

In sommige gevallen kan er ook een totale projectprijs worden berekend, vooral bij grootschalige projecten zoals het vervangen van glas in een hele woning. Als woningeigenaar kun je meestal kiezen tussen deze tariefstructuren, maar het moet ook aanvaardbaar zijn voor de glaszetter. Het vergelijken van offertes van verschillende glaszetters kan financiële voordelen opleveren.

Garantie op plaatsing fouten

Vaak heeft glas laten plaatsen aanzienlijk voordeel bij het uitbesteden. Namelijk bij het plaatsen van dubbel glas wordt meestal een garantie geboden van ongeveer 10 jaar bij plaatsingsfouten. Als er tijdens de installatie iets misgaat of als er later schade optreedt als gevolg van slechte installatie, kan de glaszetter verantwoordelijk zijn voor het herstellen of vervangen van het glas gedurende deze periode.

Bespaartips?

Mocht u overwegen om het glas te laten plaatsen maar heeft u een beperkt budget? Ook daar zijn zat oplossingen voor! De belangrijkste is, neem contact op met ons glasbedrijf en wij kijken direct wat we kunnen betekenen. Enkele oplossingen kunnen zijn:

Kies voor een lokale glaszetter: Kies een glaszetter uit de buurt om voorrijkosten te minimaliseren, zelfs als hun uurtarief iets hoger lijkt dan die van verder weg. Het voordeel bij ons is, wij hebben glaszetters door heel Nederland! Altijd lage voorrijkosten dus.

Help de glaszetter waar mogelijk: Bied hulp aan de glaszetter, zoals het verwijderen van verpakkingsmateriaal en zorgen dat het raam goed bereikbaar is, om de arbeidstijd van glas plaatsen te verkorten.

Kies voor een betrouwbare partner: Het kiezen van een betrouwbare partner voorkomt dat er achteraf nog extra kosten komen. Bij het niet juist plaatsen kan er namelijk vocht tussenkomen. Dit leidt tot extra kosten.

Wat kost dubbel glas plaatsen?

Gemiddeld bent u tussen de €40,- en €75,- kwijt per m2.

Waarom nieuw glas plaatsen?

 • Verbeterde energie-efficiëntie
 • Veiligheid en beveiliging
 • Stijging in de waarde van het huis
 • Beperking in geluidoverlast
Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!