Sinds 1992

Krassen in glas verwijderen

Heeft u uw ramen gezeemd en zijn er krassen in uw glas gekomen? Of zijn er krassen veroorzaakt door andere omstandigheden? Wij begrijpen dat u deze er graag zo snel en goedkoop mogelijk uit wil hebben. Maar tijdens het verwijderen van de krassen moeten er natuurlijk geen extra krassen komen, en daar helpen wij u graag mee! 

U kunt ons dus niet alleen inschakelen voor  het zetten van glas in deuren en glas vervangen in ramen, maar ook voor krassen verwijderen, glas herstel en glas reparatie.

Krassen verwijderen glas

Heeft uw glas krassen of is het glas “bedekt” met een waas, bijvoorbeeld cementsluier, waardoor het uitzicht belemmerd wordt en het voor het oog er minder fraai uitziet? Schakel dan onze glaszetter in om uw glas te polijsten. Het maakt geen verschil of het om enkel glas, dubbel glas of veiligheidsglas gaat, afhankelijk van de diepte van de krassen kan dit glas gepolijst worden waardoor de beschadigingen in het glas verdwijnen.

Verwijderen van krassen is voordeliger

Wij werken met een zeer divers team van gediplomeerde glaszetters die allemaal allround zijn. Maar iedere glaszetter heeft bij ons zijn eigen specialiteit. U kunt zich wellicht voorstellen dat het restaureren van glas-in-lood in deuren en ramen weer een hele andere tak van dienst is dan het plaatsen van hardglazen deuren. Daarom werkt er bij de Glas Gigant een team van ervaren glaszetters die ieder hun eigen specialiteit hebben.

Zo hebben wij ook vakmannen in dienst die glas weer glad kunnen maken omdat er bijvoorbeeld in de loop der jaren veel krassen in uw ramen zijn ontstaan. Zoals u bovenstaand heeft kunnen lezen doen wij dit door het glas te polijsten.  Als de krassen in uw glas te diep zijn is het polijsten van de krassen misschien niet voldoende.

Geeft u daarom bij het aanvragen van uw glasofferte een juiste omschrijving van de beschadigingen aan. Uiteraard zullen wij ons best doen de beschadigingen te verwijderen middels de polijstmethode omdat wij ons terdege realiseren dan het polijsten voordeliger is dan het beschadigde glas te laten vervangen. Daarnaast is het gemakkelijker om glas krassen verwijderen dan een nieuw glas te plaatsen. Wij denken graag met u en uw portemonnee mee.

De kosten van krassen verwijderen in glas 

Het grote voordeel van het polijsten van glas om krassen te verwijderen, in plaats van het vervangen door nieuw glas is het kostenplaatje. Krassen verwijderen in glas is goedkoper. Sommige mensen gaan zelf aan de slag maar waarschijnlijk mist u de deskundigheid en de juiste gereedschappen om de krassen op de juiste manier te verwijderen.

De prijs wordt bepaald door de hoeveelheid ramen en de arbeidsuren. De grootte van het raam of vier of vijf krassen maakt niet echt uit. Om u een indicatie van de kosten te geven treft u onderstaand een overzicht aan.

Aantal ramen met krassen Gemiddelde prijs incl. btw en voorrijkosten Benodigde tijd voor het kras verwijderen
1 – 2 ramen € 140 1 – 1.5 uur
3 – 4 ramen € 350 2 – 2.5 uur
5 – 6 ramen € 500 2.5 – 3.5 uur

Advies om krassen te verwijderen in glas 

Bent u ook benieuwd geworden naar de mogelijkheden die wij hebben om de krassen in uw glas te verwijderen? Dan nodigen wij u uit eerst even rond te kijken op onze website. Hier vindt u onder meer een uitgebreide beschrijving van de glassoorten, ons glasbedrijf en onze projecten. Zo krijgt u al snel een goed beeld van ons.

Ook treft u op onze website foto’s aan van projecten die wij eerder hebben uitgevoerd zoals het vervangen van glas bij schade. Foto’s spreken in sommige gevallen meer, vandaar dat wij u uitnodigen deze te bekijken. Bij ons bent u aan het juiste adres voor alle werkzaamheden die met glas te maken hebben. Zo ook bij krassen op het raam door schuren.

Onze werkwijze

1. Krassen in uw glas, hoe krijgt u deze eruit?

Bij het schoonmaken of installeren van ruiten kan het voorkomen dat u achteraf ineens krassen op de ruit ziet. Maar ook bij de oplevering van nieuwe huizen zijn soms krassen in het raam terug te vinden. Hoe krijgt u deze krassen eruit zonder de krassen erger te maken? Wij geven u dezelfde werkdag nog een prijsindicatie.

2. Onze polijsters zijn onderweg!

Gezien de huidige prijzen voor een nieuw glas ten opzichte van het polijstwerk wordt 78% van de gevallen een polijster ingeschakeld. Onze polijster komt bij u langs en heeft alle informatie over het raam al ontvangen. Waar zitten de krassen? Hoe lang zijn deze krassen en hoe zijn de krassen ontstaan? Op basis hiervan gaan wij aan de slag met het verwijderen van de kras.

3. Aan de slag bij u op locatie

Bij het verwijderen van krassen uit uw raam of ramen hanteren wij een simpel uit te leggen methode. Zodra we het juiste raam hebben zorgen we eerst dat dit raam helemaal schoon wordt. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat er tijdens het poetsen geen vuil meer zit op de ramen wat kan leiden tot extra krassen. Na het schoonmaken gaan we aan de slag met onze machine en het polijstpad die geschikt is voor uw raam. Door het verwijderen van de kras met polijstpasta/polijstcreme wordt het raam warm en wordt er een klein laagje van het raam verwijderd (geen zorgen, het zicht veranderd niet!). Onze polijster gaat net zo lang door tot de kras verwijderd is of het niet meer verantwoord is om verder te gaan. Als laatste moet de ruit weer gekoeld worden tot de originele tempratuur. Het koelen van deze ruit gaat middels een andere polijstpasta. Deze pasta brengt de tempratuur weer naar beneden en uw raam is weer als nieuw!

4. Wordt dit verzekerd?

Hoe zit het met de verzekering van het polijstwerk? Soms wordt het wel vergoed en een andere keer niet. Niet het beste antwoord maar wel het eerlijke antwoord. Ons advies is dan ook om het altijd in te dienen bij de verzekeraar. En bent u verzekerd tegen glasschade? Met het bij uw verzekeraar en u krijgt het waarschijnlijk vergoed!

Vrijblijvende prijsindicatie?

Overtuigd van onze expertise en benieuwd naar onze prijzen? Vult u dan nu het offerteformulier in en omschrijf uw glasschade. Binnen uiterlijk 2 werkdagen na ontvangst van uw aanvraag heeft u onze offerte in huis. Overigens zijn hier geen kosten aan verbonden en zit u nergens aan vast. Met onze offerte in de hand weet u wel waar u aan toe bent.

Wij hopen u dan ook snel als nieuwe klant te mogen begroeten.

Ja, 9 van de 10 keer is cementsluier te verwijderen. Geef hierbij echter wel goed aan hoelang dit al aanwezig is op het glas. 

Wij werken met een machine voor het polijstwerk. Deze machine zorgt er dan ook voor dat we niet volledig aan de zijkant kunnen komen. De krassen aan de zijkant, 2 á 3 cm, zullen dus blijven. 

Nee, wij rekenen per raam! Geen zorgen hierover. 

90% van de gevallen kunnen de krassen verwijderd worden! Whatsapp een foto naar ons en wij laten dit door onze specialisten beoordelen. 

Gedurende mijn cariere heb ik veel meegemaakt dat iemand zelf gaat proberen te polijsten, mijn advies is: is de kras langer dan 1 cm of is de kras diep? Probeer dit absoluut niet zelf!

Krassen in glas zakelijk?

We begrijpen als geen ander dat bij een opleverdatum of bij u in de winkel de krassen zo snel mogelijk verwijderd moeten worden. Het eerste aanzicht is altijd het belangrijkste. Daarom hebben wij een speciaal team klaarstaan om op zakelijk niveau u net zo snel van dienst te kunnen zijn als particulier niveau. Wij hebben glaszetters en polijsters voor u in uw eigen regio. Onze polijsters zitten al tientallen jaren in het vak dus geen zorgen, u kunt rekenen op een snelle en goede service! 

Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!