Sinds 1992

Driedubbel glas prijs

Bent u op zoek naar de beste glasspecialist? Voor het vervangen van enkel glas naar driedubbel glas? Driedubbel glas biedt u de beste isolatiewaarde aan voor uw woning.

Leest u op deze pagina alles over de prijzen en hoe de plaatsing van isolatieglas in zijn werk gaat.

Een andere benaming voor driedubbel glas is HR+++ glas of triple glas.

Als u ook de wens heeft het enkele glas in uw woning te laten vervangen, wordt er tegenwoordig door veel mensen al snel een keuze gemaakt voor minimaal dubbelglas.

Met driedubbel glas zorgt u voor de beste isolatie van uw woning. Driedubbel glas heeft namelijk een nog hogere isolatiewaarde.

Driedubbel glas

Wat kost driedubbel glas?

Als bezoeker wilt u niets anders weten dan hoeveel het kost om uw oude enkele glas in uw woning te laten vervangen voor HR+++glas.

Wat de grootste invloed heeft op de kosten van nieuw glas laten plaatsen van triple glas in uw bestaande woning heeft grotendeels te maken met welke glasspecialist u in zee gaat.

De gemiddelde kosten van driedubbel glas ligt rond de €110 per m² glasoppervlakte. Dat bedrag is aanzienlijk. HR++ is in de praktijk per vierkante meter zo’n €35 goedkoper.

Uiteraard wilt u uw oude enkele beglazing zo goedkoop mogelijk laten vervangen.

Kosten wat het kost willen onze glaszetters niets anders dan u de goedkoopste prijs aanbieden voor de vervanging van uw enkele glas in uw woning.

Goedkoper dan u denkt…..

Op de vraag hoeveel kost het vervangen van mijn enkele glas door driedubbel glas? Kunnen onze glasspecialisten u altijd de goedkoopste prijzen aanbieden.

Vergelijkt u daarom de prijzen van ons driedubbel glas door bij onze glaszetters een vrijblijvende prijsopgave aan te vragen.

Door een prijsvergelijking te maken om het enkele glas in uw woning, gedeeltelijk of helemaal, te laten vervangen door driedubbel glas zult u er snel achter komen dat u bij onze glaszetters minimaal 30% goedkoper uit bent!

Waar wacht u nog op en maak nu een keuze voor goedkope glasvervanging. Vergelijk gratis onze kostenindicatie en ontvang de kostprijs binnen 2 minuten voor uw nieuwe driedubbel glas. Wij zorgen ervoor dat u 30% bespaart op de totaalprijs.

Prijsinformatie soorten glas ter vergelijking

Om u een indicatie te geven van de kosten voor het plaatsen van driedubbel glas (ter vervanging van uw enkele beglazing), treft u onderstaand de prijzen aan van de kosten voor het laten plaatsen van driedubbel glas inclusief montage en de btw.

Soort dubbelglas Gemiddelde prijs per m² incl. btw en montage Jaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20m² aan glas
Standaard dubbel glas € 110 € 140 per jaar
HR € 115 € 180 per jaar
HR+ € 120 € 220 per jaar
HR++ € 125 € 260 per jaar
HR+++ € 160 € 280 per jaar

*Bij deze berekening is uitgegaan van een woning met een HR combiketel en een gemiddelde woonkamer temperatuur van 18 graden.

Prijs afhankelijk van uw wensen

Op deze pagina vertellen wij u alles over het berekenen van de kosten voor het vervangen van uw enkele glas in uw bestaande- of nieuw aangekochte jaren 30 woning voor HR+++ glas.

Wij krijgen veel vragen over het aanschaffen en het plaatsen van HR+++ glas. Denkt u aan vragen zoals:

Waaruit bestaan de driedubbel glas prijzen?

Wat is driedubbel glas en hoe is het opgebouwd? Nog even de andere soorten glas, enkel glas: zoals vroeger standaard gebruikt, is een enkele laag glas.

Dubbel glas: heeft 2 lagen glas met daartussen een ruimte (luchtspouw) van stilstaande en droge lucht, met soms speciaal gas tussen de glaslagen.

Driedubbel glas (triple glas): bestaat uit 3 lagen glas met 2 ruimten (spouwen) ertussen. Zonder gas tussen de spouwen spreken we over standaard driedubbel glas.

Zijn de spouwruimtes gevuld met gas (argon gas) dan zorgt dit voor een nog betere isolatie.

De prijs van driedubbel glas ligt gemiddeld tussen de € 100 per m2 en € 120 per m2, exclusief plaatsing.

Dit is een behoorlijke investering maar met HR+++ glas bespaart u, van alle bovengenoemde soorten glas, het meest op uw energierekening.

Soort glas Prijs per m2 exclusief plaatsing Jaarlijkse kostenbesparing energie voor woning met 20m2 aan glas
     
Dubbel glas € 60 € 140 per jaar
HR € 65 € 180 per jaar
HR+ € 70 € 220 per jaar
HR++ € 75 € 260 per jaar
HR+++ € 110 € 280 per jaar
dubbelglas-plaatsen

Prijsvoorbeelden

Bovenstaand heeft u inzicht in onze glas prijzen gekregen, per vierkante meter. Hier lichten wij een aantal voorbeelden toe uit de praktijk waarin de kosten van driedubbel glas duidelijk uiteen worden gezet.

Meeste opdrachten:

U wilt besparen op uw energiekosten en uw woning beter isoleren. U kiest ervoor om de ramen in uw woonkamer te vervangen door driedubbel glas.

Voor een gemiddelde woonkamer met twee ruiten van samen 5m2 is uw investering € 550 euro exclusief plaatsing. De glaszetters kosten bedragen tussen de € 35 en € 45 per uur.

Als u meerdere glasoffertes gaat aanvragen om een vergelijking te maken zult u zien dat sommige glaszetters geen uurloon berekenen maar een loon tussen de € 45 en € 65 per m2. Let u hier goed op.

Totaal project:

Door de subsidieverstrekking op isolatiemaatregelen krijgen wij steeds vaker de opdracht om alle ramen van een gezinswoning te vervangen. Een gezinswoning in een rijtje heeft gemiddeld 12 ramen.

Als onze glaszetter van glasbedrijf de Glas-Gigant uw ramen vervangt (oppervlakte 18m2 aan glas) door driedubbel glas dan bent u gemiddeld een bedrag van € 2.970,- exclusief btw.

Benieuwd naar de kosten voor het vervangen van uw glas door HR+++ glas? Vraagt u dan nu een offerte bij ons aan.

Nadelen driedubbel glas

De voordelen zijn zo helder als het glas zelf! U bespaart jaarlijks op uw energiekosten, dus in de loop der jaren heeft u uw investering terug.

Nadelen:

  • Driedubbel glas is zwaarder dan dubbelglas, niet ieder kozijn kan dit gewicht dragen.
  • Driedubbel glas is ook dikker dan normaal dubbel glas, hierdoor past het niet altijd in het profiel.
Glas laten polijsten

Heb ik nieuwe kozijnen nodig?

U vraagt zich misschien af of u voor het plaatsen van driedubbel glas ook nieuwe kozijnen nodig heeft.

Wanneer uw woning verouderde kozijnen heeft is de kans aanwezig dat het Triple glas niet geschikt is voor de bestaande kozijnen.

Het vervangen van de kozijnen kan dan ook nodig zijn.

Het aankopen van een nieuw kozijn kost ongeveer tussen de 750 en 900 euro per vierkante meter. Zowel de montage als de BTW is in deze kostprijs inbegrepen.

De kostprijs voor kozijnen vervangen verschillen per materiaal dat u kiest:

Soort kozijn Oppervlakte Prijs Voordeel
Kunststof kozijnen 10 m2 €650 – €700 Lange levensduur, weinig tot geen onderhoud
Houten kozijnen 10 m2 €700 – €850 Warme uitstraling en isolerende werking
Aluminium kozijnen 10 m2 €750 – €900 Moderne uitstraling, rot niet.

Bent u van plan om niet alleen de ramen maar ook uw houten kozijnen te laten vervangen? Vraag dan nu een offerte aan waarbij u exact aangeeft waar uw voorkeur naar uit gaat.

Vergeet ook niet het aantal ramen, de afmetingen en het type/soort kozijnen aan te geven die u nu heeft.

U ontvangt een op maat gemaakte offerte waarin u exact kunt zien hoe onze prijzen zijn opgebouwd.

goedkoop-glas-plaatsen

Wat heeft invloed op de prijs voor HR+++ glas?

Behoudens de prijs voor het HR+++ glas en wel of geen nieuwe kozijnen zijn er nog andere keuzes die invloed op de prijs kunnen hebben.

  • Voor het plaatsen van uw driedubbel glas kan het zijn dat onze glaszetter naar de 4e etage moet om het glas te plaatsen. De kosten voor een hoogwerker zijn gemiddeld tussen € 100 tot € 250 per dag.
  • Als extra optie kunt u een keuze maken voor het plaatsen van ventilatieroosters. Een goede ventilatie draagt zorg voor drogere lucht die makkelijker opwarmt op koude dagen. Afhankelijk van de grootte van het rooster betaald u tussen de € 20 en € 60.

Bespaar op de kosten van 3 dubbel glas..

  • Maak gebruik van bestaande subsidieregelingen: De overheid stimuleert verschillende maatregelen die u als bewoner kunt nemen om een hogere isolatiewaarde van uw huis te bereiken. Informeer bij uw gemeente of dit het geval is. Als u recht heeft op subsidie scheelt dit u toch al snel zo’n 30% op de totale kosten.
  • Vanaf september 2019 bestaat de mogelijkheid subsidie aan te vragen voor de vervanging van uw huidige beglazing voor HR++en triple glas. De subsidie varieert van €35,- per m² voor HR++ glas en €100,- per m² voor Triple glas.
  • Onderhoud uw kozijnen: Door uw bestaande kozijnen goed te onderhouden scheelt dit in reparatiekosten. Overweegt u om driedubbel glas te laten plaatsen? Laat een glaszetter langs komen om te beoordelen of dit in uw bestaande kozijnen.
  • Korting krijgen: Als uw glas aan vervanging toe is, is dit waarschijnlijk ook het geval bij uw buren. Op het moment dat meerdere mensen uit uw straat eveneens op het punt staan hun glas te vervangen kunt u in aanmerking komen voor de kwantumkorting.
Glas-Gigant
Glas Calculator
Glas Calculator

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!