Sinds 1992

Glaszetter

Als uw nieuwe ramen wilt aanschaffen omdat ze beschadigd of gebroken zijn dan adviseren wij u om een professionele glaszetter in te huren. Ook voor het verwijderen van krassen in uw glas kunt u gebruik maken van de diensten van een glaszetter. Afhankelijk van het aantal krassen en de diepte is het wellicht mogelijk om uw glas als vanouds te laten stralen door de glaszetter gebruik te laten maken van een polijstmachine.

Wij doen alle glas reparaties en plaatsingen. Het is een secuur werk en moet zo zorgvuldig mogelijk gebeuren voor een perfect resultaat. Het is vooral belangrijk bij het plaatsen van het glas, om ruimte tussen raam en kozijn te houden. Wij weten uiteraard exact hoeveel waardoor u jarenlang plezier ervaart van uw nieuw geplaatste glas.

Misschien is er bij u sprake van “afwijkende” maten. Geen nood, dit zien wij juist als een uitdaging. Bij het glas zetten komt expertise en specialisme van een professionele glaszetter kijken en eveneens moet het plaatsen aan bepaalde eisen voldoen.

Waarom de Glas-Gigant inschakelen?

Wat maakt een glaszetter van ons glasbedrijf nu de geschikte glaszetter voor uw opdracht? Wij hebben alleen maar ervaren vakmensen/glaszetters in dienst door heel Nederland. Alle soorten en maten van glas kunnen door ons gezet, gerepareerd en gepolijst worden. Onze glaszetters zijn gediplomeerd, beschikken over vaktechnische kennis zoals de subsidieregeling en zijn allemaal al jaren bij de Glas-Gigant in dienst.

glaszetter

Door trainingen te volgen, blijven zij zich ontwikkelen en onze kennis van deze markt is dan ook groot te noemen. Omdat wij zijn aangesloten bij een branchevereniging werkt ons bedrijf volgens de NEN-normen en onze glaszetters leveren altijd correct en zorgvuldig uitgevoerd werk. Bovendien verlenen wij altijd garantie over de door ons verzorgde werkzaamheden. Dat geeft u als consument een veilig gevoel.

Direct een prijs ontvangen?

Glaszetter voor uw opdracht inhuren

Onze glasservice en glaszetters zijn van alle markten thuis, ze kunnen uw huis rondom voorzien van nieuw glas, maar ook zijn ze in staat om een glas plaat te leveren en te plaatsen. Een glas plaat is te gebruiken voor verschillende doeleinden, denk bijvoorbeeld aan tafels, of glazen scheidingswanden in uw woning.

Een andere mooie toepassing die de glaszetter voor u kan leveren zijn hardglazen deuren, deze toepassing is echt onwaarschijnlijk mooi. Zeker als u wilt profiteren van de natuurlijke lichtinval.

En bent u op zoek naar glaszetters met de juiste opleidingen en ervaring? Zoek dan niet verder en vraag bij ons online een vrijblijvende offerte aan.  U ontvangt binnen twee werkdagen bericht van ons. Ons glas service brengt werkelijk alle soorten glas voor u aan. Dit doen wij uitsluitend tegen de allerbeste prijs/kwaliteitsverhouding.

Wat kost een glaszetter?

Professionele glaszetters die zijn aangesloten bij een branchevereniging (zoals De-Glas-gigant) hebben doorgaans een hogere kostprijs omdat zij aan meer eisen moeten voldoen. Hier krijgt u natuurlijk wel een zeer hoge kwaliteit en garanties terug. In verband met de levensduur van het glas adviseren wij u sowieso een keuze te maken voor een professioneel glasbedrijf. Bedenkt u zich ook dat door het plaatsen van nieuw (dubbel glas) uw energierekening flink lager zal uitvallen.

De kosten van glaszetten door een glaszetter kunnen verschillen.  De redenen zijn onder andere:

  1. Glaszetters beconcurreren elkaar.
  2. Verschillen in de prijzen van een glaszetter.
  3. Het verschil in glas (soort).
  4. De reistijd (voorrijkosten).

De gemiddelde prijzen voor een glaszetter zijn tussen de €35,- en €45 per uur, exclusief glas. De prijzen voor glas exclusief de arbeidskostenkosten per uur zijn ongeveer:

Glas soortPrijs per m2, excl. arbeidskosten
Dubbel glas€ 52
HR€ 59
HR+€ 60
HR++€ 65
HR+++€ 110
Kostenoverzicht 2024

Omdat wij door heel Nederland onze werkzaamheden verrichten zijn voorrijkosten bij ons minimaal. Verder hebben wij na een groot aantal jaren van afname bij onze toeleveranciers lage inkoopprijzen bedongen. Dit voordeel rekenen wij door aan onze klanten waarbij wij eveneens kunnen melden dat dit voor alle glassoorten geldt. Daarnaast hebben wij door onze grote afname bij onze toeleveranciers sterk concurrerende tarieven wat u uiteindelijk terugziet als toekomstige klant. Benieuwd geworden naar de kosten van het glas van uw keuze? Vraag dan nu bij ons een offerte aan door gebruik te maken van ons offerteformulier dat u aan de rechterzijde aantreft.

U ontvangt dan snel een eerlijk antwoord van ons. Wij zijn al jaren dé specialist in glaszetten en hebben de beste glaszetters in huis. Als gerenommeerd glaszetters bedrijf hechten wij een grote waarde aan klantvriendelijkheid. Het leveren van een topservice en kwaliteit staat bij ons dan ook voorop.

Welke factoren beïnvloeden de kosten voor onze glaszetters?

De prijs van een glaszetter wordt bepaald door verschillende overwegingen die u maakt. Deze omvatten niet alleen het type glas, de levertijd en extra opties, maar er zijn nog andere aspecten om rekening mee te houden.

Keuze 1: Spoed of geen spoed?

Wanneer u te maken heeft met glasschade, is het begrijpelijk dat u snel nieuw glas wilt laten plaatsen. Glas-Gigant biedt een spoedservice aan voor dergelijke noodgevallen, maar hieraan zijn hogere kosten verbonden. Als de situatie echter geen onmiddellijke actie vereist, kan het lonend zijn om even de tijd te nemen en te voorkomen dat u extra betaalt voor onze spoedservice.

Keuze 2: Type glas

Het kiezen van het juiste glastype is van groot belang voor zowel de prijs als de energie-efficiëntie van uw ramen. Dikker en beter isolerend glas zal duurder zijn per vierkante meter, maar het levert aanzienlijke besparingen op energiekosten op. De meest gangbare keuze is HR++ glas, dat een speciale isolerende coating heeft en gevuld is met argongas voor verbeterde isolatie.

Keuze 3: Kozijnvervanging

Wanneer u besluit om nieuwe ramen te laten plaatsen, kan dit een ideale gelegenheid zijn om verouderde kozijnen te vernieuwen. Oudere kozijnen zijn vaak niet geschikt voor modern isolatieglas vanwege het extra gewicht en de dikte van het glas. Wij bieden de optie om zowel nieuw glas als nieuwe kozijnen te plaatsen. De prijs voor een raam van 60×60 centimeter, inclusief kozijnen en glaswerk, begint meestal vanaf € 300.

Keuze 4: Extra opties/alternatieven

Bij het vervangen van uw ramen kunt u overwegen om extra investeringen te doen die niet alleen de isolatie verbeteren, maar ook de waarde van uw huis verhogen:

  • Kunststof kozijnen: moderne kunststof kozijnen zijn duurzaam, onderhoudsarm en bieden uitstekende isolatie. Dit is een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar langdurige energie-efficiëntie.
  • Voorzetramen: in sommige situaties is het plaatsen van HR++ glas in bestaande kozijnen niet mogelijk, bijvoorbeeld in monumentale panden. Voorzetramen bieden dan een alternatieve oplossing. Deze glasplaten worden aan de binnenzijde van het raam geplaatst en behouden de oorspronkelijke uitstraling terwijl ze de isolatie verbeteren.
  • Volledige isolatie: het vervangen van uw ramen is slechts één aspect van het optimaliseren van uw woning voor energie-efficiëntie. Overweeg ook andere isolatiemaatregelen, zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie, om het comfort te verhogen en de energiekosten te verlagen. Dit kan een investering zijn die zichzelf in de loop der jaren terugverdient.

Reparatie door de glaszetter

Glas is erg gevoelig voor beschadigingen, dit wilt u natuurlijk graag laten repareren. De meest voorkomende beschadigingen in glas zijn wel krassen. Krassen verwijderen uit glas is een lastig klusje. Onze glaszetters zijn hier gelukkig voor opgeleid en verwijderen de krassen voor u door gebruik te maken van onze speciale polijstmachine.

Glas vervangen

Wilt u het glas boven uw binnendeuren vervangen voor bijvoorbeeld prachtig versierd glas, laat dit dan doen door een erkende vakman? Dan is enkel glas hier zeer geschikt voor. Een glaszetter kan deze glassoort voor u plaatsen. Glaszetten doet hij op een zeer professionele wijze. Dit scheelt u heel wat tijd en moeite. Bovendien vragen wij hier ook nog eens een scherpe prijs voor. U betaalt bij ons dan ook nooit te veel bij het glas bestellen.

Voordelig glasherstel

Onze glaszetters hebben ervaring met werkelijk alle soorten. Wilt u uw schuifdeur voorzien van een nieuwe, niet doorschijnende ruit? Dan is melkglas hier bijvoorbeeld zeer geschikt voor. Ook dit kunnen wij heel makkelijk herstellen. Melkglas is een matte glassoort die niet doorschijnend is. U ziet melkglas bijvoorbeeld ook vooral veel terug in buitendeuren, lampenkappen of in een keuken. Het wordt heel vaak gebruikt op de achterwand/spatwand van keukens. Het grote voordeel van melkglas is, dat het een neutrale uitstraling heeft. Hierdoor is het met elke woonstijl goed te combineren.

Maar uiteraard kunt u ook voor andere glassoorten bij ons terecht. Afhankelijk van uw wensen bespreken wij met u de mogelijkheden naar aanleiding van uw wensen. Wij zijn een specialist in het glaszetten van werkelijk alle glassoorten. Hierbij kunt u denken aan het bekende dubbelglas of hoog rendement glas, maar ook aan glas in lood of brandwerend glas.

Soorten glas

Er zijn verschillende soorten glas. Naast het bekende enkel en dubbel glas zijn er verschillende glassoorten. Per soort verschillen niet alleen de dikte, maar ook de structuur, uiterlijk en bijvoorbeeld het gemak qua onderhoud. Keuzes en prijsopgave worden voornamelijk gedaan op basis van m2 en de glas eigenschappen. De soorten glas in Nederland zijn:

De twee meest gebruikte glassoorten, enkel- en dubbelglas willen we graag toelichten. Enkel glas is verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren. De meest gebruikte kleuren zijn toch wel brons, grijs en groen. U kunt dus een kleur uitzoeken, die het beste bij uw interieur past. Enkel glas isoleert niet en laat ook veel geluid door. Het is ook minder stevig als dubbelglas laten plaatsen. Om deze reden is het dan ook meer geschikt als opvulling en versiering. Een voordeel van deze glassoort is, dat het erg goedkoop is.

Plaatsen dubbele beglazing

Tegenwoordig wordt er bijna geen enkel glas meer geplaatst. Om verschillende redenen, denkt u hierbij onder andere aan de isolerende werking van dubbel glas en dus kostenbesparing op de energierekening! Het plaatsen van dubbel glas moet voldoen aan bepaalde zogenaamde NEN normeringen (nen 3576 en npr 3577). Deze normen geven exact aan hoe het dubbele glas geplaatst moet worden.

Het allerbelangrijkste voor onze glaszetter is dat de isolerende beglazing nergens in contact mag komen met het hout/kunststof van het kozijn en de sponning. Daarom moet het glas altijd geplaatst worden met gebruikmaking van steun- en stelblokjes.

Met name de onderdorpel is van groot belang bij het zetten van het glas. Hier mag op geen enkele wijze vocht bij het isolerende glas komen. Gebeurt dit wel dan ontstaat op den duur lekkage omdat de kit wordt aangetast. Het gevolg hiervan is dat de ramen vochtig worden aan de binnenzijde en dit wilt u uiteraard niet.

Als er houten kozijnen moeten worden voorzien van nieuw glas dan is het van groot belang dat de kozijnen voorzien worden van een dubbele laag verf om het hout zoveel als mogelijk te beschermen tegen het indringen van vocht.

Glasherstel of reparatie?

Wanneer u ons inschakelt voor een glas reparatie van bijvoorbeeld gehard glas, dan gaat een glaszetter aan de slag met uw beschadigde ramen. Al onze glaszetters zijn echt vakmensen en voeren dan ook maatwerk uit. U kunt er dan ook zeker van zijn, dat uw glas weer goed wordt hersteld. Dit doen wij bijvoorbeeld met polijsten. Krassen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

De Glas-Gigant voert een glas reparatie uit tegen een zeer scherpe prijs. Hiermee bespaart u dus veel geld. Dit doen wij voor diverse glassoorten, of het nu gaat om dubbelglas laten plaatsen of enkel glas. Wilt u meer weten over glasherstel? Neemt u dan gerust even contact met ons op of vraag online een vrijblijvende offerte aan en binnen 2 werkdagen heeft u zicht op onze prijzen.

Reputatie glaszetters

Inmiddels hebben wij een uitstekende reputatie opgebouwd. Wij plaatsen werkelijk alle soorten ramen, ook speciale glas zoals; dubbel-, brandwerend-, en geluidswerend glas. Daarnaast kunt u ons ook inschakelen voor het plaatsen van spiegelglas, glas blokken of glas in lood. Verder beschikken wij ook over een glaszetter service welke elke reparatie aan uw ruiten uitvoert op het voor u geschikte moment met de benodigde bouwmaterialen. Graag tot ziens!

Uw lokale glaszetter in de buurt

Bent u benieuwd of wij ook bij u in de regio werkzaam zijn? Wij werken door heel Nederland. Onderstaand vindt u de meest voorkomende locaties. Twijfelt u of we ook bij u werkzaam zijn? Neem gerust contact op!

Glaszetter Den Haag
Glaszetter Amsterdam
Glaszetter Rotterdam
Glaszetter Almere
Glaszetter Amersfoort
Glaszetter Breda
Glaszetter Deventer
Glaszetter Eindhoven
Glaszetter Groningen
Glaszetter Haarlem
Glaszetter Nijmegen
Glaszetter Utrecht
Glaszetter Tilburg
Glaszetter Apeldoorn
Glaszetter Arnhem
Glaszetter Zwolle
Glaszetter Leiden
Glaszetter den Bosch

Wat kost een glaszetter per m2?

Glas vervangen

De gemiddelde prijzen voor een glaszetter zijn ongeveer €45,- exclusief glas. Inclusief HR++ glas, de meest gekozen glassoort in verband met de goede isolatie, kost het gemiddeld €130,- per m2.

Hoeveel kost een glaszetter per uur?

Jouke de Groot

De glaszetter kosten per uur liggen rond de €35,- tot €45,- per uur. Het is ook mogelijk om een glaszetter per vierkante meter geplaatst glas te betalen.

Hoelang moet ik wachten tot mijn glas geplaatst wordt?

Wij rekenen gemiddeld met een maximale levertijd, vanaf akkoord offerte, van 2 maanden.

 

Glas-Gigant
Glas Calculator

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!