Sinds 1992

Glaszetter prijzen

Als uw nieuwe ramen wilt aanschaffen omdat ze beschadigd of gebroken zijn dan adviseren wij u om een professionele glaszetter in te huren. Ook voor het verwijderen van krassen in uw glas kunt u gebruik maken van de diensten van een glaszetter. Afhankelijk van het aantal krassen en de diepte is het wellicht mogelijk om uw glas als vanouds te laten stralen door de glaszetter gebruik te laten maken van een polijstmachine.

Wij doen alle soorten glas reparaties en plaatsingen voor scherpe glaszetter prijzen, uiteraard zonder in te leveren op kwaliteit. Glas zetten is een secuur werk en moet zo zorgvuldig mogelijk gebeuren voor een perfect resultaat. Het is vooral belangrijk bij het plaatsen van het glas, om ruimte tussen raam en kozijn te houden. Wij weten uiteraard exact hoeveel ruimte dit moet zijn, waardoor u jarenlang plezier ervaart van uw nieuw geplaatste glas.

Misschien is er bij u sprake van “afwijkende” maten. Geen nood, dit zien wij juist als een uitdaging. In dit geval kunt u bij ons een glasplaat op maat bestellen, en uiteraard kan onze glaszetter uw glas op maat ook vakkundig voor u plaatsen.

Bij het glas zetten komt expertise en specialisme van een professionele glaszetter kijken en eveneens moet het plaatsen aan bepaalde eisen voldoen.

Benieuwd naar de glaszetter prijzen en hoe deze prijzen zijn opgebouwd? Lees dan vooral verder! Op deze pagina vindt u veel prijsinformatie.
Ook vindt u uitgebreide informatie over de diensten van ons glasbedrijf, de soorten glas en de verschillende hoogwaardige glasoplossingen die wij aanbieden.

Wat kost een glaszetter?

Voordat u bijvoorbeeld gaat investeren in nieuwe ramen, een glasplaat op maat of een nieuwe glazen deur, is het wel zo prettig om te weten waar u financieel aan toe bent. Bij Glas-Gigant ontvangt u altijd van tevoren een transparante prijs voor uw glasproject.

U kunt hier kosteloos een maatwerk offerte opvragen om alvast een beeld te krijgen van de investeringskosten voor uw nieuwe ramen. Wij mailen u binnen 2 minuten al een prijsindicatie waarop u de geschatte glaszetter prijzen vindt!

glaszetter

Waarom zijn de tarieven van glaszetters zo verschillend?

Professionele glaszetters die zijn aangesloten bij een branchevereniging (zoals De-Glas-gigant) hebben doorgaans een hogere kostprijs omdat zij aan meer eisen moeten voldoen. Hier krijgt u natuurlijk wel een zeer hoge kwaliteit en garanties terug. In verband met de levensduur van het glas adviseren wij u sowieso een keuze te maken voor een professioneel glasbedrijf. Bedenkt u zich ook dat door het plaatsen van nieuw (dubbel glas) uw energierekening flink lager zal uitvallen.

De kosten van glaszetten door een glaszetter kunnen verschillen.  De redenen zijn onder andere:

 1. Glaszetters beconcurreren elkaar.
 2. Verschillen in de prijzen van een glaszetter.
 3. Het verschil in glas (soort).
 4. De reistijd (voorrijkosten).

Bespaar op glaszetter prijzen via de Glas-Gigant, uw lokale glaszetter

Omdat wij door heel Nederland onze werkzaamheden verrichten zijn voorrijkosten bij ons minimaal. We zijn snel ter plaatse en helpen u in diverse steden in Nederland verder bij uw glasproject. Glaszetter in de buurt nodig?

Bent u benieuwd of wij ook bij u in de regio werkzaam zijn? Wij werken door heel Nederland. Onderaan de pagina vindt u de meest voorkomende locaties. Twijfelt u of we ook bij u in de regio werkzaam zijn? Neem gerust contact op!

Hoe kunt u besparen op een glaszetter via de Glas-Gigant?

Naast dat we lage voorrijkosten rekenen omdat we landelijk actief zijn, bieden we u ook scherpe prijzen voor ons glas. Wij hebben na een groot aantal jaren van afname bij onze toeleveranciers lage inkoopprijzen bedongen.
Dit voordeel rekenen wij door aan onze klanten waarbij wij eveneens
kunnen melden dat dit voor alle glassoorten geldt.

Daarnaast hebben wij door onze grote afname bij onze toeleveranciers sterk concurrerende tarieven wat u uiteindelijk terugziet als toekomstige klant. Benieuwd geworden naar de kosten van het glas van uw keuze? Vraag dan nu bij ons een offerte aan door gebruik te maken van ons offerteformulier dat u aan de rechterzijde aantreft.
U ontvangt dan snel een eerlijk antwoord van ons. Wij zijn al jaren dé specialist in glaszetten en hebben de beste glaszetters in huis. Als gerenommeerd glaszetters bedrijf hechten wij een grote waarde aan klantvriendelijkheid. Het leveren van een topservice en kwaliteit staat bij ons dan ook voorop.

Kan ik ook zelf glas zetten om te besparen op de glaszetter prijzen?

Hoewel zelf glas plaatsen inderdaad arbeidskosten kan besparen, brengt het risico’s met zich mee als u niet over de juiste vaardigheden en ervaring beschikt. Dit is namelijk echt specialistenwerk te noemen. Onjuiste installatie kan leiden tot problemen en zelfs schade aan uw woning.

Professionele glaszetters hebben de expertise en het gereedschap om het werk op de juiste manier en veilig uit te voeren, waardoor het inhuren van een professional vaak de beste keuze is voor een succesvol en langdurig resultaat

Hoe worden de glaszetter prijzen bepaald?

Het kostenplaatje voor uw nieuwe glas wordt uiteraard beïnvloed door allerlei factoren zoals het type glas, (kiest u bijvoorbeeld voor enkel glas, voor isolatieglas, veiligheidsglas of voor standaard dubbel glas), het aantal arbeidsuren van de glaszetter, en ook van het uurtarief van de glaszetter.

Gemiddelde prijzen glaszetter

U vraagt zich af: hoeveel kost een glaszetter, omdat u wilt weten wat uw nieuwe beglazing inclusief arbeid gaat kosten. Begrijpelijk! Voordat u glas laat zetten wilt u natuurlijk weten wat u kunt verwachten wat betreft het kostenplaatje. Zodat u kunt kijken welke opties voor u betaalbaar zijn en het beste passen bij uw budget.

De gemiddelde prijzen voor een glaszetter liggen tussen de € 35,- en € 45 per uur, exclusief glas. Het meest geplaatste glas het HR++ glas in Nederland, kost gemiddeld € 130 per m².

Als het glas zetten een hele werkdag in beslag neemt, wordt voor het plaatsen van glas op de eerste of tweede verdieping, dan moet u rekening houden met extra manuren tussen de €270,- tot €340,- , voor het plaatsen van glas.

Voor het huren van een steiger wordt gemiddeld tussen de € 45,- tot € 55,- per dag in rekening gebracht.

In onderstaand kostenoverzicht kunt u de gemiddelde kosten per type woning zien en wat u op uw energierekening kunt besparen met HR++ glas.

WoningtypeRaamoppervlakte in m2Gemiddelde glas prijzen HR++ glas en glaszetterGemiddelde besparing per jaar
Appartement15 m2€ 1.700 – € 2.100€ 200 per jaar
Tussenwoning20 m2€ 2.400 – € 2.700€ 250 per jaar
Hoekwoning30 m2€ 3.400 – € 3.900€ 300 per jaar
2 onder 1 kap35 m2€ 4.300 – € 4.800€ 400 per jaar
Vrijstaande woning50 m2€ 6.400 – € 6.900€ 500 per jaar

De glaszetter prijzen zijn mede afhankelijk van welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden en hoeveel tijd dit de glaszetter gaat kosten. Een aantal voorbeelden:

 • Gaat u maar één of enkele ramen vervangen:
  Heeft u glasschade en u wilt deze ruit laten vervangen? Voor één raam van gemiddelde afmeting betaalt u tussen de € 200 of € 250 voor nieuw glas.
 • HR++ glas voor uw hele appartement: Woont u in een appartement waarvan al het glaswerk verouderd is en u heeft de wens om isolatieglas te laten plaatsen? Dan is de totaalprijs van de vervanging rond de  € 2.000.
 • HR+++ glas voor een energie neutrale woning: Woont u in een vrijstaand huis of een 2 onder 1 kap woning en u wilt uw woning energie neutraal maken dan adviseren wij u het best isolerende glas HR+++ nodig. De totaal prijs voor dit driedubbele glas in de gehele woning is gemiddeld € 7.000.

Opbouw glaszetter prijzen

Wij willen u graag laten zien hoe onze glaswerk prijzen zijn opgebouwd. De vierkante meterprijs van HR++ glas bedraagt € 130. 
Deze kostprijs is als volgt opgebouwd:

 • € 70: materiaalkosten glaswerk.
 • € 40: het uurloon van de glaszetter
 • € 20: bijkomende kosten (voorrijkosten etc.)

Het uurloon van onze glaszetter bedraagt minder dan de helft van de totale vierkante meter prijs. Dat is voor het inhuren van een professionele glaszetter relatief weinig geld.

Afhankelijk van de opdracht kan het ook zijn dat er een loon per vierkante meter wordt berekend in plaats van een uurloon. Vraagt u bij ons een glasofferte aan voor uw opdracht en u ziet exact wat wij berekenen.

Uw beglazing moet uiteraard perfect geplaatst en afgewerkt worden om de optimale isolatiewaarde van de nieuw geplaatste ruit te behalen.

Een jaarlijkse besparing rond de € 200 op uw energierekening is met de vervanging van enkel glas voor HR++ glas zeker haalbaar. Zo verdient u uw investering in de loop der jaren terug.

Welke keuzes beïnvloeden de glaszetter prijzen?

De prijs voor nieuwe beglazing wordt gedeeltelijk bepaald door uw wensen. Denkt u hierbij aan het soort glas dat u kiest, hoe snel u uw glas wilt laten vervangen en uw keuze voor eventueel extra opties.

De prijs van een glaszetter wordt daarnaast ook bepaald door verschillende overwegingen die u maakt. Deze omvatten niet alleen het type glas, de levertijd en extra opties, maar er zijn nog andere aspecten om rekening mee te houden.

Optie 1: Spoed of geen spoed?

Wanneer u te maken heeft met glasschade, is het begrijpelijk dat u snel nieuw glas wilt laten plaatsen. Glas-Gigant biedt een spoedservice aan voor dergelijke noodgevallen, maar hieraan zijn hogere kosten verbonden. Als de situatie echter geen onmiddellijke actie vereist, kan het lonend zijn om even de tijd te nemen en te voorkomen dat u extra betaalt voor onze spoedservice.

Optie 2: Type glas

Het kiezen van het juiste glastype is van groot belang voor zowel de prijs als de energie-efficiëntie van uw ramen. Dikker en beter isolerend glas zal duurder zijn per vierkante meter, maar het levert aanzienlijke besparingen op energiekosten op. De meest gangbare keuze is HR++ glas, dat een speciale isolerende coating heeft en gevuld is met argongas voor verbeterde isolatie.

Waarom kiezen voor isolatieglas?

Door regulier dubbel glas of enkel glas te vervangen voor isolatieglas zoals HR++ glas of HR+++ glas, geniet u van meer comfort in huis en van een lagere energierekening. Deze isolerende beglazing houdt de warmte namelijk beter binnen dan regulier dubbel glas en gaat kou en tocht langs de ramen tegen. Hierdoor verbetert u uw energie-efficiëntie en blijft het binnenshuis aangenaam warm in de winter en wordt het niet te warm in huis in de zomer.

Hieronder vindt u de prijzen voor glasisolatie exclusief arbeidsuren. De glaszetter prijzen zijn hierin dus nog niet meegerekend.

Glas soortPrijs per m2, excl. arbeidskosten
Dubbel glas€ 52
HR€ 59
HR+€ 60
HR++€ 65
HR+++€ 110
Kostenoverzicht 2024

Hieronder de m²-prijzen per glassoort, inclusief het uurloon van een glaszetter:

Soort glasGemiddelde prijs per m2 en montage
Standaard dubbel glas€ 110
HR€ 115
HR+€ 120
HR++€ 125
HR+++€ 160
Prijstabel 2024

Optie 3: Wel of geen kozijnen?

Nieuwe ramen? De meeste mensen die hun ramen laten vervangen laten gelijktijdig hun kozijnen vervangen. De meeste oude kozijnen zijn namelijk niet geschikt voor modern isolatieglas omdat dit dikker en zwaarder is.

De Glas-Gigant biedt u de mogelijkheid om uw nieuwe isolatieglas inclusief nieuwe kozijnen te plaatsen. U moet denken aan een prijs vanaf € 335 euro voor een raam met kozijnen met een afmeting van 60×60 centimeter.

Optie 4: Extra mogelijkheden

Als u uw ramen gaat vervangen bieden wij u de mogelijkheid eventueel extra investeringen te doen waarmee u niet alleen de isolatiewaarde verhoogt maar ook de waarde van uw huis. Deze keuzes beïnvloeden ook uw glaszetter prijzen.

 • Kunststof kozijnen: € 210 (raam 60 x 60 centimeter)
  Geen zin meer in onderhoud aan houten kozijnen maak dan een keuze voor isolatieglas in combinatie met kunststof kozijnen die in elke kleur leverbaar zijn.
 • Voorzetramen: € 150 per m²
  Is het niet mogelijk om HR++ glas te plaatsen in de bestaande kozijnen omdat u in een monumentaal pand woont, kunt u een keuze maken voor voorzetramen. Deze glasplaten worden in een frame aan de binnenkant van uw raam gemonteerd. U profiteert van de isolerende werking van het glas zonder werkzaamheden aan uw bestaande kozijnen.
 • Uw huis volledig isoleren
  Met het laten plaatsen van isolerend glas zet u een goede stap om uw energierekening te verlagen. Toch adviseren wij u te checken welk energielabel uw huis momenteel heeft. Als de isolatiewaarde laag is dan zijn er nog verschillende stappen te ondernemen om uw huis nog beter te isoleren. Denk u hierbij ook aan het isoleren van uw dak, uw vloer of de kosten van spouwmuurisolatie.

Bespaar op isolatieglas

Onderstaand treft u een aantal maatregelen aan waarmee u mogelijk kunt besparen op de aanschaf van uw isolatieglas.

 1. Er wordt door de overheid subsidie verstrekt voor het energiezuiniger maken van woningen. U kunt via deze subsidie flink uw aanschafkosten voor isolatieglas besparen. Ontdek verder op deze pagina meer over deze subsidie dubbel glas.
 2. Als uw enkele ramen aan vervanging toe zijn dan is dit bij uw buren ook vaak aan de orde. Als u de glaszetter aan meerdere klanten kunt helpen in dezelfde directe omgeving, dan kunt u rekenen op korting op de glaszetter prijzen.
 3. Verzeker u ervan dat de door u gekozen glaszetter aangesloten is bij de brancheorganisatie en in het bezit is van het AF keurmerk. U treft dit doorgaans aan in de uitgebrachte offerte. Ook is het uiteraard belangrijk dat u garantie krijgt over de uitgevoerde werkzaamheden.

Subsidie voor isolatieglas 2024

De overheid stimuleert het energiezuiniger maken van woningen met isolatiesubsidie. De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) biedt steun voor huiseigenaren die willen investeren in duurzame energieoplossingen. Een van de maatregelen waarvoor u deze subsidie kunt aanvragen, is de installatie van dubbel isolatieglas, ook bekend als dubbel glas. (HR++ glas of HR+++ glas)

De ISDE-subsidie maakt de investering in dubbel isolatieglas nog aantrekkelijker voor huiseigenaren. Door gebruik te maken van deze subsidie kunnen huiseigenaren een deel van de kosten terugkrijgen, waardoor de investering betaalbaar wordt. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die graag willen verduurzamen maar terughoudend zijn vanwege de investeringskosten en glaszetter prijzen voor isolatieglas.

ISDE subsidie aanvragen

Het aanvragen van de ISDE-subsidie voor dubbel isolatieglas moet u op een aantal zaken letten. Er gelden namelijk bepaalde voorwaarden.
Het is allereerst belangrijk om te controleren of het gekozen isolatieglas voldoet aan de gestelde kwaliteitsnormen en of de installatie wordt uitgevoerd door een erkend bedrijf. Zoals de glaszetters van Glas-Gigant. Ook moet de woning  waarvoor u de subsidie aanvraagt altijd op uw eigen naam staan.

Daarnaast kunnen andere voorwaarden van toepassing zijn, zoals het (aanzienlijk) verbeteren van de isolatie van de woning.
Ook moet u de subsidieaanvraag binnen 24 maanden doen nadat u de isolatiemaatregelen heeft toegepast. U vraagt de subsidie dus achteraf pas aan.

Kortom: de ISDE-subsidie biedt u een waardevolle kans om te investeren in duurzame energieoplossingen zoals dubbel isolatieglas. Het is niet alleen goed voor uw eigen portemonnee op de lange termijn, maar draagt ook bij aan een groenere toekomst!

Ontdek meer over de ISDE subsdie op onze uitgebreide pagina over subsidie dubbel glas 2024

Waarom de Glas-Gigant inschakelen?

Wat maakt een glaszetter van ons glasbedrijf nu de geschikte glaszetter voor uw opdracht? Wij hebben alleen maar ervaren vakmensen/glaszetters in dienst door heel Nederland. Alle soorten en maten van glas kunnen door ons gezet, gerepareerd en gepolijst worden. Onze glaszetters zijn gediplomeerd, beschikken over vaktechnische kennis en zijn allemaal al jaren bij de Glas-Gigant in dienst.

Heeft u specifieke vragen over glas bestellen of wilt u bijvoorbeeld meer weten over de subsidieregeling voor isolatieglas? Ook dan kunt u uiteraard terecht bij onze gecertificeerde glaszetters voor meer informatie. Wij voorzien u graag van deskundig advies op maat en we kunnen u alles vertellen over uw glasproject.

Ook op onze website vindt u alles wat u moet weten over de glassoorten en glaszetter prijzen van de verschillende glassoorten en over de diensten die wij leveren.

Door trainingen te volgen, blijven onze glaszetters zich ontwikkelen en onze kennis van deze markt is dan ook groot te noemen. Omdat wij zijn aangesloten bij een branchevereniging werkt ons bedrijf volgens de NEN-normen en onze glaszetters leveren altijd correct en zorgvuldig uitgevoerd werk. Bovendien verlenen wij altijd garantie over de door ons verzorgde werkzaamheden. Dat geeft u als consument een veilig gevoel!

Glaszetter voor uw opdracht inhuren

Onze glasservice en glaszetters zijn van alle markten thuis, ze kunnen uw huis rondom voorzien van nieuw glas, maar ook zijn ze in staat om een glas plaat te leveren en te plaatsen. Een glasplaat is te gebruiken voor verschillende doeleinden, denk bijvoorbeeld aan tafels, of glazen scheidingswanden in uw woning.

Een andere mooie toepassing die de glaszetter voor u kan leveren zijn hardglazen deuren, deze toepassing is echt onwaarschijnlijk mooi. Zeker als u wilt profiteren van de natuurlijke lichtinval.

Bent u op zoek naar glaszetters met de juiste opleidingen en ervaring? Zoek dan niet verder en vraag bij ons online een vrijblijvende offerte aan.  U ontvangt binnen twee werkdagen bericht van ons. Ons glasservice brengt werkelijk alle soorten glas voor u aan. Dit doen wij uitsluitend tegen de allerbeste prijs/kwaliteitsverhouding. U bespaart daarom altijd op glaszetter prijzen bij Glas-Gigant!

Reparatie door de glaszetter

Glas is erg gevoelig voor beschadigingen, als uw glas beschadigd is wilt u dit natuurlijk graag laten repareren. De meest voorkomende beschadigingen in glas zijn wel krassen. Krassen verwijderen uit glas is een lastig klusje. Onze glaszetters zijn hier gelukkig voor opgeleid en verwijderen de krassen voor u door gebruik te maken van onze speciale polijstmachine. Ontdek meer over glas polijsten op deze pagina. Wij kunnen vakkundig uw glas polijsten voor een scherpe prijs!

Glas vervangen

Wilt u het glas boven uw binnendeuren vervangen voor bijvoorbeeld prachtig versierd glas, dan is enkel glas hier zeer geschikt voor. Onze erkende glaszetter kan deze glassoort voor u plaatsen. Glaszetten doet hij op een zeer professionele wijze. Dit scheelt u heel wat tijd en moeite. Bovendien vragen wij hier ook nog eens een scherpe prijs voor. U betaalt bij ons dan ook nooit te veel bij het glas bestellen.

Voordelig glasherstel

Onze glaszetters hebben ervaring met werkelijk alle soorten glas. Wilt u uw schuifdeur voorzien van een nieuwe, niet doorschijnende ruit? Dan is melkglas hier bijvoorbeeld zeer geschikt voor. Ook dit kunnen wij heel makkelijk herstellen. Melkglas is een matte glassoort die niet doorschijnend is. U ziet melkglas bijvoorbeeld ook vooral veel terug in buitendeuren, lampenkappen of in een keuken. Het wordt heel vaak gebruikt op de achterwand/spatwand van keukens. Het grote voordeel van melkglas is, dat het een neutrale uitstraling heeft. Hierdoor is het met elke woonstijl goed te combineren.

Maar uiteraard kunt u ook voor andere glassoorten bij ons terecht. Afhankelijk van uw wensen bespreken wij met u de mogelijkheden naar aanleiding van uw persoonlijke voorkeur. Wij zijn een specialist in het glaszetten van werkelijk alle glassoorten. Hierbij kunt u denken aan het bekende dubbelglas of hoog rendement glas, maar ook aan glas in lood of brandwerend glas.

Soorten glas

Er zijn verschillende soorten glas. Naast het bekende enkel en dubbel glas zijn er verschillende glassoorten. Per soort verschillen niet alleen de dikte, maar ook de structuur, uiterlijk en bijvoorbeeld het gemak qua onderhoud. Keuzes en prijsopgave worden voornamelijk gedaan op basis van m2 en de glas eigenschappen. De soorten glas in Nederland zijn:

De twee meest gebruikte glassoorten, enkel- en dubbelglas willen we graag toelichten. Enkel glas is verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren. De meest gebruikte kleuren zijn toch wel brons, grijs en groen. U kunt dus een kleur uitzoeken, die het beste bij uw interieur past. Enkel glas isoleert niet en laat ook veel geluid door. Het is ook minder stevig dan dubbelglas laten plaatsen. Om deze reden is het dan ook meer geschikt als opvulling en versiering. Een voordeel van deze glassoort is, dat het erg goedkoop is. U bespaart daarom flink op de glaszetter prijzen en kosten voor het glas zelf.

Waarom plaatst onze glaszetter zelden enkel glas?

Enkel glas wordt vaak gebruikt in oude gebouwen, kleine ramen, en binnenmuren waar isolatie niet zo belangrijk is. Het wordt ook wel gekozen voor buitendeuren in mildere klimaten. Maar in modernere huizen vermijden mensen het omdat het minder goed isoleert dan dubbel of driedubbel glas, waardoor u onnodig hoge energiekosten betaalt. Tegenwoordig wordt er bijna geen enkel glas meer geplaatst door onze glaszetter. Om verschillende redenen:

Enkel glas isoleert niet goed

Enkel glas laat veel koude lucht en tocht door via de beglazing, en houdt de warmte niet goed binnen waardoor er warmteverlies optreedt in de winter. Dit zorgt voor onnodig veel energieverspilling omdat u uw verwarming steeds hoger moet zetten zonder dat het warm wordt in huis. In de zomer laat enkel glas de hitte door via het raam waardoor de ruimte veel te warm wordt.
Mensen kiezen daarom steeds vaker voor isolatieglas vanwege de isolerende werking van dubbel glas en dus kostenbesparing op hun energierekening! Dit maakt de glaszetter prijzen en kosten voor isolatieglas een slimme investering die zich relatief snel terugverdient. 

Enkel glas is minder veilig

Naast de kwestie van warmteverlies en hogere energiekosten, is er ook het belang van veiligheid. Enkel glas is veel kwetsbaarder voor inbraakpogingen, omdat het gemakkelijker te breken is dan dubbel glas. Dit kan een gevoel van onveiligheid creëren, vooral in woningen op de begane grond of in buurten met een hoger risico op inbraken.

Geluidsisolatie is minder goed

Wat geluidsisolatie betreft, enkel glas doet weinig om geluid van buitenaf te dempen. Dit kan leiden tot storende geluiden in huis, zoals verkeerslawaai of lawaai van buren. Wat als hinderlijk kan worden ervaren. Met dubbel glas wordt het geluid beter geïsoleerd, waardoor een stillere omgeving binnenshuis ontstaat.

Om bovenstaande redenen kiest men tegenwoordig vrijwel altijd voor dubbel glas, tenzij het bijvoorbeeld een monumentaal pand of historisch pand gaat waarbij ze de originele uitstraling willen behouden.

Dubbel glas plaatsen

Het plaatsen van dubbel glas moet voldoen aan bepaalde zogenaamde NEN normeringen (nen 3576 en npr 3577). Deze normen geven exact aan hoe het dubbele glas geplaatst moet worden. Het allerbelangrijkste voor onze glaszetter is dat de isolerende beglazing nergens in contact mag komen met het hout/kunststof van het kozijn en de sponning. Daarom moet het glas altijd geplaatst worden met gebruikmaking van steun- en stelblokjes.

Met name de onderdorpel is van groot belang bij het zetten van het glas. Hier mag op geen enkele wijze vocht bij het isolerende glas komen. Gebeurt dit wel dan ontstaat op den duur lekkage omdat de kit wordt aangetast. Het gevolg hiervan is dat de ramen vochtig worden aan de binnenzijde en dit wilt u uiteraard niet.

Als er houten kozijnen moeten worden voorzien van nieuw glas dan is het van groot belang dat de kozijnen voorzien worden van een dubbele laag verf om het hout zoveel als mogelijk te beschermen tegen het indringen van vocht.

Glasherstel of reparatie?

Wanneer u ons inschakelt voor een glasreparatie van bijvoorbeeld gehard glas, dan gaat de glaszetter aan de slag met uw beschadigde ramen. Al onze glaszetters zijn echt vakmensen en voeren dan ook maatwerk uit. U kunt er dan ook zeker van zijn, dat uw glas weer goed wordt hersteld. Dit doen wij bijvoorbeeld met polijsten. Krassen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

De Glas-Gigant voert een glas reparatie uit tegen zeer scherpe glaszetter prijzen. Hiermee bespaart u dus veel geld. Dit doen wij voor diverse glassoorten, of het nu gaat om dubbelglas laten plaatsen, isolatieglas of enkel glas.

Wilt u meer weten over glasherstel? Neemt u dan gerust even contact met ons op of vraag online een vrijblijvende offerte aan en binnen 2 werkdagen heeft u zicht op onze prijzen.

Speciaal glas installeren door onze glaszetter?

Inmiddels hebben wij een uitstekende reputatie opgebouwd. Wij plaatsen werkelijk alle soorten ramen, ook speciale glas zoals; dubbel-, brandwerend-, en geluidswerend glas. Daarnaast kunt u onze glaszetter ook inschakelen voor het plaatsen van spiegelglas, glas blokken of glas in lood. Verder beschikken wij ook over een glaszetter service welke elke reparatie aan uw ruiten uitvoert op het voor u geschikte moment met de benodigde bouwmaterialen. Graag tot ziens!

Direct een prijs ontvangen?

Bent u benieuwd of wij ook bij u in de regio werkzaam zijn? Wij werken door heel Nederland. Onderstaand vindt u de meest voorkomende locaties. Twijfelt u of we ook bij u werkzaam zijn? Neem gerust contact op!

Glaszetter Den Haag
Glaszetter Amsterdam
Glaszetter Rotterdam
Glaszetter Almere
Glaszetter Amersfoort
Glaszetter Breda
Glaszetter Deventer
Glaszetter Eindhoven
Glaszetter Groningen
Glaszetter Haarlem
Glaszetter Nijmegen
Glaszetter Utrecht
Glaszetter Tilburg
Glaszetter Apeldoorn
Glaszetter Arnhem
Glaszetter Zwolle
Glaszetter Leiden
Glaszetter den Bosch

Wat kost een glaszetter per m2?

Glas vervangen

De gemiddelde prijzen voor een glaszetter zijn ongeveer €45,- exclusief glas. Inclusief HR++ glas, de meest gekozen glassoort in verband met de goede isolatie, kost het gemiddeld €130,- per m2.

Hoeveel kost een glaszetter per uur?

Jouke de Groot

De glaszetter kosten per uur liggen rond de €35,- tot €45,- per uur. Het is ook mogelijk om een glaszetter per vierkante meter geplaatst glas te betalen.

Hoelang moet ik wachten tot mijn glas geplaatst wordt?

Wij rekenen gemiddeld met een maximale levertijd, vanaf akkoord offerte, van 2 maanden.

Wat doet een glaszetter precies?

glaszetter

Een glaszetter is gespecialiseerd is in het plaatsen, vervangen en repareren van glaswerk in allerlei soorten gebouwen, zoals woningen, kantoren en winkels.  Glaszetters kunnen ook advies geven over welk type glas het meest geschikt is voor uw woning.

Bespaar ik geld met investeren in isolatieglas?

Glaszetter Den Bosch

Ja, investeren in isolatieglas, zoals dubbel glas of HR++ glas, kan op lange termijn zeer kostenbesparend zijn. Het verbetert de warmte-efficientie van uw huis, vermindert warmteverlies in de winter en houdt uw huis koeler in de zomer, waardoor uw energierekening kan dalen.

Hoelang duurt het voordat de investering in isolatieglas zichzelf terugverdient?

Glaszetter prijzen

De terugverdientijd van isolatieglas hangt af van de prijs van uw energieleverancier en van de vraag of u nog andere isolatie heeft aangebracht in uw huis.  Maar over het algemeen wordt geschat dat de investering zich binnen enkele jaren terug kan verdienen door de flinke besparingen op energiekosten.

Kunnen jullie glaszetters snel helpen als mijn glas is gebroken?

Ja zeker, onze glaszetters bieden noodreparatieservices aan voor gevallen zoals glasbreuk. We kunnen snel ter plaatse komen om het gebroken glas te verwijderen en te vervangen voor nieuw glas.

Wat is de prijs voor isolatieglas per m2?

Energiezuinig

Standaard dubbel glas schaft u al aan voor 65 euro per m2. Leest u op deze pagina alle glassoort prijzen per m2 exclusief de arbeidskosten.

Wordt er subsidie verleend voor isolatieglas?

Subsidie-glas-vervangen-Subsidie-voor-glas-Bespaar-geld

De overheid stimuleert het energiezuiniger maken van woningen. Check bij uw gemeente of dit ook voor u van toepassing is. Leest u hier alle ins en outs over de subsidie!

 

Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!