Sinds 1992

Glaszetter

Als uw nieuwe ramen wilt aanschaffen omdat ze beschadigd of gebroken zijn dan adviseren wij u om een professionele glaszetter in te huren. Ook voor het verwijderen van krassen in uw glas kunt u gebruik maken van de diensten van een glaszetter. Afhankelijk van het aantal krassen en de diepte is het wellicht mogelijk om uw glas als vanouds te laten stralen door de glaszetter gebruik te laten maken van een polijstmachine.

Waarom de Glas-Gigant inschakelen?

Wat maakt een glaszetter van ons glasbedrijf nu de geschikte man voor uw opdracht? Wij hebben alleen maar ervaren vakmensen/glaszetters in dienst door heel Nederland. Alle soorten en maten van glas kunnen door ons gezet, gerepareerd en gepolijst worden. Onze glaszetters zijn gediplomeerd, beschikken over vaktechnische kennis en zijn allemaal al jaren bij de Glas-Gigant in dienst.

glaszetter

Door trainingen te volgen, blijven zij zich ontwikkelen en onze kennis van deze markt is dan ook groot te noemen. Omdat wij zijn aangesloten bij een branchevereniging werkt ons bedrijf volgens de NEN-normen en wij leveren altijd correct en zorgvuldig uitgevoerd werk. Bovendien verlenen wij altijd garantie over de door ons verzorgde werkzaamheden. Dat geeft u als consument een veilig gevoel.

Glaszetters voor uw opdracht inhuren

Onze glasservice en glaszetters zijn van alle markten thuis, ze kunnen uw huis rondom voorzien van nieuw glas, maar ook zijn ze in staat om een glas plaat te leveren en te plaatsen. Een glas plaat is te gebruiken voor verschillende doeleinden, denk bijvoorbeeld aan tafels, of glazen scheidingswanden in uw woning.

Een andere mooie toepassing die de glaszetter voor u kan leveren zijn hardglazen deuren, deze toepassing is echt onwaarschijnlijk mooi. Zeker als u wilt profiteren van de natuurlijke lichtinval.

En bent u op zoek naar glaszetters met de juiste opleidingen en ervaring? Zoek dan niet verder en vraag bij ons online een vrijblijvende offerte aan.  U ontvangt binnen twee werkdagen bericht van ons. Ons glas service brengt werkelijk alle soorten glas voor u aan. Dit doen wij uitsluitend tegen de allerbeste prijs/kwaliteitsverhouding.

Wat kost een glaszetter?

Professionele glaszetters die zijn aangesloten bij een branchevereniging (zoals De-Glasgigant) hebben doorgaans een hogere kostprijs omdat zij aan meer eisen moeten voldoen. Hier krijgt u natuurlijk wel een zeer hoge kwaliteit en garanties terug. In verband met de levensduur van het glas adviseren wij u sowieso een keuze te maken voor een professioneel glasbedrijf. Bedenkt u zich ook dat door het plaatsen van nieuw (dubbel glas) uw energierekening flink lager zal uitvallen.

De kosten van een glaszetter kunnen verschillen.  De redenen zijn onder andere:

  1. Glaszetters beconcurreren elkaar.
  2. Verschillen in de prijzen van een glaszetter.
  3. Het verschil in glas (soort).
  4. De reistijd (voorrijkosten).

De gemiddelde prijzen voor een glaszetter zijn tussen de €35,- en €45 per uur, exclusief glas. De prijzen voor glas exclusief de arbeidskostenkosten per uur zijn ongeveer:

Glas soortPrijs per m2, excl. arbeidskosten
Dubbel glas€ 65
HR€ 70
HR+€ 75
HR++€ 80
HR+++€ 120

Omdat wij door heel Nederland onze werkzaamheden verrichten zijn voorrijkosten bij ons minimaal. Verder hebben wij na een groot aantal jaren van afname bij onze toeleveranciers lage inkoopprijzen bedongen. Dit voordeel rekenen wij door aan onze klanten waarbij wij eveneens kunnen melden dat dit voor alle glassoorten geldt. Benieuwd geworden naar de kosten van het glas van uw keuze? Vraag dan nu bij ons een offerte aan door gebruik te maken van ons offerteformulier dat u aan de rechterzijde aantreft.

U ontvangt dan snel een eerlijk antwoord van ons. Wij zijn al jaren dé specialist in glaszetten en hebben de beste glaszetters in huis. Als gerenommeerd glaszetters bedrijf hechten wij een grote waarde aan klant vriendelijkheid. Het leveren van een top service en kwaliteit staat bij ons dan ook voorop.

Welke factoren beïnvloeden de kosten voor onze glaszetters?

De prijs van een glaszetter wordt bepaald door verschillende overwegingen die u maakt. Deze omvatten niet alleen het type glas, de levertijd en extra opties, maar er zijn nog andere aspecten om rekening mee te houden.

Keuze 1: Spoed of Geen Spoed?

Wanneer u te maken heeft met glasschade, is het begrijpelijk dat u snel nieuw glas wilt laten plaatsen. Glas-Gigant biedt een spoedservice aan voor dergelijke noodgevallen, maar hieraan zijn hogere kosten verbonden. Als de situatie echter geen onmiddellijke actie vereist, kan het lonend zijn om even de tijd te nemen en te voorkomen dat u extra betaalt voor onze spoedservice.

Keuze 2: Type Glas

Het kiezen van het juiste glastype is van groot belang voor zowel de prijs als de energie-efficiëntie van uw ramen. Dikker en beter isolerend glas zal duurder zijn per vierkante meter, maar het levert aanzienlijke besparingen op energiekosten op. De meest gangbare keuze is HR++ glas, dat een speciale isolerende coating heeft en gevuld is met argongas voor verbeterde isolatie.

Keuze 3: Kozijnvervanging

Wanneer u besluit om nieuwe ramen te laten plaatsen, kan dit een ideale gelegenheid zijn om verouderde kozijnen te vernieuwen. Oudere kozijnen zijn vaak niet geschikt voor modern isolatieglas vanwege het extra gewicht en de dikte van het glas. Wij bieden de optie om zowel nieuw glas als nieuwe kozijnen te plaatsen. De prijs voor een raam van 60×60 centimeter, inclusief kozijnen en glaswerk, begint meestal vanaf € 300.

Keuze 4: Extra Opties/Alternatieven

Bij het vervangen van uw ramen kunt u overwegen om extra investeringen te doen die niet alleen de isolatie verbeteren, maar ook de waarde van uw huis verhogen:

  • Kunststof kozijnen: moderne kunststof kozijnen zijn duurzaam, onderhoudsarm en bieden uitstekende isolatie. Dit is een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar langdurige energie-efficiëntie.
  • Voorzetramen: in sommige situaties is het plaatsen van HR++ glas in bestaande kozijnen niet mogelijk, bijvoorbeeld in monumentale panden. Voorzetramen bieden dan een alternatieve oplossing. Deze glasplaten worden aan de binnenzijde van het raam geplaatst en behouden de oorspronkelijke uitstraling terwijl ze de isolatie verbeteren.
  • Volledige isolatie: het vervangen van uw ramen is slechts één aspect van het optimaliseren van uw woning voor energie-efficiëntie. Overweeg ook andere isolatiemaatregelen, zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie, om het comfort te verhogen en de energiekosten te verlagen. Dit kan een investering zijn die zichzelf in de loop der jaren terugverdient.

Reparatie door de glaszetter

Glas is erg gevoelig voor beschadigingen, dit wilt u natuurlijk graag laten repareren. De meest voorkomende beschadigingen in glas zijn wel krassen. Krassen verwijderen uit glas is een lastig klusje. Onze glaszetters zijn hier gelukkig voor opgeleid en verwijderen de krassen voor u door gebruik te maken van onze speciale polijstmachine.

Glas vervangen

Wilt u het glas boven uw binnendeuren vervangen voor bijvoorbeeld prachtig versierd glas, laat dit dan doen door een erkende vakman? Dan is enkel glas hier zeer geschikt voor. Een glaszetter kan deze glassoort voor u plaatsen. Dit doet hij op een zeer professionele wijze. Dit scheelt u heel wat tijd en moeite. Bovendien vragen wij hier ook nog eens een scherpe prijs voor. U betaalt bij ons dan ook nooit teveel bij het glas bestellen.

Soorten glas

Er zijn verschillende soorten glas. Naast het bekende enkel en dubbel glas zijn er verschillende glassoorten. Per soort verschillen niet alleen de dikte, maar ook de structuur, uiterlijk en bijvoorbeeld het gemak qua onderhoud. Keuzes en prijsopgave worden voornamelijk gedaan op basis van m2 en de glas eigenschappen. De soorten glas in Nederland zijn:

De twee meest gebruikte glassoorten, enkel- en dubbelglas willen we graag toelichten. Enkel glas is verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren. De meest gebruikte kleuren zijn toch wel brons, grijs en groen. U kunt dus een kleur uitzoeken, die het beste bij uw interieur past. Enkel glas isoleert niet en laat ook veel geluid door. Het is ook minder stevig als dubbelglas laten plaatsen. Om deze reden is het dan ook meer geschikt als opvulling en versiering. Een voordeel van deze glassoort is, dat het erg goedkoop is.

Reputatie glaszetters

Inmiddels hebben wij een uitstekende reputatie opgebouwd. Wij plaatsen werkelijk alle soorten ramen, ook speciale glas zoals; dubbel-, brandwerend-, en geluidswerend glas. Daarnaast kunt u ons ook inschakelen voor het plaatsen van spiegelglas, glas blokken of glas in lood. Verder beschikken wij ook over een glasservice welke elke reparatie aan uw ruiten uitvoert op het voor u geschikte moment. Graag tot ziens!

Wat kost een glaszetter per m2?

Glas vervangen

De gemiddelde prijzen voor een glaszetter zijn ongeveer €45,- exclusief glas. Inclusief HR++ glas, de meest gekozen glassoort in verband met de goede isolatie, kost het gemiddeld €130,- per m2.

Hoeveel kost een glaszetter per uur?

Jouke de Groot

De glaszetter kosten per uur liggen rond de €35,- tot €45,- per uur. Het is ook mogelijk om een glaszetter per vierkante meter geplaatst glas te betalen.

Hoelang moet ik wachten tot mijn glas geplaatst wordt?

Wij rekenen gemiddeld met een maximale levertijd, vanaf akkoord offerte, van 2 maanden.

 

Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

 

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!