Sinds 1992

HR++ glas

HR++ glas, ook bekend als Hoog Rendement Dubbelglas, is een uiterst energie-efficiënte glasoptie die uw woningcomfort aanzienlijk kan verbeteren. Dit innovatieve glas bestaat uit twee glaslagen gescheiden door een spouwruimte gevuld met argongas. Hierdoor biedt het uitstekende isolatie-eigenschappen die verder gaan dan traditioneel dubbel glas.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

 1. Energiezuinigheid: HR++ glas minimaliseert warmteverlies, waardoor uw huis in de winter warm blijft en in de zomer koel. Dit vertaalt zich in lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.
 2. Optimaal Comfort: De thermische isolatie van HR++ glas vermindert tocht en temperatuurschommelingen in uw huis, waardoor het comfortabeler wordt om in te wonen.
 3. Geluidsoverlast: Naast thermische isolatie biedt HR++ glas ook effectieve geluidsreductie. Het minimaliseert storende geluiden van buitenaf, waardoor u kunt genieten van een rustige woonomgeving.
 4. Woningwaarde: HR++ glas kan de waarde van uw woning verhogen, omdat het een gewilde functie is voor kopers die op zoek zijn naar energie-efficiëntie en comfort.
 5. Milieuvriendelijk: Het verminderd de CO2-uitstoot en draagt bij aan een duurzaam huis.

HR++ glas Kosten

Benieuwd naar de kosten van HR++ glas? Voor een gemiddeld project van 5 à 6 m² variëren de prijzen als volgt, inclusief installatie:

Soort glasGemiddelde prijs
HR++€ 350- € 500
HR++ extra zonwerend€ 450- € 600
HR++ veiligheidsglas€ 500 – € 650

Bent u op zoek naar uitgebreide informatie over HR++ glas prijzen kunt u op deze pagina meer informatie vinden.

Isolatiewaarde HR++ glas

De sleutel tot de prestaties van HR++ glas ligt in de U-waarde, ook wel bekend als de U-factor. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte er door het glas verloren gaat. HR++ glas blinkt uit door een uiterst lage U-waarde, wat betekent dat het erg goed isoleert en warmteverlies tot een minimum beperkt.

Standaard HR++ glas, met een U-waarde van 1.1, is voorzien van een speciale metalen coating die de isolerende eigenschappen aanzienlijk verbetert. De U-waarde van HR++ glas kan als volgt worden ingedeeld.

Spouwbreedte U-waardeClassificatie
15 mm1.1HR++ glas
13 mm1.2HR++ glas
12 mm1.3HR+ glas
9 mm1.6HR+ glas
7 mm1.8HR glas
spouw glas

HR++ glas met een U-waarde van 1.0, ook wel bekend als isolatieglas, is ideaal voor nieuwbouw en renovatieprojecten van energiezuinige woningen en appartementen. Als je dit glas bestelt met een spouw van 15 mm, bereik je een U-waarde van 1.0, wat betekent dat het nog beter isoleert dan standaard HR++ beglazing.

Bij een spouw van minder dan 13 mm wordt het niet dus niet meer als HR++ glas beschouwd. Maar wat is een spouw? Dit is het zwarte of grijze kader tussen de binnenuit en de buitenruit. De spouw kan dus verschillende breedte hebben. Het geel gemarkeerde gedeelte is de spouw. De spouw is dus het gedeelte in het dubbel glas.

Subsidie voor HR++ glas

Als je eigenaar bent van een koopwoning en dit je hoofdverblijf is, kun je gebruikmaken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) voor HR++ glas. Er zijn echter enkele belangrijke voorwaarden waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste regel is dat u eventueel subsidie krijgen vanuit de overheid door het vervangen van oude ramen. Het geldt niet voor glas dat wordt geplaatst in een raam waar eerder een gevel zat. Eerder schreven wij al over subsidie informatie over HR++. Hier worden overige voorwaarden ook benoemt.

Besparingen per jaar met HR++ glas?

De keuze voor HR++ glas kan aanzienlijke besparingen opleveren op je energierekening. Door enkel glas te vervangen door HR++ glas, kun je jaarlijks, rekening houdend met een gasprijs van € 1,50 per m³, een gemiddelde besparing van € 310 tot € 475 realiseren op je energiekosten. Als je daarentegen dubbel glas vervangt, kunnen de jaarlijkse besparingen variëren van € 90 tot € 130 . Deze besparingen zijn echter afhankelijk van het type woning dat je hebt en hoe vaak je jouw huis verwarmt.

Deze financiële voordelen zijn het gevolg van de uitstekende isolerende eigenschappen van HR++ glas. Hierdoor wordt warmteverlies geminimaliseerd, wat resulteert in een lager energieverbruik om je huis comfortabel te houden. Door te kiezen voor HR++ glas investeer je niet alleen in een efficiëntere woning, maar ook in een toekomst van lagere energiekosten.

HR++ glas bestellen? De juiste stappen naar een lagere energierekening

Het bestellen van HR++ glas is een slimme zet als u streeft naar een energiezuiniger en comfortabeler huis. Hier zijn de juiste stappen om HR++ glas te bestellen en te genieten van de voordelen van dit geavanceerde glas:

Stappenplan naar een lagere energierekening

 1. Inspecteer de huidige ramen

  Voordat u HR++ glas bestelt, is het belangrijk om je huidige ramen te inspecteren. Meet de afmetingen zorgvuldig en beoordeel de staat van het raamkozijn. Dit zal je helpen om de juiste specificaties te bepalen voor het HR++ glas dat u nodig hebt.

 2. Vind een betrouwbare leverancier

  Kies een gerenommeerde leverancier of glaszetter die HR++ glas aanbiedt. Doe wat onderzoek, vraag om aanbevelingen en bekijk beoordelingen om een betrouwbare partner te vinden die hoogwaardig HR++ glas kan leveren en installeren.

 3. Advies en Offerte

  Neem contact op met de gekozen leverancier en bespreek je wensen en behoeften. Laat hen u adviseren over het type HR++ glas dat het beste bij u huis past. Vraag vervolgens om een gedetailleerde offerte, inclusief de kosten van het glas, de installatie en eventuele extra’s.

 4. Plaats je bestelling

  Na het ontvangen van de offerte en het afronden van eventuele onderhandelingen, plaatst u uw bestelling voor HR++ glas. Zorg ervoor dat u alle details van de bestelling begrijpt, inclusief de leverdatum en installatievoorwaarden.

 5. Voorbereiding op Installatie:

  Voordat het HR++ glas wordt geïnstalleerd, bereid u uw huis voor. Ruim de ruimte rondom de ramen op en zorg ervoor dat de installateurs voldoende ruimte hebben om te werken.

 6. Installatie van HR++ Glas

  Laat de professionals het HR++ glas installeren volgens de hoogste normen. Zorg ervoor dat ze alle benodigde afdichtingen en isolatiematerialen gebruiken om een optimale prestatie te garanderen.

 7. Controleren en onderhouden

  Na de installatie, inspecteer het HR++ glas zorgvuldig om ervoor te zorgen dat alles naar behoren is geïnstalleerd. Onderhoud het glas volgens de aanbevelingen van de fabrikant om de levensduur en prestaties te maximaliseren.

HR++ glas op maat bestellen?

De meeste ramen hebben standaardmaten. Wilt u uw bestaande raam vervangen? Meet dan altijd de daadwerkelijke maat van de ruit op. Dit wordt de dagmaat of netto maat genoemd. Wanneer u hierbij nog 24 mm bij rekent heeft u de juiste bruto maat om het glas te bestellen. Deze extra ruimte is nodig voor het snijden en ervoor te zorgen dat het glas in de sponning valt. Hierdoor is het voor onze glaszetters direct goed te plaatsen. Mocht u hulp nodig hebben bij het uitrekenen van uw glas op maat? Aarzel niet en neem gerust contact met glasbedrijf Glas-Gigant op.

Waar staat HR++ glas voor?

dubbelglas-plaatsen

HR++ glas staat voor “Hoog Rendement Dubbelglas.” Het is een geavanceerd type isolatieglas dat bestaat uit twee glaslagen met een speciale coating en een argongasvulling voor uitstekende thermische isolatie.

Hoeveel subsidie op HR++ glas?

Subsidie-glas-vervangen-Subsidie-voor-glas-Bespaar-geld

De subsidiebedragen voor HR++ glas variëren per regio en programma. Gemiddeld kun je echter tot 20% van de kosten van HR++ glas terugkrijgen door middel van verschillende subsidies en regelingen.

Hoeveel graden scheelt HR++ glas?

HR++ glas kan de temperatuurverschillen aanzienlijk verminderen. Het kan tot wel 3 tot 4 graden verschil maken in kamers die zijn uitgerust met HR++ glas in vergelijking met standaard enkel glas.

Hebben rolluiken zin bij HR++ glas?

isolatieglas

Ja, rolluiken kunnen zinvol zijn bij HR++ glas. Hoewel HR++ glas al uitstekende isolatie biedt, kunnen rolluiken extra isolatie en beveiliging toevoegen door de warmte binnen te houden in de winter en de warmte buiten te houden in de zomer.

Wat is een spouw bij glas?

Wanneer het gaat over spouw bij glas wordt er het gedeelte in het dubbel glas bedoeld. Dit houdt in de breedte tussen de binnen en de buitenkant van het glas. Dit varieert vaak van 7mm tot 15 mm. Hoe hoger het aantal mm hoe beter de isolatie.

Hoe bereken ik de afmetingen van mijn raam?

Meet dan altijd de daadwerkelijke maat van de ruit op. Dit wordt de dagmaat of netto maat genoemd. Wanneer u hierbij nog 24 mm bij rekent heeft u de juiste bruto maat om het glas te bestellen.

Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!