Sinds 1992

HR++ glas

Ontdek wat de voordelen zijn van HR++ glas ten opzichte van de andere soorten isolatieglas, de HR++ glas prijzen en hoe u kunt besparen op een glaszetter!

Naast de voordelen van energie-efficiëntie en comfort van HR glas, is het belangrijk te weten dat investeren in HR++ glas ook interessante financiële voordelen met zich meebrengt.

Op deze uitgebreide pagina vindt u niet alleen uitgebreide informatie over HR++ glas zelf en de werking. We hebben ook uitgebreide informatie voor u op een rijtje gezet over de HR glas prijzen en kostenbesparingen die gepaard gaan met de installatie van HR glas.

Of u nu op zoek bent naar details over de isolatiewaarde van HR++ glas of naar uitgebreide informatie over de HR++ glas prijzen en installatiekosten. Deze pagina biedt alles wat u nodig heeft om een weloverwogen beslissing te nemen voor isolatieglas voor uw woning!

Wat is HR++ glas?

HR++ glas is een type hoogrendementsglas dat vaak wordt gekozen vanwege zijn uitstekende isolerende eigenschappen. HR++ glas bestaat uit twee glasplaten die luchtdicht met elkaar verbonden zijn. Tussen deze glasplaten bevindt zich een ruimte die gevuld is met edelgas, meestal argon of krypton. Deze ruimte, samen met een dunne metalen coating op een van de glasoppervlakken, zorgt voor optimale isolatie en zorgt ervoor dat warmteverlies wordt beperkt.
De term “HR++” verwijst naar de isolatiewaarde van het glas, waarbij de plusjes aangeven hoe hoog het rendement is. Hoe meer plusjes, hoe beter de isolatie. HR++ glas heeft over het algemeen een hogere isolatiewaarde dan standaard dubbel glas (HR+), omdat het edelgas en de metalen coating zorgen dat tocht, kou en warmteverlies worden gereduceerd. Wat resulteert in een comfortabeler binnenklimaat en lagere energiekosten.

Waarom niet kiezen voor regulier enkel of dubbel glas?

HR ++ glas, tegenwoordig staat het verduurzamen met isolatie volop in de belangstelling bij huiseigenaren. Maar wat is HR++ glas en kunt u ook een keuze maken voor andere dubbel glassoorten? Het standaard enkel of regulier dubbel glas wordt door onze glaszetters nog maar weinig gebruikt. De isolatiewaarde hiervan is namelijk laag, waardoor deze beglazing voor veel warmteverlies zorgt en tocht doorlaat. Met energieverspilling en onnodig hoge energierekeningen als gevolg. Bovendien hebben woningen met regulier dubbel glas vaak koude plekken rondom het raam en last van tocht en vocht. Dit maakt uw binnenklimaat er niet comfortabeler op!

Isolatiewaarde HR++ glas

De sleutel tot de prestaties van HR++ glas ligt in de U-waarde, ook wel bekend als de U-factor. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte er door het glas verloren gaat. HR++ glas blinkt uit door een uiterst lage U-waarde, wat betekent dat het erg goed isoleert en warmteverlies tot een minimum beperkt.

Standaard HR++ glas, met een U-waarde van 1.1, is voorzien van een speciale metalen coating die de isolerende eigenschappen aanzienlijk verbetert. De U-waarde van HR++ glas kan als volgt worden ingedeeld.

Spouwbreedte U-waardeClassificatie
15 mm1.1HR++ glas
13 mm1.2HR++ glas
12 mm1.3HR+ glas
9 mm1.6HR+ glas
7 mm1.8HR glas
spouw glas

HR++ glas met een U-waarde van 1.0, ook wel bekend als isolatieglas, is ideaal voor nieuwbouw en renovatieprojecten van energiezuinige woningen en appartementen. Als je dit glas bestelt met een spouw van 15 mm, bereik je een U-waarde van 1.0, wat betekent dat het nog beter isoleert dan standaard HR++ beglazing.

Bij een spouw van minder dan 13 mm wordt het niet dus niet meer als HR++ glas beschouwd. Maar wat is een spouw? Dit is het zwarte of grijze kader tussen de binnenuit en de buitenruit. De spouw kan dus verschillende breedtes hebben. Het geel gemarkeerde gedeelte is de spouw. De spouw is dus het tussengedeelte in het dubbel glas.

Glas Calculator

Glas Calculator

Waarom kiezen voor HR++ glas?

 1. Energiezuinigheid: HR++ glas minimaliseert warmteverlies, waardoor uw huis in de winter warm blijft en in de zomer koel. Dit vertaalt zich in lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.
 2. Optimaal Comfort: De thermische isolatie van HR++ glas vermindert tocht en temperatuurschommelingen in uw huis, waardoor het comfortabeler wordt om in te wonen.
 3. Geluidsoverlast: Naast thermische isolatie biedt HR++ glas ook effectieve geluidsreductie. Het minimaliseert storende geluiden van buitenaf, waardoor u kunt genieten van een rustige woonomgeving.
 4. Woningwaarde: HR++ glas kan de waarde van uw woning verhogen, omdat het een gewilde functie is voor kopers die op zoek zijn naar energie-efficiëntie en comfort.
 5. Milieuvriendelijk: Het verminderd de CO2-uitstoot en draagt bij aan een duurzaam huis.

HR++ glas prijzen

Bent u ook van plan, net als veel huiseigenaren, om HR++ glas (dubbel glas) te laten plaatsen en uw huidige enkele glas te laten vervangen om te besparen op uw energierekening? Dan overweegt u een slimme diepte-investering!
Door de lage HR++ glas prijzen en een aanzienlijke kostenbesparing op uw energierekening is HR++ glas een investering die zichzelf in korte tijd terugverdient.

GlassoortPrijs (excl. prijs arbeid)U-waardeMet 20m2 bespaart u:
Dubbel glas€ 52 per vierkante meter2,7€ 140 per jaar
HR€ 59 per vierkante meter1,7 – 2,0€ 180 per jaar
HR+€ 60 per vierkante meter1,3 – 1,6€ 220 per jaar
HR++€ 65 per vierkante meter1,2€ 260 per jaar
HR+++€ 110 per vierkante meter0,5 – 0,9€ 280 per jaar
2024

Wilt u eerst meer informatie over HR++ glas voordat u een keuze maakt? De glaszetter van de Glas-Gigant helpt u met het plaatsen van dubbel glas, maar kan u ook meer vertellen over de prijzen, de mogelijkheden en de verschillende soorten HR++ glas.

Wat kost HR++ glas?

Als bezoeker wilt u natuurlijk niets anders weten hoeveel het kost uw huidige beglazing te laten vervangen door dubbele beglazing. Wist u dat de grootste invloed op de prijs voor het laten plaatsen van HR glas afhangt aan welk glasbedrijf u de opdracht gunt? Bij de Glas-Gigant vindt u altijd betaalbare glaszetters die de nodige kennis en expertise hebben om uw nieuwe beglazing vakkundig te installeren.

In onderstaand kostenoverzicht staan alle opties en de HR++ glas prijzen voor een glasoppervlakte van 5 a 6 vierkante meter.

Benieuwd naar de kosten van HR++ glas? Voor een gemiddeld project van 5 à 6 m² variëren de prijzen als volgt, inclusief installatie:

Soort glasGemiddelde prijs
HR++€ 350- € 500
HR++ extra zonwerend€ 450- € 600
HR++ veiligheidsglas€ 500 – € 650

Als ook uw kozijnen vervangen moeten worden of geschilderd moeten worden dan kunt u hier alvast lezen wat de mogelijkheden zijn.

Voor een duidelijk overzicht van het verschil in prijzen kan het beste onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende glassoorten.

Van standaard dubbel glas tot het hoogst isolerende HR+++ glas. HR staat voor Hoog Rendement glas.

We zijn uitgegaan van het meest geplaatste soort glas, namelijk glassoort HR++ glas.

Door een prijsvergelijking te maken van de HR++ glas prijzen zult u er snel achter komen dat u bij ons glasbedrijf De Glas-Gigant minimaal 30% goedkoper uit bent.

Onderstaand een indicatie van onze glas prijzen per type woning met de daarbij behorende gemiddelde raamoppervlakte en de gemiddelde besparing per jaar.

WoningtypeRaamoppervlakte in m2Gemiddelde glas prijzen HR++ glas en glaszetterGemiddelde besparing per jaar
Appartement15 m2€ 1.700 – € 2.100€ 200 per jaar
Tussenwoning20 m2€ 2.400 – € 2.700€ 250 per jaar
Hoekwoning30 m2€ 3.400 – € 3.900€ 300 per jaar
2 onder 1 kap35 m2€ 4.300 – € 4.800€ 400 per jaar
Vrijstaande woning50 m2€ 6.400 – € 6.900€ 500 per jaar

Hoe zijn de HR++ glas prijzen opgebouwd?

De kosten voor HR++ glas zijn opgebouwd uit arbeidskosten, materiaalkosten, voorrijkosten en afvoerkosten. Hieronder ziet u een aantal bespaartips om voor een scherpe prijs HR++ glas te laten plaatsen. 

Tips om te besparen op de HR++ glas prijzen

Offertes vergelijken via de Glas-Gigant

Allereerst is het goed om te weten dat er een verschil is in de tarieven die glaszetters vragen voor het plaatsen van nieuwe dubbele beglazing.

Wij adviseren u dan ook om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende regionale glaszetters.

Start nu bij ons door gebruik te maken van ons offerteformulier. Als de andere offertes binnen zijn dan maakt u een start met de vergelijking van prijzen en service.

Door te vergelijken kunt u tot wel 30% besparen op de glas prijzen voor het vervangen van glas. U ziet dan in een oogopslag welke optie het voordeligst is!

Op voorrijkosten besparen

De voorrijkosten zijn afhankelijk van de afstand tussen de glasspecialist en uw woonhuis. Door regionaal een vakman te vinden bespaart u op de transportkosten voor een glaszetter.

Bij Glas-Gigant hebben we een groot netwerk ervaren glaszetters die zich hebben verspreid over heel Nederland. Of u nu een glaszetter Amersfoort of een Glaszetter Rotterdam vindt, bij ons vindt u altijd een gecertificeerde glaszetter in de buurt voor uw klus!

Kies voor standaard maten HR++ glas

Als u kunt, kies dan voor standaardformaten van HR++ glas. Op maat gemaakt glas kan duurder zijn vanwege extra productiekosten.

Onderhandel over uw projectprijs met de glaszetter

Schroom niet om te onderhandelen over de prijs, vooral als u meerdere ramen tegelijk laat vervangen. Sommige glaszetters uit ons netwerk zijn bereid om korting te geven als je meerdere opdrachten tegelijkertijd plaatst.

Breng oud glas zelf weg om op arbeidskosten te besparen

Een eenvoudige laatste tip om geld te besparen, is om uw oude glas zelf weg te brengen door gebruik te maken van lokale recyclingfaciliteiten. Veel gemeenten bieden gratis of goedkope opties voor het inleveren van oud glas. Door het glas zelf naar een recyclingcentrum te brengen, vermijdt u de kosten die een glaszetter in rekening zou brengen voor het afvoeren ervan. Dit is een praktische manier om kosten te besparen en tegelijkertijd een milieuvriendelijke keuze te maken.

Maak gebruik van de subsidie HR++ glas 2024

Ook de subsidie HR++ glas is een aantrekkelijke optie om geld te besparen op de aanschafkosten voor HR++ glas. Hieronder leest u hier meer over!

Subsidie voor HR++ glas

Als u eigenaar bent van een koopwoning en dit uw hoofdverblijf is, kunt u gebruikmaken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) voor HR++ glas. Er zijn echter enkele belangrijke voorwaarden waar u rekening mee moet houden. De belangrijkste regel is dat u eventueel subsidie krijgen vanuit de overheid door het vervangen van oude ramen. Het geldt niet voor glas dat wordt geplaatst in een raam waar eerder een gevel zat. Hieronder vindt u de andere voorwaarden voor subsidie dubbel glas:

VoorwaardenVerplicht?
Eigenaar van de woningJa, en tevens uw hoofdverblijf.
Installatie door gecertificeerde glaszetterJa, het is niet de bedoeling dat u het glas zelf plaatst.
Minimale oppervlakte isolatieglasJa (8 m2)
Maximale oppervlakte isolatieglasJa (45 m2*)
Kozijnen vervangen bij HR+++ glasJa, isolerende kozijnen. Dus kunststof kozijnen of aluminium kozijnen.
Aanvraag achteraf indienenJa, na plaatsing en betaling.
AanvraagperiodeJa (max. 24 maanden na uitvoering)
* Oppervlakte >45 m2?Ja, dit mag uiteraard maar hiervoor ontvangt u geen extra subsidie.

Meer informatie over de subsidie dubbel glas 2024 vindt u op onze uitgebreide subsidie pagina.

Welke opties beïnvloeden de HR++ glas prijzen?

Optie 1: Welk soort HR++ glas kiest u?

U heeft al gezien dat er meerdere soorten HR++ glas bestaan. Het standaard dubbel glas is de goedkoopste met een prijs vanaf gemiddeld € 80 per m². Extra zonwerend HR++ glas is vanaf gemiddeld € 110 te verkrijgen en HR++ veiligheidsglas vanaf € 100.

Veiligheidsglas is weer onderverdeeld in gelaagd glas en gehard glas. Daarnaast zorgt draadglas ook voor extra veiligheid. Als gelaagd glas onverhoopt breekt valt het niet in stukjes uiteen door het elastische folie tussen beide glasplaten.

Gehard glas valt in kleine stukjes uit elkaar wanneer het breekt en ook hierdoor worden gevaarlijke situaties voorkomen.

Het inbraakwerende draadglas bevat staaldraad dat eveneens voorkomt dat het glas bij breken uiteenvalt.

Maak een keuze uit bovenstaande opties en bedenk wat de beste optie voor u is.

Optie 2: Welke dikte HR++ glas kiest u?

Diktes van HR++ glas zijn er van 4 tot 8 millimeter per glasplaat. Tussen de glasplaten zit een spouwruimte van 9, 12 of 15 millimeter. Het verschil in HR++ glas prijzen tussen glas van 4 en 8 millimeter dikte is circa € 30 per m².

Houdt rekening met een keuze voor de dikte van het glas dat geschikt is voor uw woning met het bestaande kozijn. U kunt altijd advies aanvragen aan onze glasspecialist over de juiste dikte HR++ glas voor uw opdracht.

Optie 3: Wel of geen nieuwe kozijnen?

In de praktijk zien we dat sommige kozijnen niet geschikt zijn voor HR++ glas. Deze moeten om die reden worden vervangen. In de meeste gevallen komt het echter voor dat de bestaande kozijnen niet geschikt zijn voor HR+++ glas, vanwege de dikte van deze driedubbele beglazing. Het kan ook voorkomen dat uw huidige kozijnen vervangen moeten worden door ouderdom.

Optie 4: Maak eventueel de keuze voor voorzetramen

Als er geen mogelijkheid bestaat om nieuw HR++ glas te plaatsen, om welke reden dan ook kunt u overwegen om voorzetramen te laten plaatsen. Voorzetramen worden in een frame tegen de binnenkant van uw huidige raam gemonteerd.

Op deze manier verhoogt u de isolatiewaarde van het raam. Ze worden in de praktijk overigens alleen gemonteerd als er sprake is van enkel glas dat niet vervangen mag of kan worden.

Offerte HR++ glas aanvragen

Om binnen een dag op de hoogte te zijn van de prijzen voor de vervanging van enkel glas voor dubbele HR++ beglazing kunt u nu bij ons een offerte aanvragen.

Vult u uw gegevens en de benodigde informatie in die gevraagd wordt. Wij gebruiken uw gegevens alleen voor deze offerte aanvraag, de aanvraag is kosteloos en dus geheel vrijblijvend.

Vraagt u ook meerdere offertes aan bij andere professionele regionale glasbedrijven. U stelt zichzelf dan in de gelegenheid een vergelijking te maken op grond van de uitgebrachte offertes en kunt hier uw voordeel mee doen. Wij wachten uw offerte aanvraag met belangstelling af!

Inbegrepen bij de prijs bij de Glas-Gigant is:

Als u meerdere offertes aanvraagt bij verschillende glasspecialisten adviseren wij u in de uitgebrachte offerte te kijken naar wat bij de prijs is inbegrepen.

Zaken als:

 • Garantie op uitgevoerde werkzaamheden.
 • BTW.
 • Energietoeslag.
 • Verwijderingsbijdrage.

Zijn bovenstaande onderwerpen in de uitgebrachte offertes genoemd? Controleer dit zorgvuldig om niet later voor vervelende verassingen te komen staan.

Wat zijn de besparingen per jaar met HR++ glas?

De keuze voor HR++ glas kan aanzienlijke besparingen opleveren op uw energierekening. Door enkel glas te vervangen door HR++ glas, kunt u jaarlijks, rekening houdend met een gasprijs van € 1,50 per m³, een gemiddelde besparing van € 310 tot € 475 realiseren op energiekosten. Als u daarentegen dubbel glas vervangt, kunnen de jaarlijkse besparingen variëren van € 90 tot € 130 . Deze besparingen zijn echter afhankelijk van het type woning dat je hebt en hoe vaak u uw huis verwarmt.

Het bestellen van HR++ glas is een slimme zet als u streeft naar een energiezuiniger en comfortabeler huis. Hier zijn de juiste stappen om HR++ glas te bestellen en te genieten van de voordelen van dit geavanceerde glas:

Stappenplan naar een lagere energierekening

 1. Inspecteer de huidige ramen

  Voordat u HR++ glas bestelt, is het belangrijk om je huidige ramen te inspecteren. Meet de afmetingen zorgvuldig en beoordeel de staat van het raamkozijn. Dit zal je helpen om de juiste specificaties te bepalen voor het HR++ glas dat u nodig hebt.

 2. Vind een betrouwbare leverancier

  Kies een gerenommeerde leverancier of glaszetter die HR++ glas aanbiedt. Doe wat onderzoek, vraag om aanbevelingen en bekijk beoordelingen om een betrouwbare partner te vinden die hoogwaardig HR++ glas kan leveren en installeren.

 3. Advies en Offerte

  Neem contact op met de gekozen leverancier en bespreek je wensen en behoeften. Laat hen u adviseren over het type HR++ glas dat het beste bij u huis past. Vraag vervolgens om een gedetailleerde offerte, inclusief de kosten van het glas, de installatie en eventuele extra’s.

 4. Plaats je bestelling

  Na het ontvangen van de offerte en het afronden van eventuele onderhandelingen, plaatst u uw bestelling voor HR++ glas. Zorg ervoor dat u alle details van de bestelling begrijpt, inclusief de leverdatum en installatievoorwaarden.

 5. Voorbereiding op Installatie:

  Voordat het HR++ glas wordt geïnstalleerd, bereid u uw huis voor. Ruim de ruimte rondom de ramen op en zorg ervoor dat de installateurs voldoende ruimte hebben om te werken.

 6. Installatie van HR++ Glas

  Laat de professionals het HR++ glas installeren volgens de hoogste normen. Zorg ervoor dat ze alle benodigde afdichtingen en isolatiematerialen gebruiken om een optimale prestatie te garanderen.

 7. Controleren en onderhouden

  Na de installatie, inspecteer het HR++ glas zorgvuldig om ervoor te zorgen dat alles naar behoren is geïnstalleerd. Onderhoud het glas volgens de aanbevelingen van de fabrikant om de levensduur en prestaties te maximaliseren.

Deze financiële voordelen zijn het gevolg van de uitstekende isolerende eigenschappen van HR++ glas. Hierdoor wordt warmteverlies geminimaliseerd, wat resulteert in een lager energieverbruik om uw huis comfortabel te houden. Door te kiezen voor HR++ glas investeert u niet alleen in een efficiëntere woning, maar ook in een toekomst van lagere energiekosten.

Kan HR++ glas beslaan aan de buitenkant?

In sommige gevallen kan HR++ glas aan de buitenkant beslaan, vooral bij bepaalde weersomstandigheden zoals hoge luchtvochtigheid en lage buitentemperaturen. Dit kan echter verschillen afhankelijk van factoren zoals ventilatie en isolatie van het gebouw. Om te voorkomen dat HR++ glas beslaat, kunt u een aantal eenvoudige maatregelen nemen:

Ventileer
Zorg voor voldoende ventilatie in de ruimte. Goede ventilatie helpt vocht af te voeren en voorkomt dat condens zich op het glas afzet.

Zorg voor een gezond luchtvochtigheidsgehalte
Houd de relatieve luchtvochtigheid in huis op een gezond niveau, bij voorkeur tussen de 40% en 60%. Dit kunt u doen door gebruik te maken van een lucht ontvochtiger in vochtige ruimtes.

Zorg voor een constante binnentemperatuur
Houd de temperatuur in huis constant en vermijd grote temperatuurverschillen tussen binnen en buiten. Dit helpt condensvorming te voorkomen.

Controleer isolatie en afdichting
Zorg ervoor dat de ruimte goed geïsoleerd is om koudebruggen te voorkomen die condensatie kunnen veroorzaken. Controleer op eventuele lekken rond ramen en deuren en zorg voor goede afdichting.

Zorg voor ventilatieroosters
Als u HR++ glas hebt laten plaatsen, kan het verstandig zijn om ook ventilatieroosters te laten installeren. Deze roosters zorgen voor een constante luchtstroom en helpen bij het voorkomen van condensatie.

Door extra goed op bovenstaande tips te letten, kunt u de kans op beslagen HR++ glas aanzienlijk verminderen en genieten van de voordelen van een duurzaam en goed geïsoleerd raam!
Meer vragen over HR++ glas of gelijk een glaszetter nodig voor de installatie van uw nieuwe HR++ glas? Dien kosteloos uw aanvraag in en ontdek onze scherpe prijzen voor een glaszetter!

HR++ glas op maat bestellen?

De meeste ramen hebben standaardmaten. Wilt u uw bestaande raam vervangen? Meet dan altijd de daadwerkelijke maat van de ruit op. Dit wordt de dagmaat of netto maat genoemd. Wanneer u hierbij nog 24 mm bij rekent heeft u de juiste bruto maat om het glas te bestellen. Deze extra ruimte is nodig voor het snijden en ervoor te zorgen dat het glas in de sponning valt. Hierdoor is het voor onze glaszetters direct goed te plaatsen. Mocht u hulp nodig hebben bij het uitrekenen van uw glas op maat? Aarzel niet en neem gerust contact met glasbedrijf Glas-Gigant op.

Waar staat HR++ glas voor?

dubbelglas-plaatsen

HR++ glas staat voor “Hoog Rendement Dubbelglas.” Het is een geavanceerd type isolatieglas dat bestaat uit twee glaslagen met een speciale coating en een argongasvulling voor uitstekende thermische isolatie.

Hoeveel subsidie op HR++ glas?

Subsidie-glas-vervangen-Subsidie-voor-glas-Bespaar-geld

De subsidiebedragen voor HR++ glas variëren per regio en programma. Gemiddeld kun je echter tot 20% van de kosten van HR++ glas terugkrijgen door middel van verschillende subsidies en regelingen.

Hoeveel graden scheelt HR++ glas?

HR++ glas kan de temperatuurverschillen aanzienlijk verminderen. Het kan tot wel 3 tot 4 graden verschil maken in kamers die zijn uitgerust met HR++ glas in vergelijking met standaard enkel glas.

Hebben rolluiken zin bij HR++ glas?

isolatieglas

Ja, rolluiken kunnen zinvol zijn bij HR++ glas. Hoewel HR++ glas al uitstekende isolatie biedt, kunnen rolluiken extra isolatie en beveiliging toevoegen door de warmte binnen te houden in de winter en de warmte buiten te houden in de zomer.

Wat is een spouw bij glas?

Wanneer het gaat over spouw bij glas wordt er het gedeelte in het dubbel glas bedoeld. Dit houdt in de breedte tussen de binnen en de buitenkant van het glas. Dit varieert vaak van 7mm tot 15 mm. Hoe hoger het aantal mm hoe beter de isolatie.

Hoe bereken ik de afmetingen van mijn raam?

Meet dan altijd de daadwerkelijke maat van de ruit op. Dit wordt de dagmaat of netto maat genoemd. Wanneer u hierbij nog 24 mm bij rekent heeft u de juiste bruto maat om het glas te bestellen.

Waarom kiezen voor HR++ glas in plaats van HR+ of HR+++ glas?

HR++ glas is niet voor niets de meest populaire glassoort van dit moment. De meeste klanten kiezen bij het vervangen van enkel glas voor het goed isolerende HR++ beglazing.

Waarom is HR++ glas het populairst?

HR++ glas is vaak de voorkeurskeuze bij het vervangen van enkel glas vanwege verschillende factoren die HR++ glas zo aantrekkelijk maken voor huiseigenaren, namelijk het is een stuk betaalbaarder en kan vaak in de bestaande kozijnen geplaatst worden.

Hoe lang gaat HR++ glas meestal mee?

HR++ glas heeft over het algemeen een lange levensduur, meestal rond de 20 tot 25 jaar of zelfs langer, afhankelijk van de kwaliteit van het glas en de installatie.

Kan ik HR++ glas zelf installeren?

Het installeren van HR++ glas vereist vaardigheid en ervaring, vooral als het gaat om het correct plaatsen van de ruit en het afdichten van eventuele kieren. Het wordt over het algemeen aanbevolen om een professionele en ervaren glaszetter in te huren voor de installatie.

Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!