Sinds 1992

Voorzetramen

De hoge energierekeningen laat iedereen nadenken over energiebesparingen. Hoe kan er zo goedkoop mogelijk een lagere energierekening in de mail komen? Voorzetramen kunnen een goede oplossing hiervoor zijn. Hier leest u alles de de voorzetramen glas, de voordelen, de beschikbare opties en de jarenlange ervaring van de Glas-Gigant hierin.

Wat zijn voorzetramen?

Voorzetramen, ook bekend als secundair glas, zijn extra glaspanelen die aan de binnen- of buitenzijde van je kozijn worden bevestigd. Deze oplossing verhoogt de warmte- en geluidsisolatie in huis en is vooral handig wanneer het plaatsen van dubbel glas te duur is of niet mogelijk is vanwege monumenten, historische panden met enkel glas of glas-in-lood ramen. Daarnaast bieden voorzetramen glas extra bescherming aan je bestaande ramen. Hierdoor voorkom je bijvoorbeeld inbraken.

voorzetramen
Geplaatste voorzetramen bij de ingang van een hotel.

Voordelen van voorzetramen

Voorzetramen bieden uitkomst bij enkel glas in situaties bij huizen van particulieren en monumenten. Binnen plaatsing vereist vrijwel altijd geen vergunning. Door het gebruik van voorzetramen glas kunt u tot 50% minder warmteverlies via de ramen ervaren. Hierdoor verlaagt u niet alleen de energierekening, maar creëert u ook een comfortabelere leef- of werkomgeving dankzij verbeterde geluidsisolatie en tochtbestrijding. Bovendien is het plaatsen van voorzetramen glas een kosteneffectieve manier om achteraf uw woning of kantoor beter te isoleren, zonder aanpassingen aan het bestaande kozijn. Dit kan de waarde van uw woning verhogen, omdat het energielabel vergelijkbaar wordt met dubbelglas. Voorzetramen glas zijn tevens duurzamer dan dubbelglas en gaan gemiddeld wel 50 jaar mee.

Welke soorten voorzetramen zijn er?

Er zijn verschillende opties voorzetramen mogelijk bij de Glas-Gigant. De meest gebruikte glasdiktes zijn: 4 mm, 6 mm of gelaagd glas van 33/1. Wij merken dat de laatste tijd de voorkeur uitgaat naar de 4 mm omdat dit geschikt is voor de meeste situaties. Voor grotere ramen raden we dikkere voorzetramen aan. Uiteraard is het bij ons ook mogelijk om voorzetramen op maat te bestellen. Mocht u graag advies op maat willen? Dan kunt u altijd een contactformulier bij ons indienen.

Montage van voorzetramen

Onze voorzetramen glas kunnen vast gemonteerd worden of voorzien worden van scharnieren als het achterliggende raam ventilatie vereist of geopend moet kunnen worden. Je kunt zelf kiezen of het extra glas aan de binnen- of buitenkant van het bestaande raam geplaatst moet worden. Voor montage is boren in het kozijn nodig, of je nu voor schroeven, knevels of scharnieren kiest. Ons advies is om voorzetramen altijd door een professionele glaszetter te laten plaatsen. Maar mocht u het toch zelf willen proberen:

Stappenplan voorzetraam monteren

Time needed: 4 hours.

Stappenplan voorzetraam monteren

 1. Verwijder de beschermlaag van het nieuwe glas

  Leg het voorzetraam plat op een plek waarbij het glas niet kan breken of beschadigen. Verwijder de beschermlaag aan één kant.

 2. Schoonmaken

  Maak de randen van het raam schoon met een doek. Zorg ervoor dat u een doek gebruikt welke geen krassen aanbrengt op het voorzetraam. Bijvoorbeeld een microvezeldoek.

 3. Isolatietape aanbrengen

  Breng het isolatietape aan. Zorg ervoor dat de isolatietape recht wordt aangebracht. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een recht lat die u op het glas kan leggen. Let op, zorg ook nu dat er geen krassen op het voorzetraam kunnen komen. Breng het isolatietape aan de randen van het voorzetraam eerst licht aan en ga er na het aanbrengen nogmaals overheen om de tape aan te drukken. Zorg ervoor dat het isolatietape goed aansluit op de hoeken zodat er geen tocht doorheen kan.

 4. Intekenen

  Teken het voorzetraam af op het kozijn middels een potlood.

 5. Plaatsen

  Plaats het voorzetraam op het raam.

 6. Gaten boren

 7. Haal het voorzetraam eraf en boor een aantal gaten in het kozijn waar het voorzetraam uiteindelijk moet komen.
 8. Schoonmaken voorzetraam

  Maak het voorzetraam helemaal schoon met een microvezeldoek.

 9. Voorzetraam plaatsen

  Plaats het voorzetraam terug en plak er tape overheen aan de zijkanten om het raam op zijn plek te houden.

 10. Folie verwijderen

 11. Verwijder het folie op het voorzetraam en fixeer het voorzetraam met de schroeven. Doe dit langzaam om spanning op het raam te voorkomen.
 12. Eindresultaat!

  Maak alles nogmaals schoon voor een prachtig resultaat!

Ventilatie voorzetraam

Bij de montage van voorzetramen is goede ventilatie soms van belang, vooral bij oudere ramen waar vocht van buiten door het kozijn komt en condensvorming aan de binnenzijde veroorzaakt. Om ventilatie te garanderen, kunt u een strook isolatieband van 2 centimeter aan beide zijden van het voorzetraam glas weglaten. Dit laat luchtcirculatie toe en beperkt condensatie.

Risico

Er is ook een nadeel te benoemen bij voorzetramen. Aangezien de voorzetramen dichtbij maar niet luchtdicht tegen het huidige glas geplaatst worden kan er condens optreden. Een goede ventilatie, zoals hierboven beschreven, is dus van groot belang. Wanneer de voorzetramen door een professionele glaszetter gemonteerd worden kunnen er enkele gaatjes of inkepingen

Wat kosten voorzetramen per m2?

Voorzetramen kosten gemiddeld tussen de € 95,- en € 135,- per m². Op deze pagina treft u al onze prijzen, inclusief montage, btw en de benodigde accessoires.

Afmeting in centimetersPrijzen (gemiddeld) inclusief btw en montageBesparing
Raam keuken (40×40)€75- €105Tussen de €10 – €15 per jaar
Huiskamerraam (250×200)€440 – €540Tussen de €45 – €60 per jaar
Veiligheidsglas (40×40)€95 – €145Ter voorkoming van ongelukken
,
besparing €10 – €15 per jaar

Conclusie

Voorzetramen zijn een slimme investering om uw huis te transformeren en te verbeteren. Verhoog uw wooncomfort, bespaar op energiekosten en verhoog de waarde van uw woning met deze duurzame en veelzijdige oplossing. Mocht u oudere voorzetramen hebben uit de jaren ’90 dan komen wij graag langs om de huidige kwaliteit te controleren. Mocht de kwaliteit niet voldoende zijn geven wij u graag een advies voor het vervangen. Twijfel niet langer en neem vandaag nog actie.

Wat zijn de voordelen van voorzetramen?

voorzetramen

U kunt tot 50% minder warmteverlies ervaren middels voorzetramen. Hierdoor verlaagt u niet alleen de energierekening, maar creëert u ook een comfortabelere leef- of werkomgeving dankzij verbeterde geluidsisolatie en tochtbestrijding.

Hoe goed isoleert een voorzetraam?

De isolatie is vergelijkbaar met dubbelglas. De luchtlaag vormt een laag tussen de glazen in wat voorkomt dat de warmte het raam ontsnapt.

Glas-Gigant
Glas Calculator
Glas Calculator

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!