Sinds 1992

Balkonbeglazing plaatsen

Wilt u ook de wind en regen buitensluiten maar wel van het uitzicht genieten?

Met op maat gemaakte glazen wanden die u eenvoudig open en dicht kunt draaien of schuiven, zorgt u ervoor dat u uw balkon kunt blijven gebruiken ondanks het weer.

Een ander groot voordeel is dat u geen last meer heeft van geluidshinder van het verkeer dat voorbij rijdt.

Balkonbeglazing kunt u zeker een luxe noemen en bij verkoop van uw appartement zal de afscherming van uw balkon gezien worden als waardevermeerdering.

Balkonbeglazing
Balkonhek glas

Door het laten plaatsen van balkonbeglazing wordt een extra ruimte gecreëerd die kan worden gebruikt voor een speciaal doel.

Het balkon kan snel windbestendig worden gemaakt door plaatsing van glas op uw balustrade wat u onder andere veel schoonmaakwerkzaamheden bespaart.

Wat kost balkonbeglazing?

Als bezoeker wilt u uiteraard weten wat het balkonhek dichtmaken met glas kost. Wat de grootste invloed heeft op het dichtmaken van uw balkon met balkonbeglazing heeft grotendeels te maken met welk glaszettersbedrijf u in zee gaat.

Natuurlijk wilt u de afscherming met glas van uw balkon zo goedkoop mogelijk laten uitvoeren. De gemiddelde prijzen van het balkon dicht maken met dubbelglas zijn afhankelijk van de grootte van uw balkon en het type balkon beglazing waar uw gedachten naar uitgaan.

Onze glasspecialisten brengen vaste beglazing aan die van uw balkon een extra kamer maken.

U moet dan denken aan een gemiddelde prijs van 750 euro voor het glas voor 3 ramen die een afmeting hebben van 3.60 bij 2.20.

Wilt u uw balkonbeglazing kunnen wegschuiven of wegdraaien om ook de mogelijkheid te hebben van de zon te genieten dan maken wij graag voor u een een op maat gemaakte offerte aan voor uw wensen.

Goedkoper dan u denkt……

Wilt u ook uit de wind zitten op uw balkon maar toch van het uitzicht genieten? Dan is het balkonhek dichtmaken door balkonglas te laten aanbrengen op uw balkon de oplossing.

Balkon beglazing prijzen hoeven niet hoog te zijn. Overweegt u balkonbeglazing aan te laten brengen en bent u op zoek naar een fraaie, maar vooral ook veilige manier om uw balkon af te schermen?

Vraagt u dan nu een prijsopgave bij ons aan voor uw balkonbeglazing naar keuze.

Door een prijsvergelijking te maken met andere glasspecialisten, voor het laten plaatsen van uw balkonbeglazing, zult u er al snel achter komen dat u bij met de glasservice van de Glas-Gigant minimaal 30% goedkoper uit bent.

Prijsinformatie

Wij adviseren het gebruik van gelaagd gehard glas voor op uw balustrade. Overeenkomstig de Europese voorschriften geeft dit type glas u zekerheid en bescherming. Leest u hier alles over de balustrade beglazing.

Balkon afschermen op welke wijze?

Afhankelijk van de afmeting van uw balkon kunt u een keuze maken voor verschillende vormen van beglazing:

 • Beglazing op de balustrade van uw balkon.
 • Verdiepingshoge beglazing op uw balkon.
 • Glazen windscherm op uw balkon.

De goedkoopste vorm is vaste beglazing laten plaatsen die van uw balkon een extra kamer maken. U moet dan denken aan een gemiddelde prijs van 500 euro voor het glas voor 3 ramen die een afmeting hebben van 3.60 bij 2.20.

Wilt u de ramen voor de zelfde afmeting kunnen openen, om zodoende met mooi weer van de zon te genieten, moet u denken, voor deze afmeting, aan een bedrag van 1400 euro.

Dit is echter alleen de prijs voor het dubbel glas en naast de afmeting bepalen andere factoren zoals de grootte, speciale handgrepen en kleuren het uiteindelijke kostenplaatje.

Als u nieuw glas laat plaatsen op de balustrade (balustrade beglazing) van uw balkon bent u het gehele jaar door beschermd tegen regen, wind en lawaai.

Dit is duurder dan vaste beglazing. De kosten hangen af van de afmetingen en uw wensen, het type balkonbeglazing en uw overige wensen.

Door op maat gemaakt balkonglas te laten monteren op uw balustrade wordt uw balkon direct verfraaid. Geïnteresseerd?

Vraagt u dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan bij glasservice van de Glas-Gigant door gebruik te maken van het offerteformulier dat u hier op de pagina aantreft.

Uw offerte aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.

dubbelglas-plaatsen

Wanneer plaatst u balkon beglazing?

Doorgaans wordt het balkon het minst gebruikt van alle beschikbare leefruimten in huis. Met name door het wisselende weer In Nederland kunt u maar beperkt gebruik maken van uw balkon.

Wilt u ook graag meer gebruik maken van uw balkon? Dan is balkonglas laten plaatsen de perfecte oplossing.

De voordelen van balkonbeglazing zijn:

 1. Beschermd tegen wind, regen en kou.
 2. Meer woonruimte.
 3. Energie besparen.
 4. Geluid isolerend.
 5. Het gehele jaar genieten van uw balkon.
 6. Minder schoonmaak van uw balkon.
 7. De beglazing is inbraak werend.
 8. U creëert meerwaarde met het dichtmaken van uw balkon.

Geluidsisolatie van omgevingsgeluid door balkonbeglazing

Balkonbeglazing kan helpen om het omgevingsgeluid te verminderen. De mate van geluidsreductie is afhankelijk van de soort balkonbeglazing, de dikte en de constructie. Hoe dikker de glasplaten en een goed gemonteerde balkonbeglazing biedt de beste geluidsisolatie. 

Geluidwerend glas is speciaal ontwikkeld om geluid te absorberen. Geluidsgolven worden door het glas gebroken en geabsorbeerd, waardoor het geluidsniveau wordt verminderd. De mate van geluidsreductie wordt uitgedrukt in decibels (dB). Geluidwerend glas biedt doorgaans een reductie van 30 tot 40 dB. Dit betekent dat het geluidsniveau met 30 tot 40 dB wordt verminderd.

Glazen windscherm

Bent u wél geïnteresseerd in de manier waarop uw balkon wordt afgescheiden van andere woningen, dan is het misschien een goed advies om eens na te denken over de aanschaf van een glazen windscherm.

Deze balkonbeglazing en afscheidingen vormen vrijwel altijd een sfeervolle toevoeging aan uw woning.

Wij kunnen ook een glazen windscherm op wielen voor u plaatsen zodat u deze makkelijk kunt verplaatsen als de wind van richting veranderd.

Ze zijn licht doorlatend waardoor het balkon ineens ook veel meer ruimte lijkt te hebben. Bovendien zijn ze voor professionals, zoals de goedkope glaszetters van de Glas-Gigant, eenvoudig te installeren.

Windscherm rond uw balkon

Wanneer u wilt overstappen op een glazen windscherm balkon zijn de keuzes eindeloos. Alleen al voor glazen varianten bestaan er meerdere opties die uw kunt overwegen.

U kunt bijvoorbeeld gaan voor een matte glasplaat – een garantie voor de nodige privacy op uw balkon.

Hier kijkt niemand doorheen, hoewel er wél zon wordt doorgelaten. Dit is dan weer niet het geval bij andere soorten schermen.

Daarnaast kunt u uw glazen scherm laten voorzien van allerlei soorten kleuren en bestickeringen.

balkonbeglazing

Onderhoud van uw balkonbeglazing

Om uw balkonbeglazing in topconditie te houden bieden wij u een onderhoudscontract aan. Doel van dit onderhoudscontract is dat wij 1 keer per afgesproken periode een inspectie en onderhoudsbeurt uitvoeren aan uw balkonbeglazing. Hierin valt onder andere het polijsten van het glas indien nodig. 

Eventuele beschadigingen worden in een vroegtijdig stadium ontdekt en herstelt waardoor de levensduur van uw balkonbeglazing aanzienlijk wordt verlengd.

Mocht u hier interesse in hebben geeft u dit dan bij uw offerteaanvraag voor balkonbeglazing aan.

Ons onderhoudscontract houdt de volgende werkzaamheden in:

 1. Controle op algehele werking van de balkonbeglazing. Inclusief bevestiging, ophanging en afstelling.
 2. Controle op de werking van de draaiende delen zoals scharnieren, loop- en geleidewagens inclusief reiniging en smering.
 3. Controle op een juiste afwatering.
 4. Goede afdichting en werking van rubbers en tochtborstels ter voorkoming van lekkage.

Bouwvergunning nodig voor balkonbeglazing?

Afhankelijk van de gemeente waar u woont kan het zijn dat u voor het plaatsen van wegklapbare balkonbeglazing een bouwvergunning nodig heeft. De Glas Gigant regelt voor u de bouwaanvraag bij uw gemeente.

Bij de bouwaanvraag die wij namens u indienen bestaat uit:

 • Detailtekeningen.
 • Doorsnedes.
 • Berekeningen.
 • Het te gebruiken glas.
 • Foto’s.
 • Kadastrale kaart.

Onze service, voor wat betreft het aanvragen van een bouwvergunning, scheelt u een hoop zorg, tijd en stress.

Meerdere balkons voorzien van glas? 

Bent u woonachtig in een appartement of heeft u goed contact met uw buren dan is het mogelijk dat u niet alleen voor uzelf aan het kijken bent. Als u meerdere balkons wilt voorzien van glas is het bij een appartement belangrijk om dit te overleggen met de Vereniging van Eigenaren (VVE).  De VVE kan hier namelijk regels over hebben. Het voordeel van meerdere balkonbeglazing plaatsen zijn de kosten. Deze worden namelijk een stuk minder en scheelt dus in de balkonbeglazing prijzen!

Offerte balkonbeglazing aanvragen

Zoals u heeft kunnen lezen komt er nogal wat kijken bij het laten plaatsen van balkonbeglazing. Ons advies aan u is om bij meerdere glasspecialisten een offerte aan te vragen met uw wensen ten aanzien van uw balkon.

Alleen als u meerdere offertes aanvraagt kunt u een vergelijking maken voor wat betreft prijzen en service.

Onze offertes zijn transparant en concurrerend qua prijs. Vult u nu ons offerteformulier in en binnen 1 dag beschikt u over onze prijzen voor uw balkonbeglazing. Wij wachten uw aanvraag met belangstelling af.

Dit ligt aan de gemeente waarin u woont. Neem dus altijd contact op met de gemeente voordat u een balkonglas wil plaatsen.

U kan op verschillende manieren het balkon dichtmaken. Het kan bijvoorbeeld door privacy schermen of glazen balustrades met mat glas. Vaak gaan deze oplossingen jaren mee wat het dus een eenmalige investering maakt.

Gemiddeld genomen mag je een balkon tussen de 150 kilo tot 250 kilo belasten per vierkante meter.

Ja, in sommige gevallen kan balkonbeglazing bijdragen aan een besparing op je energiekosten. Balkonbeglazing kan helpen om je balkon en de aangrenzende ruimtes te verwarmen in de winter en te koelen in de zomer. Hierdoor heb je minder energie nodig om deze ruimtes op de gewenste temperatuur te houden.

 

Ja, balkonbeglazing kan helpen om het omgevingsgeluid te verminderen. De mate van geluidsreductie is afhankelijk van de soort balkonbeglazing, het type glas en de dikte van de glasplaten.

 

De meest voorkomende soorten glas voor balkonbeglazing zijn hoogtransparant glas; (Dit glas laat veel licht door, maar biedt weinig bescherming tegen geluid en warmte). Daarnaast hoogisolerend glas; (Dit glas biedt goede isolatie tegen warmte en kou, maar laat minder licht door dan hoogtransparant glas). En ook geluidwerend glas (Dit glas biedt goede geluidsisolatie, maar laat minder licht door dan hoogtransparant glas).

Balkonbeglazing moet regelmatig worden onderhouden om de levensduur te verlengen. Het glas moet worden schoongemaakt met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel. De profielen en beslag moeten worden gecontroleerd op schade en indien nodig worden geschilderd of gecoat.

 

De kosten van balkonbeglazing zijn afhankelijk van de soort balkonbeglazing, de grootte van het balkon en de materialen die worden gebruikt. De kosten kunnen variëren van enkele honderden euro’s tot enkele duizenden euro’s.

Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!