Glaszetter
Sinds 1992

Gehard glas prijzen

De laatste jaren bespeuren wij een duidelijke tendens in het gebruik van geheel glazen deuren in de nieuwbouw. In eerste instantie werd het gebruik van geheel glazen deuren alleen maar toegepast in de utiliteitsbouw.

De gehard glas prijzen vallen tegenwoordig dan ook mee, het wordt voor verschillende doeleinden vervaardigd en gebruikt.

Als u uw gangdeur vervangt door een hardglazen deur zal het u opvallen hoeveel lichter uw woning wordt.

Licht bevordert namelijk het ruimtelijk gevoel.

De Glas-Gigant kan gehard glas in verschillende diktes en maten leveren. Op deze pagina kunt u de mogelijkheden bekijken. U profiteert daarbij van scherpe goedkope prijzen, zoals onze voordelige HR glas prijs.

gehard glas

Gehard glas prijzen

Als bezoeker op onze website wilt u niets anders weten dan wat u betaald voor gehard glas. Wist u dat de grootste invloed op de prijs grotendeels te maken heeft met welk glasbedrijf u in zee gaat?

Uiteraard bent u benieuwd naar de prijzen van gehard glas.

De gemiddelde prijzen voor gehard glas starten bij ons bij 35 euro per m2. De plaatsingskosten door een professionele glaszetter variëren tussen de 35 –  65 euro per m2.

Voor deze vierkante meterprijs kunt u dus gehard glas aanschaffen maar dit is wel de dunste variant van gehard glas namelijk 4 mm.

Afhankelijk van de dikte van het glas en eventuele bewerkingen of opties kan de prijs hoger uitvallen. Gehard glas is te verkrijgen tot een dikte van 15mm.

Gehard glas is bij de Glas Gigant verkrijgbaar in:

  • Verschillende kleuren.
  • Transparant of mat.
  • Verschillende diktes (tot 15mm dik).
  • Bewerkt met speciale motieven.
  • Geïsoleerd,  glas isoleren tegen lage prijzen .
  • Zonwerende vorm.

Tot 30% besparen op gehard glas?

Bij de meeste glas bedrijven liggen de prijzen voor het glas zelf redelijk vast en zijn dan ook vergelijkbaar. Het verschil komt door de tarieven die in rekening worden gebracht voor het plaatsen van gehard glas.

We hebben het dan natuurlijk over de arbeidskosten. Als u gehard glas of ander dubbel glas wil laten plaatsen of vervangen, adviseren wij u om bij verschillende professionele glas bedrijven offertes aan te vragen.

U stelt zichzelf in de gelegenheid om, met verschillende offertes in de hand, prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken kunt u wel tot 30% besparen op het laten plaatsen van gehard of dubbel glas. Start met het aanvragen van een glas offerte bij ons.

Door gebruik te maken van het offerteformulier op deze pagina heeft u binnen 1 dag zicht op de glasprijzen die wij u berekenen.

Het aanvragen van deze offerte is kosteloos en uiteraard zit u nergens aan vast. Uw persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor het maken van uw offerte.

glazen wanden op maat

Wat is gehard glas?

Gehard glas is ideaal voor plaatsen waar glas snel kan breken, omdat het vijf keer zo sterk is dan gewoon glas van dezelfde dikte.

Vandaar dat gehard glas uitermate geschikt is voor het vervaardigen van complete deuren. Zo nu en dan ontvangen wij ook een offerte aanvraag voor het leveren van een tafelblad bestaande uit gehard glas.

Hoe sterk is gehard glas?

Veel mensen zijn benieuwd naar de sterkte van gehard glas. De combinatie van het aantal lagen folie gecombineerd mer de dikte van het gebruikte glas geven het gelamineerde glas kracht.

Afhankelijk waarvoor het gebruikt wordt zal de keuze voor de dikte van het glas en het aantal foliebladen worden gemaakt.

De dunste variant is prima geschikt bij een klein glasoppervlak om bij eventuele glasbreuk de glasscherven bij elkaar te houden.

Bent u van plan een loopbrug van gehard glas te voorzien zodat het beloopbaar wordt dan heeft u gehard glas van wel enkele centimeters nodig.

Ook kogelwerend gelamineerd glas is dikker en voorzien van meerdere lagen folie.

Voordelen en eigenschappen gehard glas

Omdat gehard glas door chemische of thermische behandelingen sterker wordt gemaakt is het uitstekend geschikt als veiligheidsglas.

Door dit speciale hardingsproces, waarbij het glas wordt verwarmd tot circa 600 graden om vervolgens snel maar gecontroleerd wordt afgekoeld, wordt dit glas zo hard.

Door dit proces wordt het oppervlak van het glas onder permanente compressiedruk gezet, wat het glas zijn speciale eigenschappen geeft.

Gehard glas is circa 5x zo sterk als ongehard glas. Hierdoor is gehard glas uitermate geschikt als veiligheidsglas. Als het glas een breuk oploopt, valt het geharde glas uiteen in kleine stukjes zonder scherpe randen.

Op deze manier worden mens en dier beschermd tegen ernstige verwondingen.

Wilt u in uw woning deuren vervangen door deuren geheel bestaande uit gehard glas?

Vult u dan nu ons offerteformulier in, geef ons uw informatie en innen 1 werkdag bent u op de hoogte van de hiermee samenhangende kosten.

Behalve gehard glas zijn er nog meer “bijzondere” glassoorten die ook aantrekkelijk zijn voor de gevel van een pand. Zo is zonwerend glas ook te leveren, ook in de geharde vorm.

Gehard glas prijzen zijn hoger

Gehard glas prijzen: Tegenwoordig zijn deuren van gehard glas erg populair. Hard glazen deuren ziet u zoals wij net al opmerkten heel veel terug in kantoren en grote moderne bedrijfspanden, maar gelukkig ook steeds meer in woningen.

Deze deuren geven een woning een open sfeer en komen erg goed tot hun recht in moderne nieuwbouwwoningen.

Een ander pluspunt van deze deuren is, dat de randen van het glas niet scherp zijn. Gehard glas wordt om die reden dan ook wel veiligheidsglas genoemd.

Heel veel glasbedrijven vragen voor het plaatsen van deuren van gehard glas enorm hoge prijzen.

Gehard glas prijzen

Gelukkig doet de glasservice van de Glas-Gigant dit niet! Wij doen dit tegen een scherpe prijs en zo kunt u voor weinig geld dus genieten van uw nieuwe glazen deur.

Ontdek ook uw prijzen en vul het offerteformulier in. Vermeld uw wensen en binnen 1 werkdag heeft u zicht op de kosten.

Wij begroeten u graag als nieuwe klant.

Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!