Sinds 1992

Glas polijsten

Als u meerdere krassen in uw raam ziet dan overweegt u wellicht deze krassen te laten verwijderen, laat uw glas dan polijsten.

Maar wat doen onze glaszetters als ze glas polijsten, en niet onbelangrijk hoelang duurt dit? Leest u snel verder om onze antwoorden op uw vragen te vinden.

glas polijsten

De kosten van glas polijsten

Als bezoeker wilt u niets anders weten dan hoeveel het polijsten van glas u kost. De grootste invloed op de prijs is de keus voor het glasbedrijf waarmee u in zee gaat. Wij willen niets anders dan u de voordeligste prijs aanbieden voor glas polijsten.

Het grote voordeel van glas polijsten is dat uw glas er weer als nieuw uitziet en dat de kosten in verhouding met het laten plaatsen van nieuw glas, voordeliger zijn.

Ook al bent u een ervaren klusser, het polijsten van glas is iets dat u beter over kunt laten aan een professionele glaszetter.

Onze ervaren glaszetters beschikken uiteraard over de juiste gereedschappen alsmede de ervaring in het polijsten, om uw glas er als nieuw uit te laten zien. Wilt u hier meer over weten?

Goedkoper dan u denkt…..;.

De kosten die wij in rekening brengen voor het laten polijsten van glas zijn afhankelijk van de hoeveelheid ramen en de arbeidsuren. De grootte van uw ramen en een beschadiging meer of minder is niet direct van invloed op de prijs.

Onze ervaren glaszetters kunnen uw ruiten polijsten, zodat het er weer helemaal als nieuw uit ziet. Bovendien doen zij dit tegen een voordelige prijs.

Door een prijsvergelijking van het polijsten te maken komt u er snel achter dat u met onze glasspecialisten minimaal 30% goedkoper uit bent.

Onderstaand treft u onze richtprijzen aan voor het laten polijsten van uw beglazing.

Hoeveelheid te polijsten glasGemiddelde prijs exclusief btwBenodigde polijst tijd
1 raam€ 1401 – 1.5 uur
2 ramen€ 2052 – 2.5 uur
3 ramen€ 3502.5 – 3 uur
4 ramen € 4203 – 3.5 uur
5 ramen € 5003.5 – 4 uur
6 ramen of meer€ 550 en hoger4 uur of langer
Wat is de prijs van een glas polijsten?
glas polijsten

Krassen in glas kunnen ontstaan omdat u bijvoorbeeld tijdens het drogen van uw ramen per ongeluk een wisser gebruikt waarvan het rubber deels verdwenen is. Uiteraard niet de bedoeling maar als het u stoort kunnen deze krasjes makkelijk worden gepolijst waardoor ze verdwijnen.

Als het om het polijsten van 1 a 2 ramen gaat bedragen de kosten bij de Glas Gigant circa 195 euro, inclusief btw en voorrijkosten.

Omdat iedere situatie anders is kunt u gebruik maken van ons offerte formulier, hier op de pagina, om achter de daadwerkelijke kosten voor het glas polijsten te komen.

Uw aanvraag is kosteloos en geheel vrijblijvend. Geheel gericht om u een prijsopgave te doen.

Vraagt u ook meerdere offertes aan bij andere professionele glas bedrijven. Op deze manier kunt u vergelijken en een keuze maken voor het glasbedrijf dat het best aansluit bij uw wensen en portemonnee.

Glas polijsten

Zijn uw ramen dof of zitten er meerdere krassen op? Ons advies: laat uw glas polijsten door onze ervaren glaszetter van de Glas Gigant.

Polijsten is het schuren van het glas met polijstpasta. Het maakt niet uit of uw ramen bestaan uit dubbel glas, gelaagd glas of gehard glas. Voor glas polijsten maakt dit niet uit.

Wat kunt u verwachten van onze glaszetter als wij van u de opdracht ontvangen om uw glas te polijsten?

 • Eerst wordt het te behandelen glas grondig schoongemaakt door de glaszetter.
 • De glaszetter houdt een spuitfles met water bij de hand.
 • De polijstkop wordt geplaatst op een soort boormachine en wordt met een kleine hoeveelheid polijstpasta op het glas geplaatst.
 • Met een roterende beweging zal hij met de polijstmachine de krassen wegpoetsen.
 • Heeft u gehard of gelaagd glas dan zal hij de polijstmachine niet langer dan 20 seconden op dezelfde plek gebruiken. Als het glas namelijk te heet wordt bestaat de kans op ruitbreuk. Vandaar dat hij bij het polijsten altijd een spuitfles gevuld met water bij de hand hand.
glas polijsten

Glas polijsten niet uitvoerbaar?

Stel u heeft ons de opdracht gegeven uw glas te polijsten maar na aankomst van onze glasspecialist blijkt dat de krassen te diep zijn om ze met polijsten weg te krijgen.

Als er namelijk te diep moet worden gepolijst bestaat de kans dat er een soort deuken ontstaan in uw glas. Soms komt het dan ook voor dat wij het advies geven om uw beschadigde glas te laten vervangen door nieuw glas te laten plaatsen.

De kosten van een nieuwe glasplaat in vergelijking tot het polijsten verschillen niet erg veel. In onderstaand schema ziet u de gemiddelde prijzen van de meest voorkomende glassoorten per m².

GlassoortVierkante meterprijs (incl btw en montage)
Dubbel glas€ 105,-
Enkel glas€ 135,-
HR€ 115,-
HR+€ 120,-
HR ++€ 125,-
HR +++€ 165,-
Draadglas€ 100,-
Gehard glas€ 115,-
Plexiglas€ 120,-
Gelaagd glas€ 145,-
Brandwerend glas€ 440,-

Zelf uw glas polijsten?

Door alle klusprogramma’s op de televisie en instructiefilmpjes op You Tube wordt er op het net ook veel gezocht naar: het zelf polijsten van glas.  Op uw zoekopdracht verschijnt dat u uw glas kunt polijsten met koperpoets of zelfs tandpasta. Ook voor het polijsten van krassen in het glas van uw auto stelt men dit soort poetsmiddelen voor.

Webshops verkopen ook zogenaamde polijst setjes met de belofte dat uw ramen als nieuw zullen schitteren. U kunt zich wellicht voorstellen dat deze polijst middelen niet zo professioneel zijn als het gereedschap en materiaal dat professionele glasbedrijven gebruiken.

Het polijsten van glas, zeker bij auto’s kan er voor zorgen dat u coatings beschadigd en hiermee het glas ruïneert. Vraag altijd advies aan een glas expert voordat u zelf aan de slag gaat.

dubbelglas-plaatsen

Glas laten polijsten; hoe gaat dat in zijn werk? 

Benieuwd hoe een glaszetter uw glas polijst? Glas polijsten is eigenlijk niets anders dan het “schuren” van het glas met een polijstpasta. Om u meer inzicht te geven treft u onderstaand stap voor stap de uit te voeren werkzaamheden aan:

 1. De te behandelen oppervlakte wordt eerst grondig gereinigd door onze glaszetter.
 2. Een spuitfles met water wordt in de buurt gehouden.
 3. Vervolgens wordt er een roterende polijstkop op een soort boormachine geplaatst.
 4. Op de polijstkop wordt polijstpasta geplaatst.
 5. De glaszetter stelt de polijstmachine in werking en de krassen worden met een roterende beweging weggepoetst.
 6. Bij gehard of gelaagd glas zal de glaszetter nooit langer dan 20 seconden de polijstmachine op één plek houden. Wordt het glas te heet dan is er kans op glasbreuk en moet u het glas laten vervangen wat uiteraard niet de bedoeling is. De spuitfles met water gebruikt hij om dit (oververhitting) tegen te gaan.

Offertes vergelijken

Bent u benieuwd geworden naar de prijzen die voor uw opdracht van toepassing zijn? Vult u dan nu ons offerteformulier in en ontdek uw voordeel bij de Glas-Gigant voor alle voorkomende glaswerkzaamheden.

Uw offerte aanvraag is kosteloos, snel in huis en u bent nergens aangebonden.

Het is een geheel vrijblijvende gratis offerte. Tot slot vergelijkt u de verschillende offertes en hopen wij u snel als nieuwe klant te mogen verwelkomen bij ons bedrijf.

Wanneer kan je glas niet polijsten?

Glasglat vervangen

Krassen die te diep zitten, of in de randzone van 3cm kunnen we niet polijsten. Daarnaast zijn ook putjes of barsten niet te behandelen.

Is het mogelijk om zelf glas te polijsten?

Jouke de Groot

Er zijn verschillende manieren op internet te vinden om zelf uw glas te polijsten. Ons advies is om dit te laten doen door een expert. Vaak leidt het zelf polijsten tot meer beschadigingen.

Glas-Gigant
Glas Calculator

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!