Glas polijsten

Niets is vervelender dan te constateren dat er meerdere krassen op uw glas aanwezig zijn. Moet u nu onmiddellijk dubbel glas laten plaatsen?  Gelukkig hoeft dit niet want er bestaat een mogelijkheid om de krassen te verwijderen.  Ons advies is namelijk: laat uw glas polijsten.

Uiteraard bent u benieuwd naar wat glaszetters doen als ze glas polijsten en hoelang ze hiermee bezig zijn. Antwoorden op deze vragen krijgt u als u verder leest.

Snel een prijsindicatie?

De kosten van glas polijsten

Het grote voordeel van het laten polijsten van glas is dat uw glas er weer als nieuw uitziet en dat de kosten in verhouding met het laten plaatsen van nieuw glas, een stuk voordeliger zijn. Ook al bent u een ervaren klusser, het polijsten van glas is iets dat u beter over kunt laten aan een professionele glaszetter.

Onze glaszetters beschikken uiteraard over de juiste gereedschappen alsmede de ervaring in het polijsten, om uw glas er als nieuw uit te laten zien.

De kosten die wij in rekening brengen voor het polijsten van uw glas zijn afhankelijk van de hoeveelheid ramen en de arbeidsuren. De grootte van uw ramen en een beschadiging meer of minder is niet direct van invloed op de prijs.

Onze ervaren glaszetters kunnen uw ruiten polijsten, zodat het er weer helemaal als nieuw uit ziet. Bovendien doen zij dit tegen een voordelige prijs. Onderstaand treft u onze richtprijzen aan voor het laten polijsten van uw ramen.

Hoeveelheid te polijsten glasGemiddelde prijs inclusief btw en voorrijkostenBenodigde polijst tijd
1 – 2 ramen€ 2001 – 1.5 uur
3 – 4 ramen€ 2502 – 2.5 uur
5 – 6 ramen€ 3002.5 – 3.5 uur

Krassen in glas kunnen ontstaan omdat u bijvoorbeeld tijdens het drogen van uw ramen per ongeluk een wisser gebruikt waarvan het rubber deels verdwenen is. Uiteraard niet de bedoeling maar als het u stoort kunnen deze krasjes makkelijk worden gepolijst waardoor ze verdwijnen.

Als het om het polijsten van 1 a 2 ramen gaat bedragen de kosten bij de Glas Gigant circa 200 euro, inclusief btw en voorrijkosten.

Omdat iedere situatie anders is kunt u gebruik maken van ons offerte formulier, hier op de pagina, om achter de daadwerkelijke kosten voor het laten polijsten van uw glas te komen.

Uw aanvraag is kosteloos en geheel vrijblijvend. Geheel gericht om u een prijsopgave te doen. Vraagt u ook meerdere offertes aan bij andere professionele glas bedrijven. Op deze manier kunt u vergelijken en een keuze maken voor het glasbedrijf dat het best aansluit bij uw wensen en portemonnee.

Gladde ruiten na het glas polijsten

glas polijsten

Wanneer wij uw glas polijsten, verwijderen wij alle krassen op uw ramen. Deze zien er dan weer glad, onbeschadigd en als nieuw uit. Wij maken hierbij gebruik van een speciale polijstmachine die werkelijk alle oneffenheden uit uw glas wegpoetst.

Ook zogenaamd dof glas knapt prima op na een polijstbeurt. Voortaan kunt u weer goed door de ramen kijken en ziet het er weer prachtig uit.

Glas polijsten

Zijn uw ramen dof of zitten er meerdere krassen op? Ons advies: laat uw glas polijsten door een ervaren glaszetter van de Glas Gigant. Polijsten is het schuren van het glas met polijstpasta. Het maakt niet uit of uw ramen bestaan uit dubbel glas, gelaagd- of gehard glas. Voor het polijsten maakt dit niet uit.

Wat kunt u verwachten van onze glaszetter als wij van u de opdracht ontvangen om uw glas te polijsten?

  • Eerst wordt het te behandelen glas grondig schoongemaakt.
  • De polijstkop wordt geplaatst op een soort boormachine en wordt met een kleine hoeveelheid polijstpasta op het glas geplaatst.
  • Met een roterende beweging zal hij met de polijstmachine de krassen wegpoetsen.
  • Heeft u gehard of gelaagd glas dan zal hij de polijstmachine niet langer dan 20 seconden op dezelfde plek gebruiken. Als het glas namelijk te heet wordt bestaat de kans op ruitbreuk. Vandaar dat hij bij het polijsten altijd een spuitfles gevuld met water bij de hand heeft.

Glas repareren als polijsten niet mogelijk is

Stel u heeft ons de opdracht gegeven uw glas te polijsten maar na aankomst van onze glasspecialist blijkt dat de krassen te diep zijn om ze met polijsten weg te krijgen. Als er namelijk te diep moet worden gepolijst bestaat de kans dat er een soort deuken ontstaan in uw glas. Soms komt het dan ook voor dat wij het advies geven om nieuwe beglazing te laten plaatsen.

Glas vervangen hoeft ook niet de hoofdprijs te kosten bij de Glas Gigant.

Naast het uitvoeren van glas reparaties en het glas polijsten, kunt u voor nog veel meer diensten bij ons terecht. Zo kunnen wij onder meer nieuw dubbelglas of brandwerend glas plaatsen. Verder kunt u ons ook inschakelen voor het laten plaatsen van speciale soorten glas, zoals glas in lood in deuren. Kortom, wat glaszetten betreft zijn wij van alle markten thuis!

Zelf uw glas polijsten?

Door alle klusprogramma’s op de televisie en instructiefilmpjes op You Tube wordt er op het net ook veel gezocht naar: het zelf polijsten van glas.  Op uw zoekopdracht verschijnt dat u uw glas kunt polijsten met koperpoets of zelfs tandpasta. Ook voor het polijsten van krassen in het glas van uw auto stelt men dit soort poetsmiddelen voor.

Webshops verkopen ook zogenaamde polijst setjes met de belofte dat uw ramen als nieuw zullen schitteren. U kunt zich wellicht voorstellen dat deze polijst middelen niet zo professioneel zijn als het gereedschap en materiaal dat professionele glasbedrijven gebruiken.

Het polijsten van glas, zeker bij auto’s kan er voor zorgen dat u coatings beschadigd en hiermee het glas ruïneert. Vraag altijd advies aan een expert voordat u zelf aan de slag gaat.

Snel een prijsindicatie?

Glas polijsten bezuinigen

Krassen op glas of ramen laten verwijderen kan dus door middel van glas polijsten en kan tot wel 60% besparen in plaats van het laten plaatsen van nieuwe ramen. Ook cement sluier is geen probleem om te verwijderen.Met een speciale polijst machine krijgen wij de ramen weer geheel als nieuw.

Glas is om doorheen te kijken en dat gaat het beste als het schoon is, kras- en mat vrij. Maar wat als schoonmaken niet helpt? Als de vervuiling zo sterk is dat eindeloos poetsen en zemen geen zoden meer aan de dijk zet, of wanneer de vervuiling het glas zelfs heeft aangetast?

Offerte polijsten van glas

Bent u benieuwd geworden naar de prijzen die voor uw opdracht van toepassing zijn? Vult u dan ons offerteformulier in en ontdek uw voordeel bij de Glas Gigant voor alle voorkomende glaswerkzaamheden. Uw offerte aanvraag is kosteloos, snel in huis en u bent nergens aan gebonden.

Het is een geheel vrijblijvende gratis offerte. Tot slot vergelijkt u de verschillende offertes en hopen wij u snel als nieuwe klant te mogen verwelkomen bij ons bedrijf.

Glas-Gigant
Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!