Gelaagd glas prijzen

Gelaagd glas wordt ook wel gelamineerd glas genoemd of veiligheidsglas.

Het wordt toegepast in situaties waarbij specifiek verzocht wordt om letselveilig glas. Het risico van door een ruit heen vallen wordt met gelaagd glas zoveel als mogelijk verkleind.

goedkoop-glas-plaatsen

Denkt u hierbij aan:

 • Tuindeuren en puien die tot aan de grond doorlopen.
 • De voorruit van een auto.
 • Etalageruiten van juweliers, bankgebouwen etc.
 • Balkonbeglazing.

Dit type glas is hiervoor geschikt omdat het sterk en veilig is en mocht er iets tegen aan komen ontstaat er een breuk of een ster maar er kan niets doorheen dringen.

Snel een prijsindicatie?

Wat kost gelaagd glas?

De gelaagd glas prijs verschilt bij de Glas-Gigant van € 80 tot € 180 per m², inclusief de montage. Het verschil in prijs is afhankelijk van de soort waar u een keuze voor maakt.

Kiest u voor:

 • Eénzijdig gelaagd glas.
 • Tweezijdig gelaagd glas.
 • Gelaagd glas met folie ertussen.

Onderstaand ons kostenoverzicht voor de gemiddelde gelaagd glas prijzen.

Gelaagd glas per typeVierkante meterprijs incl. btw en montage
Eénzijdig gelaagd€ 80 – € 120
Tweezijdig gelaagd€ 120 – € 160
Gelaagd met folie voor gehard glas€ 140 – € 180

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas is opgebouwd uit meerdere glasplaten waartussen folie geplaatst is. Deze speciale kunststof folie houdt het glas bij elkaar bij breuken.

Gelaagd glas is echter niet hetzelfde als dubbel glas. Dubbel glas heeft 2 losse glasplaten met een laag lucht of edelglas tussen de glasplaten.

Het gelaagde glas bestaat uit 2 of meer op elkaar geplaatste glasplaten met daartussen een speciale kunststof folie.

Buiten dit grote voordeel in verband met de veiligheid zorgt dit glas ook voor:

 • Isolatie.
 • Geluidswering.
 • Wering ultraviolet licht.

Wij adviseren het gebruik van gelaagd glas in woonhuizen vooral op de begane grond. En zeker wanneer, zoals bij een gehele glazen pui, de mogelijkheid bestaat om er doorheen te vallen.

Als u voornemens bent uw glas te laten vervangen voor gelaagd glas, vraagt u dan bij ons een glasofferte aan.

Als er iemand tegenaan loopt of valt, breekt de ruit weliswaar maar door de folie in de ruiten blijft het glas bij elkaar.

Er bestaat geen wettelijke verplichting voor het gebruik van veiligheidsglas maar bij nieuwbouw wordt de norm NEN3569 (NEN staat voor Nederlandse Norm) toegepast.

Hierin staan de richtlijnen opgesteld door de NEN voor de toepassing van tweezijdig gelaagd glas.

Wanneer kiezen voor gelaagd glas?

Het gelaagde glas kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. We hebben al eerder gesproken over het gelaagde glas voor gebruik bij autoruiten.

We krijgen steeds meer offerte aanvragen voor het plaatsen van gelaagd glas voor glazen deuren en wanden of voor extra sterke ramen in huis op de begane grond.

De voordelen van het gebruik van gelaagd glas op een rij:

 1. Wanneer het breekt blijft het hangen aan de laag folie dus kans op verwondingen is nihiel.
 2. Het gelaagde glas is inbraakwerend/vertragend.
 3. De isolatiewaarde is hoog van gelaagd glas.
 4. Bij een breuk ontstaat er geen gat of valt het glas er niet uit. Dus u hoeft geen spoed glasservice in te schakelen.

Enkel glas gelaagd

Dit glas adviseren wij als extra bescherming in ruiten, balustrades, balkonbeglazing en schuin liggende dak beglazing of in een lichtstraat.

Dit gelaagde enkele glas wordt aan elkaar verbonden door 1 of meerdere dunne folies. Bij een breuk blijven de glasscherven aan de folie hangen.

Er ontstaat dus geen groot gat in het glas en door gebruik van dit glas wordt de inbraakwerendheid verhoogd.

Onder grote hitte worden de glasplaten en de folie aan elkaar gesmolten. Het glas zit dus vast aan het doorzichtige folie, dat moeilijk te breken is.

glasherstel

Voordelen gelaagd veiligheidsglas

 1. De opbouw van de samenstelling van gelaagd glas bepaalt het veiligheidsniveau (twee of meer glasbladen) ter voorkoming van ongelukken, inbraak.
 2. Bescherming van mensen en goederen door kogelwering of explosiewering van het gelaagde glas.
 3. Een hogere bescherming tegen geluid en ultraviolette straling.
 4. Een hoge isolatiewaarde waardoor uw energiekosten verminderen.
 5. Leverbaar in verschillende typen (basiskleuren) of decoratief.
Snel een prijsindicatie?

Vergelijk glasoffertes en bespaar!

Wij adviseren u, nu u de ins- en outs heeft gelezen over de functie en voordelen van gelaagd glas, bij verschillende glasleveranciers offertes aan te vragen.

Op deze manier kunt u de prijzen en voorwaarden van de diverse glasspecialisten met elkaar vergelijken. Let goed op zaken als prijzen, voorwaarden, voorrij kosten, in en ex de btw en wanneer het geplaatst kan worden.

Check ook bij uw buren of zij wellicht interesse hebben in het laten plaatsen van gehard glas of een andere glassoort zoals dubbel glas of driedubbel glas.

Wellicht dat u bij uw gemeente subsidie krijgt voor het laten plaatsen van dit isolerende glas, informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

Wij kijken uit naar uw offerte aanvraag en beloven u dat wij uw glas op een professionele wijze plaatsen.

Ook staan wij bekend om ons goedkope prijsbeleid omdat wij (na alle jaren) goedkope inkoopkosten hebben bedongen bij onze toeleveranciers waar u direct van profiteert!

Vragen & antwoorden

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas is opgebouwd uit meerdere glasplaten waartussen folie geplaatst is. Deze speciale kunststof folie houdt het glas bij elkaar bij breuken. Meer weten over gelaagd glas? Leest u hier alles over de toepassing en prijzen van gelaagd glas.

Wanneer gebruik je gelaagd glas?

Gehard glas wordt voornamelijk gebruikt om letsel bij doorvallen te voorkomen. Daarbij kent het nog meer voordelen. Leest u hier wat de voordelen zijn van het gebruik van gehard glas.

Wat kost gelaagd glas?

De prijzen van gelaagd glas zijn afhankelijk van het type gelaagd glas waar u een keuze voor maakt. Klikt u hier om te zien wat het verschil is in prijs tussen éénzijdig en tweezijdig gelaagd glas en maak een weloverwogen keuze.

Hoe dik is gelaagd enkel glas?

Enkel gelaagd glas bestaat uit twee of meerdere glasplaten met een totale dikte van 6,76 millimeter, waartussen twee kunststoffolies zijn aangebracht. Voor meer informatie over gehard glas leest u hier alle informatie over gelaagd glas.

Is gelaagd glas veiligheidsglas?

Omdat gelaagd glas uit minimaal 2 glasbladen bestaat met een doorzichtige taaie vloeistof ertussen wordt het aangemerkt als veiligheidsglas. Bij een breuk blijft het glas aan de folie hangen. Leest u hier alles over de samenstelling van de verschillende soorten gelaagd glas.

Glas-Gigant
Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!