Sinds 1992

Wat is het prijsverschil tussen HR++ en Triple glas?

Zoals eerder beschreven in de blog over lage energierekeningen, zijn energie-efficiëntie en isolatie zijn van groot belang zijn voor het behoud van een comfortabel binnenklimaat en lagere energierekeningen. En een cruciaal onderdeel van je woning dat deze factoren beïnvloedt, is je beglazing. Maar als het gaat om de keuze tussen HR++ (Hoog Rendement) glas en triple glas, speelt vaak de vraag: Wat is het prijsverschil tussen deze twee?

HR++ Glas: Efficiëntie en kosten

We starten met een populaire keuze voor huiseigenaren vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen, HR++ glas. Dit type glas bestaat uit twee glaslagen met een speciale coating en een spouw gevuld met edelgas (meestal argon). Deze samenstelling vermindert warmteverlies en houdt koude lucht buiten, wat resulteert in een betere energie-efficiëntie en lagere verwarmingskosten.

Wat kost HR++ glas per m2?

De kosten van HR++ glas variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ramen, de regio waarin je woont en de dikte van het glas. Om de blog gemakkelijk en overzichtelijk te houden rekenen we met een standaard soort glas, de prijs hiervan is vanaf €75 per m2. Hierbij heb je nog een aantal extra opties zoals:

  • HR Veiligheidsglas; meerprijs van €20,-
  • Extra zonwerend HR++ Glas; meerprijs van €30,-

Triple glas: Superieure isolatie en prijs

We beginnen met een inkoppertje, triple glas (of HR+++ glas) houdt in dat het glas uit drie lagen bestaat. Tussen de glaslagen zitten twee lagen edelglas verwerkt. Zoals de naam HR+++ glas al aangeeft, het heeft een extra plus ten opzichte van het HR++ glas. Maar wat zijn de voordelen dan? En hoe verhoudt zich dat in de prijs?

Het prijskaartje van triple glas is, misschien voor de hand liggend, hoger dan dat van HR++ glas. De extra glaslaag en het edelgas vragen om meer materiaal en arbeid, wat resulteert in een eerste investering die hoger is dan bij HR++ glas. Maar net als bij HR++ glas kunnen de besparingen op verwarmingskosten in de loop der jaren de hogere aanschafprijs compenseren, vooral in goed geïsoleerde huizen.

Triple glas

Wat kost triple glas per m2?

De kosten voor triple glas per m2, ook wel HR+++ glas genoemd, zijn gemiddeld €85,- per m2. Ook hierbij zijn verschillende opties mogelijk. Daarnaast kunnen niet alle glassoorten in bestaande kozijnen. Graag komen wij met u in contact om hier verder op in te gaan.

Conclusie

Dus, wat is het prijsverschil tussen HR++ en triple glas? We kunnen in ieder geval concluderen dat triple glas duurder is dan HR++ glas. Dit komt mede door de uitstekende isolerende eigenschappen. Uiteindelijk bepalen de grootte van je ramen, de regio en subsidies het totale kostenplaatje.

De conclusie is dan ook, de prijs is niet de leidraad in het vergelijk. Uiteindelijk zal er gekeken moeten worden naar de langere termijn. Wat zijn de voordelen bij het stijgen van de energiekosten? Hoe zit het momenteel met de energiekosten van je huis?

Uiteindelijk is het altijd raadzaam om een professionele glaszetter of glaszetbedrijf te raadplegen om de beste keuze te maken. Hierin houdt Glas-Gigant rekening met de specifieke situatie en behoeften van de klant. Op deze manier kunt u genieten van een comfortabele, energiezuinige woning die past binnen uw budget.

Wilt u meer informatie over de prijzen van het vervangen of de opties voor beglazing in uw situatie? Neem gerust contact op!

Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!