Sinds 1992

HR++ glas prijzen

Bent u ook van plan, net als veel mensen, om HR++ glas (dubbel glas) te laten plaatsen en uw huidige enkele glas te laten vervangen om te besparen op uw energierekening?

Door de lage HR++ glas prijzen en een aanzienlijke kostenbesparing op uw energierekening is het een investering die u in korte tijd terugverdient.

Eerst meer informatie over alle belangrijke informatie over HR++ glas voordat u een keuze maakt?

De Glas-Gigant helpt u met de prijzen, het plaatsen van dubbel glas, de mogelijkheden en de verschillende soorten HR++ glas.

Plaatsen dubbel glas

Wij informeren u op deze pagina over de verschillende soorten dubbel glas, de hiermee samenhangende prijzen en de isolatie waarde.

Wat kost HR++ glas?

Als bezoeker wilt u niets anders weten hoeveel het kost uw huidige beglazing te laten vervangen door dubbele beglazing. 

Wist u dat de grootste invloed op de prijs voor het laten plaatsen van HR glas afhangt aan welk glasbedrijf u de opdracht gunt?

HR++ glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een spouwruimte gevuld met argonglas. Door dit gas isoleert dit dubbele glas beter dan als het in plaats van gas met normale lucht is gevuld en bespaart u op uw energierekening.

In onderstaand kostenoverzicht staan alle opties en de HR++ glasprijzen voor een glasoppervlakte van 5 a 6 vierkante meter.

HR++ glasGemiddelde prijzenGemiddelde prijs per m²
HR++€ 400 – € 540€ 70 – € 85
HR++ extra zonwering€ 540 – € 690€ 105 – € 125
HR++ veiligheidsglas€ 500 – € 640€ 100 – € 115
2024

Als ook uw kozijnen vervangen moeten worden of geschilderd moeten worden dan kunt u hier alvast lezen wat de mogelijkheden zijn.

Goedkoper dan u denkt……

Voor een duidelijk overzicht van het verschil in prijzen kan het beste onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende glassoorten.

Van standaard dubbel glas tot het hoogst isolerende HR+++ glas. HR staat voor Hoog Rendement glas.

We zijn uitgegaan van het meest geplaatste soort glas, namelijk glassoort HR++ glas.

Door een prijsvergelijking te maken van de HR++ glas prijzen zult u er snel achter komen dat u bij ons glasbedrijf De Glas-Gigant minimaal 30% goedkoper uit bent.

Onderstaand een indicatie van onze glas prijzen per type woning met de daarbij behorende gemiddelde raamoppervlakte en de gemiddelde besparing per jaar.

WoningtypeRaamoppervlakte in m2Gemiddelde glas prijzen HR++ glas en glaszetterGemiddelde besparing per jaar
Appartement15 m2€ 1.700 – € 2.100€ 200 per jaar
Tussenwoning20 m2€ 2.400 – € 2.700€ 250 per jaar
Hoekwoning30 m2€ 3.400 – € 3.900€ 300 per jaar
2 onder 1 kap35 m2€ 4.300 – € 4.800€ 400 per jaar
Vrijstaande woning50 m2€ 6.400 – € 6.900€ 500 per jaar
glas laten vervangen

Veel voorkomende vragen over HR++ glas prijzen

Kan ik subsidie aanvragen voor de kosten van HR++ glas

In combinatie met de regeling voor isolatie kan het zijn dat in uw gemeente of provincie subsidie wordt verleend voor het laten plaatsen van dubbel glas.

Wilt u weten of dat ook voor u geldt, bezoek dan de internet pagina van uw gemeente om te zien of dit mogelijk is. 

Overigens treft u op deze pagina alle mogelijkheden en kosten aan, zodat u alvast enig idee heeft van de mogelijkheden.

Is er een alternatief voor dubbel glas?

Als dubbel glas niet past in uw bestaande kozijnen en dit voor u te duur is om te vervangen, kunt u ook eens kijken of voorzetramen eventueel voor u een optie zijn.

Leest u hier alles over de werking van voorzetramen en de hiermee samenhangende kosten.

Hoe lang is de levensduur van HR glas?

glazen wand in huis

De gemiddelde levensduur van dubbel glas is tenminste 20 jaar. De kans op lekkage wordt groter naarmate uw ruit ouder wordt.

Het op de juiste manier laten plaatsen van deze beglazing zorgt ervoor dat het glas zo lang mogelijk meegaat. Leest u hier de voordelen en de kosten van HR glas laten plaatsen.

Hoe zijn de HR++ glas prijzen opgebouwd?

De kosten voor HR++ glas zijn opgebouwd uit arbeidskosten, materiaalkosten, voorrijkosten en afvoerkosten. U wilt uiteraard ook besparen op de arbeidskosten.

Vraag meerdere offertes bij glasspecialisten aan en vergelijk ze om te bepalen wat voor u het meest voordelig is. De voorrijkosten zijn afhankelijk van de afstand tussen de glasspecialist en uw woonhuis.

Door regionaal een vakman te vinden bespaart u op die kosten.

De kosten voor het verwijderen en afvoeren van het oude glas en overige materialen vallen onder de afvoerkosten. Op de materiaalkosten (het soort glas) heeft u zelf invloed door het maken van bepaalde keuzes die wij u onderstaand toelichten.

Welke opties bepalen de HR++ glas prijzen?

Optie 1: Wel soort glas?

U heeft al gezien dat er meerdere soorten HR++ glas bestaan. Het standaard dubbel glas is de goedkoopste met een prijs vanaf gemiddeld € 80 per m². Extra zonwerend HR++ glas is vanaf gemiddeld € 110 te verkrijgen en HR++ veiligheidsglas vanaf € 100.

Veiligheidsglas is weer onderverdeeld in gelaagd glas en gehard glas. Daarnaast zorgt draadglas ook voor extra veiligheid. Als gelaagd glas onverhoopt breekt valt het niet in stukjes uiteen door het elastische folie tussen beide glasplaten.

Gehard glas valt in kleine stukjes uit elkaar wanneer het breekt en ook hierdoor worden gevaarlijke situaties voorkomen.

Het inbraakwerende draadglas bevat staaldraad dat eveneens voorkomt dat het glas bij breken uiteenvalt.

Maak een keuze uit bovenstaande opties en bedenk wat de beste optie voor u is.

Optie 2: Welke dikte glas?

Diktes van HR++ glas zijn er van 4 tot 8 millimeter per glasplaat. Tussen de glasplaten zit een spouwruimte van 9, 12 of 15 millimeter. Het verschil in HR++ glasprijzen tussen glas van 4 en 8 millimeter dikte is circa € 30 per m².

Houdt rekening met een keuze voor de dikte van het glas dat geschikt is voor uw woning met het bestaande kozijn. U kunt altijd advies aanvragen aan onze glasspecialist over de juiste dikte glas voor uw opdracht.

Optie 3: Wel of geen nieuwe kozijnen?

In de praktijk zien we dat sommige kozijnen niet geschikt zijn voor HR++ glas en moeten om die reden worden vervangen. Het kan ook voorkomen dat uw huidige kozijnen vervangen moeten worden door ouderdom.

Optie 4: Maak een keuze voor voorzetramen

Als er geen mogelijkheid bestaat om nieuw HR++ glas te plaatsen, om welke reden dan ook kunt u overwegen om voorzetramen te laten plaatsen. Voorzetramen worden in een frame tegen de binnenkant van uw huidige raam gemonteerd.

Op deze manier verhoogt u de isolatiewaarde van het raam. Ze worden in de praktijk alleen gemonteerd als er sprake is van enkel glas.

Glas-zetten-plaatsen

Wat is HR++ glas?

HR ++ glas, tegenwoordig staat het nemen van isolerende maatregelen volop in de belangstelling.

Maar wat is HR++ glas en kunt u ook een keuze maken voor andere dubbel glassoorten? Het standaard dubbel glas wordt door glaszetters nog maar weinig gebruikt. De isolatiewaarde hiervan is klein.

Het verschil in aanschafprijs met het HR++ glas is klein maar de isolatiewaarde is echter hoog.

Hoog Rendement glas is verkrijgbaar in verschillende klassen en wordt aangeduid met plusjes. De isolatiewaarde wordt hoger naarmate het glas met meer plusjes wordt aangeduid.

Het HR++ glas is tegenwoordig de meest gekozen variant, een andere naam die hiervoor wordt gebruikt is isolatieglas of hoog rendement glas.

Het bestaat uit twee glasplaten die luchtdicht met elkaar verbonden zijn. De ruimte tussen de glasplaten is gevuld met edelgas. Dit gas is grotendeels verantwoordelijk voor de hoge isolatiewaarde.

Bespaar op de HR glas prijzen

De dubbelglas prijzen worden hoofdzakelijk bepaald door het soort glas dat wordt gebruikt.

Als het u echt om de isolerende werking gaat bedenkt u dan dat de goedkoopste soort de minst isolerende werking heeft.

Er bestaat ook een verschil in de tarieven die glaszetters vragen voor het plaatsen van nieuwe dubbele beglazing.

Wij adviseren u dan ook om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende regionale glaszetters.

Start nu bij ons door gebruik te maken van ons offerteformulier. Als de andere offertes binnen zijn dan maakt u een start met de vergelijking van prijzen en service.

Door te vergelijken kunt u tot wel 30% besparen op de glas prijzen voor het vervangen van glas.

Dubbel glas plaatsen

Dubbel glas

Dubbel glas wordt gebruikt in bijna alle woningen en kantoren. Vroeger was het gebruik van enkel glas de norm, tegenwoordig wordt HR++ glas als norm aangemerkt.

De isolerende dubbele variant bestaat uit twee bladen die door een afstand houder (bijvoorbeeld een metalen kader) aan de rand van het venster van elkaar worden gehouden.

De randen zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat. Op deze manier wordt de lucht tussen de lagen droger en deze droge lucht is makkelijker te verwarmen waardoor energiekosten verlagen.

Behalve de kosten voor het glas wordt er ook een prijs in rekening gebracht voor het plaatsen van het dubbel glas. Isolatieglas plaatsen kunt u het best uitbesteden aan een professionele glaszetter.

HR++ glas is populair

De meeste klanten kiezen bij het vervangen van enkel glas voor het goed isolerende HR++.

Alhoewel standaard dubbel glas 15 euro per m2 goedkoper is, is de isolatiewaarde van HR++ beglazing vele malen beter.

Door de besparing op uw energierekening heeft u de glas prijzen voor het verschil in aanschaf tussen deze soorten in circa 2 a 3 jaar terugverdiend.

Het verschil met standaard dubbele beglazing en HR++ is dat er extra speciaal isolerend gas tussen de glasplaten zit. HR-glas is weer verkrijgbaar in verschillende klassen, aangeduid met plusjes.

Hoe meer plusjes, hoe hoger de isolatiewaarde. Hieronder zetten we de verschillende glassoorten en bijbehorende prijzen onder elkaar:

GlassoortPrijs (excl. prijs arbeid)U-waardeMet 20m2 bespaart u:
Dubbel glas€ 52 per vierkante meter2,7€ 140 per jaar
HR€ 59 per vierkante meter1,7 – 2,0€ 180 per jaar
HR+€ 60 per vierkante meter1,3 – 1,6€ 220 per jaar
HR++€ 65 per vierkante meter1,2€ 260 per jaar
HR+++€ 110 per vierkante meter0,5 – 0,9€ 280 per jaar
2024

Voordelen van dubbel glas

  1. Lokale subsidie: Afhankelijk van de gemeente waar u woont komt u mogelijk in aanmerking voor extra gemeentelijke subsidie. De pot die vanuit de Rijksoverheid tot december 2018 ter beschikking hiervoor was gesteld is helaas op.  Informeer daarom zeker bij uw gemeente.
  2. Verlaagd btw tarief: U betaalt voor het laten plaatsen van dubbel beglazing 6% BTW in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit in verband met het verlaagde tarief op arbeid. Als u hiervoor in aanmerking komt dan is dit voordeel geheel voor u.
  3. Energie besparen met dubbel glas: Zowel dubbel beglazing als HR++ beglazing bieden een betere isolatie dan enkel glas. De warmte wordt namelijk langer vastgehouden in huis. Het vervangen van enkel glas door HR++ glas levert u een energiebesparing op bij een gemiddelde tussenwoning van circa 220 euro per jaar.

Inbegrepen bij de prijs bij de Glas-Gigant is:

Als u meerdere offertes aanvraagt bij verschillende glasspecialisten adviseren wij u in de uitgebrachte offerte te kijken naar wat bij de prijs is inbegrepen.

Zaken als:

  • Garantie op uitgevoerde werkzaamheden.
  • BTW.
  • Energietoeslag.
  • Verwijderingsbijdrage.

Zijn bovenstaande onderwerpen in de uitgebrachte offertes genoemd? Controleer dit om niet later voor vervelende verassingen te komen staan.

goedkoop-glas-plaatsen

Offerte HR++ glas aanvragen

Om binnen een dag op de hoogte te zijn van de prijzen voor de vervanging van enkel glas voor dubbele beglazing kunt u nu bij ons een offerte aanvragen.

Vult u uw gegevens en de benodigde informatie aan die gevraagd wordt. Wij gebruiken uw gegevens alleen voor deze offerte aanvraag, de aanvraag is kosteloos en dus geheel vrijblijvend.

Vraagt u ook meerdere offertes aan bij andere professionele regionale glasbedrijven.

U stelt zichzelf dan in de gelegenheid een vergelijking te maken op grond van de uitgebrachte offertes en kunt hier uw voordeel mee doen.

Wij wachten uw offerte aanvraag met belangstelling af.

Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!