Glaszetter
Sinds 1992

Glaszetter Rotterdam

Glas is een veelgebruikt materiaal in woningen en gebouwen. Het wordt gebruikt voor ramen, deuren, douchewanden, keukenbladen en nog veel meer. Glas kan echter ook kapot gaan, bijvoorbeeld door een ongeluk of vandalisme. In dat geval is het belangrijk om een glaszetter in te schakelen.

In dit artikel vindt u alles wat u moet weten over glaszetters in Rotterdam. We bespreken de verschillende soorten glas, de voordelen van een lokale glaszetter, de service van een glaszetter en de verschillende opties voor het vervangen van glas.

Expertise in diverse glassoorten

Er zijn veel verschillende soorten glas verkrijgbaar. De meest voorkomende soorten zijn:

  • Enkel glas: Dit is het goedkoopste soort glas. Het is echter ook het minst energiezuinig en het minst veilig.
  • Isolatieglas: Dit is glas dat uit twee of meer glasplaten bestaat, met daartussen een luchtspouw. Isolatieglas is veel energiezuiniger dan enkel glas en het zorgt ook voor een betere geluidsisolatie.
  • Gelaagd glas: Dit is glas dat uit twee of meer glasplaten bestaat, met daartussen een kunststof folie. Gelaagd glas is veel veiliger dan enkel glas, omdat het bij een breuk in elkaar blijft zitten.
  • Gehard glas: Dit is glas dat door een speciale behandeling veel sterker is dan gewoon glas. Gehard glas is vaak te vinden in douchewanden en keukenbladen.
  • Speciaal glas: Er zijn ook veel andere soorten speciaal glas verkrijgbaar, zoals brandwerend glas, inbraakwerend glas en zonwerend glas.
Soort glas, Kosten per m², Energiebesparing
Soort glas Kosten per m² Energiebesparing ten opzichte van enkel glas
Enkel glas € 45 – € 65 0%
Isolatieglas € 75 – € 125 20-30%
HR+ glas € 130 – € 170 30-40%
HR++ glas € 135 – € 185 40-50%
HR+++ glas € 185 – € 235 50-60%

Voordelen van een lokale glaszetter

Er zijn veel voordelen aan het inschakelen van een lokale glaszetter.

  • U kunt snel geholpen worden: Lokale glaszetters zijn vaak snel ter plaatse, zodat u niet lang hoeft te wachten op reparatie of vervanging van het glas.
  • U krijgt vakwerk: Lokale glaszetters zijn vaak gespecialiseerd in het werken met glas en hebben jarenlange ervaring.
  • U kunt rekenen op een goede glasservice: Lokale glaszetters zijn vaak flexibel en kunnen rekening houden met uw wensen.

Glas samen met de buren vervangen

Als u samen met de buren glas laat vervangen, kunt u vaak profiteren van een lagere prijs. Glaszetters hanteren vaak een korting voor het vervangen van meerdere ramen of deuren.

Glas vervangen bij appartementen of grote gebouwen

Het vervangen van glas bij appartementen of grote gebouwen is een complex proces. Het is belangrijk om een glaszetter te kiezen die ervaring heeft met dit soort projecten. Glaszetter X heeft veel ervaring met het vervangen van glas bij appartementen en grote gebouwen. Wij zorgen ervoor dat het project op een professionele manier wordt uitgevoerd en dat u zo min mogelijk overlast heeft.

Glaszetter-rotterdam

Glas laten polijsten

In plaats van glas direct te laten vervangen, kunt u er ook voor kiezen om het glas te laten polijsten. Dit is een goede optie als het glas alleen licht gekrast is. Polijsten maakt het glas weer helder en streeploos.

“Een meesterlijke glaszetter creëert niet alleen een raam naar de buitenwereld maar ontwerpt een spiegel die de ziel van een ruimte reflecteert.”

Jouke de Groot, eigenaar & oprichter Glas-Gigant

Snelle en professionele service

Ons team van professionele glaszetters staat klaar om u te voorzien van:

Reparaties: Snelle en effectieve oplossingen voor glasschade.
Nieuwe ruiten: Plaatsing van nieuwe ramen met precisie en zorg.
Veiligheid: Installatie van veiligheidsglas volgens de hoogste normen.

Veelgestelde vragen over glaszetter diensten (FAQ)

Kan een kleine beschadiging gerepareerd worden zonder de hele ruit te vervangen?

Ja, lichte beschadigingen zoals krassen kunnen vaak weggepolijst worden zonder de noodzaak om de gehele ruit te vervangen, wat aanzienlijk goedkoper is.

Wanneer moet ik mijn glas vervangen?

Glas vervangen kan nodig zijn bij fysieke schade, condensatie tussen dubbele glaslagen, een koud aanvoelend raam, of verouderd enkel glas dat energie-efficiëntie mist. Als uw huidige beglazing meer dan 20 jaar oud is, kan vervanging ook aanzienlijk bijdragen aan energiebesparing.

Wat kost het vervangen van glas?

De kosten voor het vervangen van glas zijn afhankelijk van het type glas en de grootte van de ruit. Prijzen kunnen variëren van €90 per m² voor draadglas tot €440 per m² voor brandwerend glas, inclusief plaatsing en btw. Voor standaard dubbel glas kunt u gemiddeld €115 per m² verwachten, met een jaarlijkse energiekostenbesparing van €70 voor een woning met 10 m² glaswerk.

Hoe snel kan glas gerepareerd worden?

Onze professionele glaszetters kunnen vaak binnen 12 uur een probleem oplossen. Bij spoedgevallen kunnen zij snel ter plaatse zijn om een noodoplossing aan te brengen of de definitieve ruit te plaatsen.

Wat zijn de voordelen van het vervangen van enkel glas door dubbel of HR++ glas?

De voordelen omvatten minder last van tocht, besparing op energiekosten, verbeterde geluidsisolatie, verhoogde veiligheid en minder UV-straling die meubels kan verkleuren.

Wat moet ik doen als ik met spoed mijn glas moet laten repareren?

In geval van spoed, zoals een barst zichtbaar vanaf de openbare weg, kunt u direct contact met ons opnemen. Wij kunnen snel ter plaatse zijn om de schade te beoordelen en een noodoplossing of vervanging te regelen.

Is het mogelijk om zelf een ruit te vervangen?

Het vervangen van een ruit vereist specifieke vaardigheden en gereedschappen. Het is daarom aan te raden om een professionele glaszetter in te schakelen, die ook garantie kan bieden op de plaatsing van isolatieglas.

Uw lokale glaszetter?

5/5 (3 Reviews)
Glas-Gigant

Wij zijn ook te vinden in: 

Amsterdam, Groningen, Breda, Utrecht, Almere, Nijmegen

Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!