Glas laten vervangen

Wanneer u besluit om uw glas te vervangen, dient u ook een keuze te maken uit het soort kozijn, scharnieren en hang- en sluitwerk. Uw raam kozijn kan worden uitgevoerd in hout, aluminium en PVC uitgerust met dubbel glas of hoogrendement (HR) glas.

Snel een prijsindicatie?

Waarom glas vervangen interessant is

Veel woningen met een ouder bouwjaar beschikken nog steeds over enkel glas. Doorgaans ziet dat er nog redelijk uit ook. Waarom zou u dan het bestaande enkele glas laten vervangen door dubbel glas?

Onderstaand treft u verschillende redenen aan om dit wel te doen:

 1. Tocht in uw woning is verleden tijd.
 2. Geïsoleerd glas zorgt voor een aantrekkelijke besparing op de stookkosten.
 3. Dubbel glas heeft een geluidswerende functie.
 4. Dubbel glas is veiliger dan enkel glas, dit uit het oogpunt van inbraakpreventie.
 5. Dubbel glas laat minder UV straling door. Dus geen of minder verkleuring van uw raambekleding en/of meubels.

Er zijn dus veel voordelen verbonden aan het vervangen van enkel glas door dubbel glas. De kosten die u maakt om dit te realiseren verdient u met de jaren terug op uw energierekening. Bovendien investeert u in de verbetering van uw eigen huis. Bij eventuele verkoop speelt dit zeker in uw voordeel.

Kosten glas vervangen?

Uiteraard bent u benieuwd hoeveel geld er in rekening wordt gebracht als u uw glas laat vervangen. De prijs wordt beïnvloed door:

 1. Het type glas (dubbel of hoogrendement glas).
 2. De montage kosten.
 3. De voorrijkosten.

Als u een professionele klusser bent kunt u overwegen zelf het oude glas te verwijderen en het plaatsen van het nieuwe glas voor uw rekening te nemen. Heeft u dit nog nooit gedaan onderschat dan alstublieft niet hoe scherp bv de zijkanten van het te plaatsen glas zijn! Een verwonding is snel opgelopen en kan nare gevolgen hebben.

Voor wat betreft de voorrijkosten kunt u een keuze maken voor een plaatselijke/regionale glaszetter. Of u kiest voor een glasbedrijf die een zogenaamde landelijke dekking heeft, zoals de Glas Gigant. Ons klantenbestand, waar wij onze glaswerkzaamheden naar volle tevredenheid hebben verricht, treft u door heel Nederland aan.

Lokale subsidie voorhanden?

In Nederland wordt het gebruik van duurzame en energiebesparende mogelijkheden gestimuleerd vanuit de Overheid. Dit stimuleren gebeurt veelal aan de hand van het verstrekken van subsidies. Of er voor het laten vervangen van glas door dubbel glas in  uw gemeente ook subsidie wordt verstrekt, kunt u op de website van uw gemeente nakijken.

De grote subsidiepot die in het verleden door de Overheid ter beschikking werd gesteld voor dit doel was helaas snel leeg.

Informeer dus bij uw gemeente of u in aanmerking komt voor subsidie. Als dit namelijk wel het geval is dan kan uw voordeel oplopen tot wel 750 euro.

Aftrekbaar van de belasting

Wel of niet in aanmerking komen voor subsidie vanuit de gemeente is dus nog de vraag maar bedenk ook dat u met HR (HoogRendement) ++ glas ongeveer 250 euro jaarlijks op uw stookkosten kunt besparen. Bovendien zorgt het enkele glas laten vervangen door dubbel glas voor meerwaarde van uw huis mocht u in de toekomst tot verkoop overgaan.

Een investering in dubbel glas is dus zeker de moeite waard.

Dubbelglas laten plaatsen of vervangendubbel glas vervangen

Dubbelglas laten plaatsen of vervangen is hetzelfde principe als enkel glas vervangen. Het grote voordeel dat je hebt bij dubbelglas vervangen, is dat je meer energie bespaart dan met enkel glas.
Dubbelglas vervangen zorgt ervoor dat de warmte meer binnen blijft en de koude meer buiten blijft. Dubbelglas vervangen zorgt er dus ook voor dat je minder geld betaalt aan je energieleverancier.

Snel een prijsindicatie?

Hoe onderhoud ik dubbel glas?

Na uw investering in dubbel glas is het belangrijk het goed te onderhouden. Onderstaand treft u enkele tips aan omtrent het onderhoud van hoogrendementsglas.

 1. Ventileer uw huis. Zonder voldoende ventilatie kunnen er vochtplekken en schimmels op uw muren en of plafonds ontstaan.
 2. Condens. Op de buitenkant van uw glas kan er s’nachts en in de ochtend condens ontstaan. Het glas isoleert namelijk zo goed dat de temperatuur van de buitenruit laag is. U zult merken dat de condens in de loop van de ochtend wegtrekt.
 3. Door grote temperatuurverschillen kan hoogrendementsglas breken. Plaats in ieder geval geen folie op uw glas en sproei nooit koud water op een verhit ruit.
 4. Onderhoud. Als het glas aan de zijkant in contact komt met vocht dan kan dubbelglas lek raken. Dat wilt u uiteraard voorkomen. Controleer daarom met enige regelmaat uw ramen en kozijnen op lekkages. Reageer adequaat mocht u een beschadiging of lek aantreffen door in contact te treden met uw glasbedrijf.

Dubbel glas laten plaatsen maar toch besparen

Zelf glas plaatsen is uit oogpunt van besparing een goede optie om de arbeidskosten van een glaszetter te drukken. Toch is dit voor de meeste mensen een te grote uitdaging. Onderstaand geven wij u 2 tips waardoor u het werk wel kunt uitbesteden maar mogelijk toch kunt besparen op de kosten van de glaszetter.

 1. Vaak zijn de huizen in uw straat uit hetzelfde bouwjaar. Informeer daarom bij uw buren of er meer mensen met de gedachte spelen het enkele glas te laten vervangen door dubbel glas. Als u met meerdere mensen voor 1 glaszetter bedrijf kiest komt u samen met uw buren in aanmerking voor kwantumkorting. Bij de Glas Gigant kunt u daar op rekenen.
 2. Wij adviseren altijd om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende glasleveranciers. Door offertes te vergelijken voor het plaatsen van dubbel glas kunt u besparen. Start met het aanvragen van uw offerte bij ons. U kunt gebruik maken van het offerte formulier hier op de pagina. Binnen 1 werkdag bent u op de hoogte van onze tarieven.

Wij wensen u veel succes met het vergelijken van uw glasoffertes maar hopen u uiteraard binnenkort als nieuwe klant te mogen begroeten bij de Glas Gigant.

Glas-Gigant
Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!