Thermopane glas prijzen

Thermopane is geen aparte op zichzelf staande glassoort. Het is een ander woord voor dubbel glas.

Maar hoe komt het dat we spreken over thermopane en dat het nog steeds zo wordt genoemd?

dubbelglas-plaatsen

Deze naam is tot stand gekomen omdat een Duitse glashandel, genaamd Thermopane, als eerste dubbel glas ging produceren en verkopen.

Deze naam werd destijds overgenomen als standaard dubbel glas. Omdat de ontwikkeling van glas nog steeds toeneemt en er inmiddels vele varianten zijn, zal deze naam waarschijnlijk langzaam verdwijnen.

Snel een prijsindicatie?

Wat zijn de prijzen?

Nu u weet dat Thermopane niets anders is dan standaard dubbel glas laten we hier nu zien welke verschillende soorten dubbel (en driedubbelglas) er bestaan met hierbij het prijsoverzicht per M2 inclusief btw en montage.

Soort glasGemiddelde prijs per m² incl. btw en montageJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20m² aan glas*
Standaard dubbel glas€ 110€ 140 per jaar
HR€ 115€ 180 per jaar
HR+€ 120€ 220 per jaar
HR++€ 125€ 260 per jaar
HR+++€ 160€ 280 per jaar

Bij deze berekening is uitgegaan van een woning met een HR combiketel en een gemiddelde woonkamertemperatuur van 18 graden.

U ziet dat de prijs zal toenemen als de isolatie beter wordt. Uw kosten worden weliswaar hoger maar ook de besparingen liggen hoger.

Uw investering verdient u over de jaren heen terug, terwijl u wel al meteen profiteert van een warmer huis en een lagere energierekening.

Thermopane laten vervangen

Als u standaard dubbel glas heeft ziet u in bovenstaande prijstabel dat er beter isolerende ruiten op de markt beschikbaar zijn.

Qua besparing is er veel meer te halen uit het HR (Hoog Rendement) ++ glas.

Thermopane bestaat uit 2 glasplaten met een laag lucht die isoleert. Bij HR++ glas bevindt zich een specifiek gas tussen de twee glaslagen en bovendien is er een coating aangebracht om de warmte nog beter binnen te houden.

Het vervangen van standaard dubbel glas voor een beter isolerende soort ruit is dan ook een verstandige keuze, maar is ook budgetafhankelijk.

De kosten kunnen tussen de verschillende glasleveranciers erg uiteenlopen.

Vraagt u daarom bij ons en andere glasspecialisten een glasofferte aan zodat u zichzelf in staat stelt prijzen en voorwaarden te vergelijken.

Glas-zetten-plaatsen

Subsidie dubbel glas

De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen. In de afgelopen jaren ( vanaf 2013) kon u of gebruik maken van een verlaagd BTW tarief en een aanvraag doen uit een grote pot subsidie van 60 miljoen.

Tegenwoordig (2021) kunt u gebruik maken van het lage btw tarief van 9%. U kunt dus 12% korting krijgen op het laten plaatsen van glas, informeer bij uw gemeente of deze regeling ook op u van toepassing is.

Daar waar de ene gemeente subsidie versterkt voor het laten plaatsen van zonnepanelen stimuleert de andere gemeente weer het laten plaatsen van dubbel glas.

De voorwaarden voor het verstrekken van subsidie kan overigens ook per gemeente verschillen.

De voorwaarden kunnen betrekking hebben op:

 • De minimale dikte van het glas.
 • Minimaal aantal ventilatieroosters per kamer.
 • Minimaal aantal vierkante meters glas.
 • Minimaal HR klasse.

Uw gemeente bepaalt hoe de subsidie wordt verrekend op de factuur. Doorgaans zijn er 2 methoden:

 1. De glaszetter stuurt een kopie van de factuur naar de Gemeente, het subsidie bedrag wordt door de Gemeente aan het glaszetter bedrijf overgemaakt.
 2. U voldoet zelf de rekening aan het glaszetter bedrijf en vordert vervolgens het subsidie bedrag bij uw Gemeente terug.
isolatieglas

Dubbel glas eigenschappen

De eigenschappen van dubbel glas zijn:

 • Minder warmteverlies (betere warmte isolatie).
 • Meer comfort (geen koudezone aan het raam).
 • Minder stookkosten.
 • Meer geluidsisolatie.
 • Inbraakwerende werking (dubbel zoveel lawaai bij inbraak).

Het laten plaatsen van dubbel glas is om meerdere redenen een goede optie. Dubbel glas laat u plaatsen door professionele glaszetters, zoals de glaszetters van de Glas-Gigant.

Zo weet u zeker dat u ten volle profiteert van alle bijkomende voordelen.

Bovendien heeft u garantie als u de dubbele beglazing door een professionele glaszetter laat aanbrengen.

Offerte aanvragen dubbel glas plaatsen

Wanneer u dubbel glas wil laten plaatsen laat dit dan door ons doen. Dan heeft u ruim de keuze uit verschillende glassoorten voor het glas zetten.

Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor geluidswerende-  en zonwerende glazen.

Voor meer informatie kunt u ook onder de dienst, dubbel glas kosten per m2, kijken.

Wilt u ook dubbel glas laten plaatsen? Vraagt u dan nu  geheel vrijblijvend een offerte aan door gebruik te maken van ons offerteformulier.

Voor het maken van een offerte voor het plaatsen van dubbel glas hebben wij uiteraard de afmeting van het te plaatsen glas nodig en de glassoort waar u een keuze voor maakt.

Bovendien is uw aanvraag gratis en geheel vrijblijvend. U zit nergens aan vast. Na uw aanvraag heeft u binnen 1 dag zicht op de prijzen die de Glas-Gigant in rekening brengt.

Vraagt u ook bij andere professionele glaszetters bedrijven een offerte aan voor deze opdracht.

Op deze manier stelt u zichzelf in de gelegenheid prijzen, voorwaarden, beschikbaarheid en service te vergelijken.

Snel een prijsindicatie?

Vragen & antwoorden

Wat kost thermopane per m2?

Bij ons betaald u 110 euro per m2 dubbel glas inclusief btw en plaatsing. Klikt u hier voor de prijzen van andere soorten isolatieglas.

Wanneer kan ik het best mijn dubbele glas vervangen?

Standaard dubbel glas levert u een gemiddelde besparing op van gemiddeld 140 euro per jaar. Als u een hoger energielabel wenst en meer wil besparen maak dan een keuze voor HR++ of HR+++ glas. Leest u hier alles over de kosten inclusief btw en plaatsing.

Wat is thermopane glas?

Thermopane is geen aparte op zichzelf staande glassoort. Het is een ander woord voor dubbel glas. Thermopane is de naam van een Duits bedrijf die als eerste dubbel glas produceerde. Deze naam wordt nog steeds gebruikt. Leest u hier alles wat u wilt weten over thermopane glas.

Wat kost glas vervangen?

Als u overweegt om uw enkele glas of standaard dubbele glas te vervangen voor een glassoort met een hogere isolatie waarde dan is dat een verstandige beslissing. De kosten voor het laten vervangen van uw glas treft u hier aan.

Glas-Gigant
Glas-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!